Przetargi.pl
Dostawy owoców i warzyw oraz ryb i przetworów rybnych dla OSW DĄB w Ustroniu

"Poczta Polska Spółka Akcyjna" Centrum Infrastruktury Oddział Regionalny ogłasza przetarg

  • Adres: 40-940 Katowice, pl. Oddziałów Młodzieży Powstańczej 7
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. (032) 2538862 , fax. (032) 2513346
  • Data zamieszczenia: 2010-02-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: "Poczta Polska Spółka Akcyjna" Centrum Infrastruktury Oddział Regionalny
    pl. Oddziałów Młodzieży Powstańczej 7 7
    40-940 Katowice, woj. śląskie
    tel. (032) 2538862, fax. (032) 2513346
    REGON: 01068496000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.poczta-polska.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy owoców i warzyw oraz ryb i przetworów rybnych dla OSW DĄB w Ustroniu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia - dostawy owoców i warzyw oraz ryb i przetworów rybnych dla OSW Dąb w Ustroniu, obejmuje dwie części: 1) część I zamówienia - dostawy owoców i warzyw dla OSW Dąb w Ustroniu, 2) część II zamówienia - dostawy ryb i przetworów rybnych dla OSW Dąb w Ustroniu. 2. Specyfikacja rodzajowo-ilościowa produktów spożywczych objętych przedmiotem zamówienia zawarta jest w załączniku nr 1 do SIWZ. 3. Zamawiający nie jest zobowiązany do realizacji zamówienia w pełnym zakresie ilościowym i asortymentowym wykazanym w załączniku nr 1 do SIWZ. Zmniejszenie ilości zamawianego towaru nie może przekroczyć 50 % całości zamówienia. Z tego tytułu wykonawca nie będzie mógł wnosić jakichkolwiek roszczeń względem zamawiającego. 4. Adres dostaw produktów spożywczych: OSW Dąb, ul. Wczasowa 47, 43-450 Ustroń. 5. Termin realizacji zamówienia: 1) część I zamówienia - 6 miesięcy od daty podpisania umowy, 2) część II zamówienia - 12 miesięcy od daty podpisania umowy. 6. Nieprzekraczalny termin realizacji dostawy każdej partii produktów zamawiający ustala na 24 godziny (z wyłączeniem niedziel i świąt), od dnia dostarczenia zamówienia wykonawcy, w godzinach 5:00 - 5:30. 7. Zamawiający wymaga, aby dostarczane owoce i warzywa (część I zamówienia) były świeże i nie mrożone. Produkty te powinny zachować jak najdłużej cechy świeżości i zdatności do konsumpcji względnie przerobu, jednak przez okres nie krótszy niż: 3 dni od daty dostawy - dla produktów w poz. 9-20, 24-27, 29, 30, 32, 34, 36, 37, 39, 40, 47, 49, 51, 53; 7 dni od daty dostawy - dla produktów w poz. 1-8, 21-23, 28, 31, 33, 35, 38, 46, 48, 50, 52, 54-58; wskazany przez producenta na opakowaniu - dla produktów w poz. 41-44; 6 miesięcy od daty dostawy - dla produktów w poz. 45 załącznika nr 1 do SIWZ. Zachowanie świeżości produktów w tym okresie nie powinno wymagać od zamawiającego stwarzania im szczególnych warunków przechowywania, w celu ochrony przed psuciem. 8. Dostarczane ryby i przetwory rybne każdorazowo winny pochodzić z udokumentowanego źródła i powinny spełniać wszelkie normy nałożone obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi [m.in. ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r. Nr 17 poz. 127, ze zmianami); ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (tekst jednolity Dz.U. z 2008 r. Nr 213, poz. 1342)]. 9. Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów spożywczych winien być każdorazowo nie krótszy niż czasookres ich przechowywania. 10. Przez zwrot świeża/y zamawiający rozumie produkty spożywcze wcześniej nie mrożone, natomiast przez zwrot mrożona/y zamawiający rozumie produkty spożywcze zamrożone po ich wytworzeniu, z zachowaniem łańcucha chłodniczego (tzn. poprzez dopilnowanie, aby produkt transportowany do zamawiającego z zakładu, w którym został wytworzony, nie był narażony na wahania temperatury). Temperatura produktów spożywczych zamrożonych nie może się wahać więcej niż o 3 ?C. 11. Dostawa i wyładunek artykułów spożywczych odbywać się będzie wyłącznie na koszt wykonawcy, w zgodzie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi [m.in. ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225 ze zmianami)]. 12. Dostawa konkretnego asortymentu i ilości produktów spożywczych następować będzie poprzez każdorazowe zamówienie żądanej ilości i asortymentu, pisemnie (przesyłką pocztową), poprzez faks lub pocztą elektroniczną. W przypadku nie zgłoszenia się faksowego lub elektronicznego wykonawcy (np. z powodu wyłączenia lub awarii ww. urządzenia), za czas zgłoszenia przyjmować się będzie czas wskazany przez zamawiającego. 13. Do każdej dostarczonej partii produktów spożywczych wykonawca winien każdorazowo dołączyć (przedstawić) odpowiednie dokumenty potwierdzające ich pochodzenie (nazwa i adres producenta), asortyment, rodzaj opakowania, a także dokumenty wydania WZ. Dodatkowo każdy produkt (ryby i przetwory rybne) Sprzedawca zaopatruje w handlowy dokument identyfikacyjny, wystawiany zgodnie z przepisami ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego. 14. W przypadku nie zrealizowania przez wykonawcę dostawy w wyznaczonym terminie, zamawiający uprawniony jest do zakupu towaru u innego dostawcy (wykonanie zastępcze) i obciążenia wykonawcy kosztami wynikającymi z różnicy pomiędzy ceną wynikającą z niniejszej umowy, a ceną towaru zakupionego u innego dostawcy (łącznie z kosztami dostawy). 15. Zamawiający wymaga, aby ceny jednostkowe poszczególnych produktów, na podstawie których określona zostanie cena oferty, były niezmienne przez okres minimum 2 (dwóch) miesięcy od daty zawarcia umowy (okres stałości ceny). Przez okres stałości ceny należy rozumieć niezmienność ceny (niezmienność cen jednostkowych artykułów spożywczych objętych przedmiotem zamówienia) w określonym czasie, niezależnie od zmiany warunków, które mają na nią wpływ. Wykonawca winien określić w ofercie okres stałości ceny, w miesiącach. Brak wpisu określającego okres stałości ceny w miejscu do tego przeznaczonym (Formularz oferty) zamawiający potraktuje jako podanie przez wykonawcę okresu minimalnego, tj. dwa miesiące. 16. Zamawiający dopuszcza możliwość podwyższenia cen jednostkowych wskazanych w załączniku nr 1 do umowy po upływie okresu stałości ceny. Podwyższenie ceny produktów spożywczych, dostarczonych po upływie okresu stałości ceny, może nastąpić wyłącznie na podstawie miesięcznego wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych (wyrażonego procentowo) w stosunku do wskaźnika miesiąca poprzedniego, ogłaszanego obwieszczeniem Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego w sprawie wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, potocznie inflacja (informacje o wysokości wskaźnika są zamieszczane np. na oficjalnej stronie internetowej GUS: www.stat.gov.pl). Do przeliczenia cen jednostkowych należy przyjąć wskaźnik sprzed dwóch miesięcy (przykład: umowa zawarta w dniu 01.03.2010r.; okres stałości zaoferowanej ceny wynosi minimum dwa miesiące; po tym okresie - najwcześniej 02.05.2010 r. - wykonawca może podwyższyć ceny jednostkowe artykułów na podstawie miesięcznego wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, ogłoszonego przez GUS w marcu 2010 r. w stosunku do wskaźnika ogłoszonego w lutym 2010 r.). Do przeliczenia należy przyjąć wzrost cen wyrażony procentowo. 17. Zamawiający żąda zgodnie z art. 36 ust. 4 ustawy, wskazania przez wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Okres stałości ceny
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.poczta-polska.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach