Przetargi.pl
DOSTAWA WARZYW,OWOCÓW I KISZONEK DO ZAKŁADU KARNEGO W ZABRZU

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 41-806 Zabrze, ul. Janika 12
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-32 373 66 30 , fax. 0-32 373 66 66
  • Data zamieszczenia: 2016-05-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Janika 12 12
    41-806 Zabrze, woj. śląskie
    tel. 0-32 373 66 30, fax. 0-32 373 66 66
    REGON: 00032102300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Organizacyjna Więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA WARZYW,OWOCÓW I KISZONEK DO ZAKŁADU KARNEGO W ZABRZU
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Opis przedmiotu zamówienia Część I - warzywa 1. Buraki ćwikłowe KLASA I -ilość 8 000 kg całe, bez zmian powstałych podczas zbioru lub pakowania, jędrne, bez objawów zwiędnięcia, zdrowe, bez objawów zapatrzeń, zmarznięcia i gnicia, bez szkodników i śladów po szkodnikach, czyste, bez obcych zanieczyszczeń, bez grudek ziemi, prawidłowo wykształcone, bez zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów i smaków, czyszczone, wielkość średnica 60-90mm schłodzone do 2-5 stopni C, burak niedopuszczalny nie doczyszczony, ze śladami po gryzoniach, z objawami zepsucia, 2. Marchew KLASA I - ilość 13 000 kg cała, bez żadnych uszkodzeń (marchew nie może mieć uciętych głów oraz odłamanych korzeni bocznych), zdrowa, bez objawów gnicia lub takiego zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia, czysta, wolna od nadmiernego zabrudzenia i zanieczyszczeń, jędrna, wolna od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, nie zdrewniała, bez oznak świadczących o wyrastaniu korzenia w pęd nasienny, bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień (marchew powinna mieć tylko pojedynczy korzeń bez żadnych rozwidleń) bez zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów i smaków, dopuszczalne są niewielkie wady kształtu, barwy, zabliźnione pęknięcia lub szczeliny pod warunkiem, że są płytkie, czyste i suche, różnica średnic pomiędzy najmniejszą i największą marchwią w opakowaniu jednostkowym nie powinna być większa niż 30mm, jeśli marchew jest sortowana według średnicy, a w przypadku sortowania marchwi według masy, różnica mas nie powinna być większa niż 200g, twarda, jędrna, bez śladów okrawania, 3. Seler KLASA I - ilość 9 000 kg zdrowy bez śladów gnicia, cały, korzeń prawidłowo wykształcony, gładki, bez ordzawień skórki, czysty, myty, wysuszony, bez uszkodzeń mechanicznych i stłuczeń, twardy, jędrny, bez oznak zmarznięcia, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, na przekroju biały lub biało-kremowy, bez pustych przestrzeni, bez oznak wyrastania pędów kwiatostanowych, bez obcych zapachów i posmaków, seler niedopuszczalny: niecały, objawami zepsucia, twarda, jędrna, bez śladów okrawania, 4. Pietruszka KLASA I - ilość 6 000 kg zdrowa bez śladów gnicia, cała, korzeń prawidłowo wykształcony, gładki, bez ordzawień skórki, czysta, myta, wysuszona, bez uszkodzeń mechanicznych i stłuczeń, twarda, jędrna, bez oznak zmarznięcia, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, na przekroju biała lub biało-kremowa, bez pustych przestrzeni, korzeń bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień, bez oznak wyrastania pędów kwiatostanowych, bez obcych zapachów i posmaków, w klasie I średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2 do 4 cm, pietruszka niedopuszczalna niecała, z objawami zepsucia, twarda, jędrna, bez śladów okrawania, 5. Cebula KLASA I - ilość 9 000 kg cała, bez żadnych uszkodzeń, zdrowa, bez objawów gnicia lub takiego zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia, czysta, wolna od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolna od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wystarczająco sucha, pokryta suchą łuską, która może być lekko zielona, wystarczająco rozwinięta, jędrna i zwarta oraz wolna od obcych zapachów i smaków, o średnicy 35mm, max 50mm, 6. Kapusta biała świeża KLASA I - ilość 6 500 kg w stanie nienaruszonym, o świeżym wyglądzie, nie popękana, bez oznak wyrastania kwiatostanu, zdrowa, wyklucza się produkt z objawami gnicia lub pogorszenia, które powoduje jej nieprzydatność do spożycia, bez zgnieceń i uszkodzeń, wolna od owadów lub innych pasożytów, pozbawiona uszkodzeń spowodowanych mrozem, czysta, tzn: wolna od jakichkolwiek substancji obcych, pozbawiona nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego, wolna od wszelkich obcych zapachów i smaków, łodyga powinna być ucięta tuż poniżej najniższego punktu, z którego wyrasta liść liście powinny ściśle przylegać do siebie, a miejsce cięcia powinno być czyste, wielkość kapusty głowiastej określa się według wagi netto. Nie może on wynosić mniej niż 350 gramów dla jednej główki, każde opakowanie lub partia, w przypadku przewożenia luzem, musi zawierać kapustę tego samego pochodzenia, odmiany i jakości, główki kapusty muszą być jednolite pod względem kształtu i barwy, opakowanie musi zapewniać właściwą ochronę kapusty(może być dostarczana w workach) 7. Kapusta czerwona świeża KLASA I - ilość 5 000 kg w stanie nienaruszonym, o świeżym wyglądzie, nie popękana, bez oznak wyrastania kwiatostanu, zdrowa, wyklucza się produkt z objawami gnicia lub pogorszenia, które powoduje jej nieprzydatność do spożycia, bez zgnieceń i uszkodzeń, wolna od owadów lub innych pasożytów, pozbawiona uszkodzeń spowodowanych mrozem, czysta, tzn wolna od jakichkolwiek substancji obcych, pozbawiona nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego, wolna od wszelkich obcych zapachów i smaków, łodyga powinna być ucięta tuż poniżej najniższego punktu, z którego wyrasta liść liście powinny ściśle przylegać do siebie, a miejsce cięcia powinno być czyste, wielkość kapusty głowiastej określa się według wagi netto. Nie może on wynosić mniej niż 350 gramów dla jednej główki, każde opakowanie lub partia, w przypadku przewożenia luzem, musi zawierać kapustę tego samego pochodzenia, odmiany i jakości, główki kapusty muszą być jednolite pod względem kształtu i barwy, opakowanie musi zapewniać właściwą ochronę kapusty(może być dostarczana w workach) Część II owoce 1. Grejpfrut - ilość 400 kg całe, wolne od odgnieceń lub nadmiernych zabliźnionych skaleczeń, zdrowe; nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, króre czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste tzn; wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od oznak wewnętrznego wysychania, wolne od uszkodzeń spowodowanych niskimi temperaturami lub mrozem, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów lub smaków, dobrej jakości, mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany lub typu handlowego, dopuszcza się niewielkie wady kształtu i barwy oraz niewielki wady skórki powstające podczas kształtowania owocu jak osrebrzenie, ordzawienie itp., jak również niewielkie, zabliźnione uszkodzenia mechaniczne jak uszkodzenia gradowe, otarcia, uszkodzenia w czasie manipulacji itp., pod warunkiem, że nie wpływają one ujemnie na ogólny wygląd owoców oraz ich jakość, 2. Jabłka - 1 500 kg całe, zdrowe nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste tzn wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów lub smaków, niedopuszczalne są owoce; nie w pełni rozwinięte lub niedojrzałe, które więdną w czasie składowania oraz są kwaśne i twarde, co dyskwalifikuje je pod względem przydatności do spożycia, przejrzałe, które po wystawieniu z chłodni wykazują wady takie jak wewnętrzne obrązowienie, oparzelinę przechowalniczą czy wady spowodowane zbyt niską temperaturą, mieć kształt, wielkość i barwę charakterystyczne dla danej odmiany, dopuszcza się występowanie pewnych wad, jak niewielkie wady rozwoju, niewielkie wady barwy, niewielkie wady skórki, lekkie odgniecenia. Część III kiszonki 1. Kapusta kiszona - ilość 8 000 kg produkt spożywczy otrzymany z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, opakowanie - beczki min. okres przydatności 3 m-ce od dnia dostawy 2. Ogórki kiszone - ilość 4 000 kg produkt spożywczy otrzymany z ogórków, przypraw, aromatyczno smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego, struktura- dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, opakowanie- beczki min. okres przydatności 3 m-ce od dnia dostawy Część IV pieczarki, ogórki i pomidory świeże 1. Pieczarka świeża - 100 kg całe, zdrowe nie dopuszcza się pieczarek z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste tzn wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez obcych zapachów lub smaków, 2. Ogórek świeży - 400 kg cały tzn, bez żadnych ubytków i uszkodzeń, zdrowe, bez objawów gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatne do spożycia, o świeżym wyglądzie, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolne od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów lub smaków, bez gorzkiego smaku, ogórki powinny być właściwie wykształcone, o dostatecznie typowym kształcie i praktycznie proste, dopuszcza się następujące wady: lekkie zniekształcenie, z wyjątkiem zniekształceń spowodowanych przerośnięciem nasion, niewielkie wady barwy, szczególnie jasne zabarwienie w części ogórka stykającej się z ziemią podczas wzrostu, lekkie uszkodzenia skórki spowodowane otarciem, manipulacją lub niską temperaturą, pod warunkiem że są zbliżone i nie wpływają ujemnie na trwałość produktu, 3. Pomidor świeży - 500 kg cały tzn, bez żadnych ubytków i uszkodzeń, zdrowy, bez objawów gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatne do spożycia, o świeżym wyglądzie, wolny od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, wolny od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki wolny od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów lub smaków, pomidory powinny być dobrej jakości, wystarczająco jędrne i mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany (nie dopuszcza się pęknięć i widocznych zielonych piętek), dopuszcza się lekkie wady kształtu, rozwoju, barwy lub bardzo lekkie odgniecenia oraz deformacje, pod warunkiem, że nie wpływają one ujemnie na ogólny wygląd pomidorów, ich trwałość i wygląd w opakowaniu, o średnicy 50mm i powyżej, lecz poniżej 70mm, Część V Ziemniaki 1. Ziemniaki jadalne późne - ilość 135 000 kg całe bez ran powstałych podczas zbioru lub pakowania, jędrne, bez objawów zwiędnięcia, zdrowe, bez objawów zapatrzeń, zmarznięcia i gnicia, bez szkodników i śladów po szkodnikach, czyste, bez obcych zanieczyszczeń, bez grudek ziemi, prawidłowo wykształcone, bez zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów i smaków, bez śladów kwitnięcia, oczyszczone, jednolite odmianowo (kształt typowy dla danej odmiany, miąższ średnio zwięzły, nie rozsypującym się, bulwy duże okrągło owalne, oczka płytkie, skórka gładka), bez pustych miejsc w środku ziemniaka, średnica poprzeczna od 4 do 5 cm, podłużna od 6 do 7 cm, dopuszczalne tolerancje dla ziemniaka: kłębów nie odpowiadających wymaganiom jakościowym - 5%, ziemniak niedopuszczalny: nie doczyszczony, ze śladami po gryzoniach, z objawami zepsucia, pakowane w worki 25-30 kg, Art. żywnościowe będą dostarczane do magazynu żywnościowego zamawiającego, środkiem transportu, spełniającym wymogi określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.z 2010r Nr 136, poz.914 j.t) którym dysponuje wykonawca, bez dodatkowych opłat w dni robocze od poniedziałku do czwartku w ilościach wskazanych przez zamawiającego, raz w tygodniu w godz. 7.30 - 12.30. Zamawiający będzie składał zamówienia faxem bądź e-mail, sukcesywnie, według potrzeb. Wymagana jest jednakowa data przydatności do spożycia dla całej partii dostarczanego produktu. Wymagana jest jednakowa gramatura opakowania przy każdorazowej dostawie przez cały okres trwania umowy. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamówiony towar w ciągu 36 godzin, od chwili złożenia zamówienia , a dostarczone art. żywnościowe powinny odpowiadać, co do jakości wymogom wynikającym z obowiązujących przepisów prawa. Odbioru towaru - ustalenia ilości i organoleptycznej oceny jakości będzie dokonywał upoważniony pracownik: magazynier żywnościowy. Minimalny oczekiwany okres zapłaty wynosi 14 dni od dnia otrzymania faktury.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach