Przetargi.pl
Dostawy mięsa, wędlin, podrobów i konserw mięsnych.

Zakład Karny w Nysie ogłasza przetarg

  • Adres: 48-300 Nysa, ul. Kościuszki
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 774 332 471
  • Data zamieszczenia: 2021-01-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Nysie
    ul. Kościuszki
    48-300 Nysa, woj. opolskie
    tel. 774 332 471
    REGON: 32020700000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka sektora finansów publicznych

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy mięsa, wędlin, podrobów i konserw mięsnych.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa, wędlin, podrobów i konserw mięsnych na potrzeby Zakładu Karnego w Nysie oraz Oddziału Zewnętrznego w Prudniku. Przedmiot zamówienia podzielono na 6 części. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub kilka części, na które zostały podzielone produkty stanowiące przedmiot zamówienia, jednakże oferta musi obejmować pełny asortyment produktów zawartych w poszczególnych częściach Część 1 Mięso wieprzowe i wołowe 1. Mięso wieprzowe gulaszowe surowe, świeże nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 7 cm, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez zewnętrznego i śródmięśniowego tłuszczu,, bez skór, krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C. Razem: 4500kg, Nysa: 4000 kg, Prudnik: 500 kg. 2. Mięso wołowe bez kości - gulasz surowe, świeże, nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 7 cm, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez tłuszczu zewnętrznego i śródmięśniowego, bez skóry, krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C. Razem 1330 kg, Nysa: 1200 kg, Prudnik: 130 kg 3. Schab wieprzowy bez kości surowy, świeży, nie mrożony, pozbawiony tłuszczu i łoju schłodzony do temperatury nie wyższej niż 40C . Razem: 200 kg, Nysa: 180 kg, Prudnik: 20 kg Część 2 Mięso drobiowe i artykuły drobiarskie 1. Mięso gulaszowe z kurczaka surowe, świeże nie mrożone w kawałkach nie mniejszych niż ok. 3 cm bez zanieczyszczeń obcych, tłuszczu, skór, piór, krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C. Razem: 4300 kg, Nysa: 3300 kg, Prudnik: 1000 kg 2. Mięso gulaszowe z indyka surowe, świeże, nie mrożone w kawałkach nie mniejszych niż ok. 3cm bez zanieczyszczeń obcych ,tłuszczu, skór, piór, kości, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C. Razem: 900 kg, Nysa: 900 kg, Prudnik: 0 kg. 3. Żołądki drobiowe z kurczaka surowe, świeże nie mrożone, żołądek mięśniowy oczyszczony z treści pokarmowej, pozbawiony rogowatego naskórka, tłuszczu, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 4 0C. Razem: 1750 kg, Nysa: 1500 kg, Prudnik: 250 4. Serca drobiowe z kurczaka surowe, świeże nie mrożone, serca pozbawione osierdzia i pni naczyń krwionośnych, bez skrzepów krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 4 0C. Razem: 1750 kg, Nysa: 1500 kg, Prudnik: 250 kg Część 3 Wędliny drobiowo – wieprzowo – wołowe 1. Kiełbasa litewska średniorozdrobniona, parzona, wędzona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 1700, Nysa: 1700 kg, Prudnik: 0 kg. 2. Kiełbasa kanapkowa średniorozdrobniona, w osłonce barierowej o średnicy ok. 75-95 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 2200 kg, Nysa: 1700 kg, Prudnik: 500 kg 3. Kiełbasa – mortadela extra homogenizowana, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E -250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 4000 kg, Nysa: 4000 kg, Prudnik: 0 kg. 4. Mortadela z pieczarkami homogenizowana, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, widoczne drobno rozdrobnione pieczarki, dopuszczalny konserwant E -250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 2300 kg, Nysa: 1700 kg, Prudnik: 600 kg 5. Kiełbasa – parówki śląskie – cienkie homogenizowana w osłonie barierowej o średnicy ok. 20-25 mm, skład mięso wieprzowo – wołowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 1700 kg, Nysa: 1700 kg, Prudnik: 0 kg 6. Kiełbasa parówkowa homogenizowana, parzona, wędzona, w jelicie naturalnym o średnicy ok.25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 1700 kg, Nysa: 1700 kg, Prudnik: 0 kg 7. Kiełbasa zwyczajna średniorozdrobniona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 2200 kg, Nysa: 1700 kg, Prudnik: 500 kg 8. Kiełbasa opolska/ regionalna średniorozdrobniona w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 1700 kg, Nysa: 1700 kg, Prudnik: 0 kg 9. Kiełbasa tyrolska / szynka tyrolska średniorozdrobniona w osłonce barierowej o średnicy 50-80 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy,dopuszczalny konserwant E – 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 2200 kg, Nysa: 1700 kg, Prudnik: 500 kg 10. Boczek wędzony wieprzowy,,parzony bez żeberek i bez widocznych złogów solanki, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 540 kg, Nysa: 540 kg, Prudnik: 0 kg Część 4 Wędliny drobiowe 1. Rolada drobiowa gruborozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, warzywa, galareta, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 470 kg, Nysa: 320 kg, Prudnik: 150 kg 2. Polędwica z kurczaka gruborozdrobniona, parzona, nie wędzona, w osłonie barierowej o średnica ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowe z kurczaka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży, konsystencja ścisła, zwarta. Razem: 370 kg, Nysa: 220 kg, Prudnik: 150 kg 3. Polędwica z indyka gruborozdrobniona, parzona, nie wędzona, w osłonie barierowej o średnica ok. 70-90 mm, skład mięso z indyka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży, konsystencja ścisła, zwarta. Razem: 370 kg, Nysa: 220 kg, Prudnik: 150 kg 4. Blok drobiowy gruborozdrobniony, parzony, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm lub innej formie utrzymującej kształt, skład mięso drobiowe, przyprawy, konsystencja zwarta umożliwiająca wyporcjowanie termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 550 kg, Nysa: 250 kg, Prudnik: 300 kg 5. Serdelki drobiowe homogenizowane, parzone w osłonce wiskozowej o średnicy ok. 20 mm, skład mięso drobiowe , sól, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty sprzedaży. Razem: 370 kg, Nysa: 220 kg, Prudnik: 150 kg 6. Szynka z indyka szynka w bloku, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso drobiowe, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży, konsystencja zwarta umożliwiająca porcjowanie. Razem: 550 kg, Nysa: 400 kg, Prudnik: 150 kg 7. Kiełbasa szynkowa z kurczaka gruborozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso drobiowe z kurczaka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 600 kg, Nysa: 400 kg, Prudnik: 200 kg 8. Kiełbasa szynkowa z indyka gruborozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso indycze, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 520 kg, Nysa: 320 kg, Prudnik: 200 kg 9. Parówki drobiowe cienkie -homogenizowana w osłonie barierowej o średnicy ok. 20-25 mm, skład mięso drobiowe , przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 520 kg, Nysa: 220 kg, Prudnik: 300 kg 10. Szynka z kurczaka prasowana szynka w bloku, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso indycze, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży, konsystencja zwarta umożliwiająca porcjowanie. Razem: 550 kg, Nysa: 400 kg, Prudnik: 150 kg 11. Kiełbasa biała drobiowa w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E – 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty sprzedaży. Razem: 600 kg, Nysa: 400 kg, Prudnik: 200 kg Część 5 Podroby wieprzowe 1. Pasztet wieprzowy produkt powstały z podrobów i surowców mięsnych wieprzowych, rozdrobnionych do masy homogenizowanej w osłonce poliamidowej, o średnicy ok.40:50 mm i długości 30cm, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35%, Razem: 2200 kg, Nysa: 1700 kg, Prudnik: 500 kg 2. Kaszanka jęczmienna produkt z surowców podrobowych wieprzowych i kaszy jęczmiennej w formie bloku, batonu o wadze około 3 kg, zawartość tłuszczu nie więcej niż 10 %. Razem: 2600 kg, Nysa: 2100 kg, Prudnik: 500 kg 3. Wątroba wieprzowa surowa, świeża, nie mrożona. Razem: 2600 kg, Nysa: 2000 kg, Prudnik: 600 kg Część 6 Konserwy mięsne 1. Mielonka wieprzowa – turystyczna 200g lub 300g opakowanie metalowe lub aluminiowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 23%. Razem: 1900kg, Nysa: 1600 kg, Prudnik: 300 kg 2. Mielonka wieprzowa - tyrolska 200g lub 300g opakowanie metalowe lub aluminiowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 27%, Razem: 1500kg, Nysa: 1200 kg, Prudnik: 300 kg 3. Przysmak śniadaniowy 200g lub 300g opakowanie metalowe lub aluminiowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 23%, Razem: 2100 kg, Nysa: 1600 kg, Prudnik: 500 kg 4. Pasztet drobiowy 130g opakowanie w małych foremkach, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 25%, Razem: 2600kg, Nysa: 2400 kg, Prudnik: 200 kg 5. Pasztet mazowiecki 200 lub 300 g opakowanie metalowe lub aluminiowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 34%. Razem: 3100 kg, Nysa: 2600 kg, Prudnik: 500 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach