Przetargi.pl
Dostawy mięsa, wędlin, podrobów i konserw mięsnych na I półrocze 2024 do Zakładu Karnego w Nysie oraz Oddziału Zewnętrznego w Prudniku

Zakład Karny w Nysie ogłasza przetarg

  • Adres: 48-300 Nysa, Tadeusza Kościuszki 4A
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-01-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Nysie
    Tadeusza Kościuszki 4A
    48-300 Nysa, woj. opolskie
    REGON: 000320207
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiającyjednostka sektora finansów publicznych

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy mięsa, wędlin, podrobów i konserw mięsnych na I półrocze 2024 do Zakładu Karnego w Nysie oraz Oddziału Zewnętrznego w Prudniku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część 1 Mięso wieprzowe i wołowe1. Mięso wieprzowe gulaszowesurowe, świeże nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 7 cm, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez zewnętrznego i śródmięśniowego tłuszczu, bez skór, krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C. Razem: 690 kg, Nysa: 490 kg, Prudnik: 200 kg.2. Mięso wołowe bez kości - gulaszsurowe, świeże, nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 7 cm, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez tłuszczu zewnętrznego i śródmięśniowego, bez skóry, krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C. Razem 610 kg, Nysa: 510 kg, Prudnik: 100 kgCzęść 2 Mięso drobiowe i artykuły drobiarskie1. Mięso gulaszowe z kurczakasurowe, świeże nie mrożone w kawałkach nie mniejszych niż ok. 3 cm bez zanieczyszczeń obcych, tłuszczu, skór, piór, krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C. Razem: 1550 kg, Nysa: 1350 kg, Prudnik: 200 kg2. Mięso gulaszowe z indykasurowe, świeże, nie mrożone w kawałkach nie mniejszych niż ok. 3cm bez zanieczyszczeń obcych ,tłuszczu, skór, piór, kości, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C. Razem: 310 kg, Nysa: 310 kg, Prudnik: 0 kg.3. Żołądki drobiowe z kurczakasurowe, świeże nie mrożone, żołądek mięśniowy oczyszczony z treści pokarmowej, pozbawiony rogowatego naskórka, tłuszczu, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 4 0C. Razem: 680 kg, Nysa: 540 kg, Prudnik: 1404. Serca drobiowe z kurczakasurowe, świeże nie mrożone, serca pozbawione osierdzia i pni naczyń krwionośnych, bez skrzepów krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 4 0C. Razem: 705 kg, Nysa: 540 kg, Prudnik: 165 kgCzęść 3 Wędliny drobiowo – wieprzowo – wołowe1. Kiełbasa litewskaśredniorozdrobniona, parzona, wędzona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży.Razem: 270, Nysa: 270 kg, Prudnik: 0 kg.2. Kiełbasa kanapkowaśredniorozdrobniona, w osłonce barierowej o średnicy ok. 75-95 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 2030 kg, Nysa: 1550 kg, Prudnik: 480 kg3. Kiełbasa – mortadela extrahomogenizowana, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E -250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 3200 kg, Nysa: 2900 kg, Prudnik: 300 kg.4. Mortadela z pieczarkamihomogenizowana, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, widoczne drobno rozdrobnione pieczarki, dopuszczalny konserwant E -250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 1640 kg, Nysa: 1490 kg, Prudnik: 150 kg5. Kiełbasa tyrolska / szynka tyrolskaśredniorozdrobniona w osłonce barierowej o średnicy 50-80 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E – 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 1640 kg, Nysa: 1490 kg, Prudnik: 150 kgCzęść 4 Wędliny drobiowe1. Rolada drobiowagruborozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, warzywa, galareta, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 140 kg, Nysa: 140 kg, Prudnik: 0 kg2. Polędwica z kurczakagruborozdrobniona, parzona, nie wędzona, w osłonie barierowej o średnica ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowe z kurczaka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży, konsystencja ścisła, zwarta. Razem: 140 kg, Nysa: 140 kg, Prudnik:60 kg3. Kiełbasa mortadela drobiowa.homogenizowana, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E -250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 2160 kg, Nysa: 1760 kg, Prudnik: 400 kg4. Blok drobiowygruborozdrobniony, parzony, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm lub innej formie utrzymującej kształt, skład mięso drobiowe, przyprawy, konsystencja zwarta umożliwiająca wyporcjowanie termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 870 kg, Nysa: 520 kg, Prudnik: 350 kg5. Serdelki drobiowehomogenizowane, parzone w osłonce wiskozowej o średnicy ok. 20 mm, skład mięso drobiowe , sól, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty sprzedaży. Razem: 230 kg, Nysa: 140 kg, Prudnik: 90 kg6. Kiełbasa szynkowa z kurczakagruborozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso drobiowe z kurczaka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 140 kg, Nysa: 140 kg, Prudnik: 0 kg7. Kiełbasa szynkowa z indykagruborozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso indycze, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 140 kg, Nysa: 140 kg, Prudnik: 60 kg8. Parówki drobiowe cienkie-homogenizowana w osłonie barierowej o średnicy ok. 20-25 mm, skład mięso drobiowe , przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Razem: 298 kg, Nysa: 208 kg, Prudnik: 90 kg9. Szynka z kurczaka prasowanaszynka w bloku, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso indycze, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży, konsystencja zwarta umożliwiająca porcjowanie. Razem: 140 kg, Nysa: 140 kg, Prudnik: 0 kg10. Kiełbasa biała drobiowaw jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E – 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty sprzedaży. Razem: 258 kg, Nysa: 208 kg, Prudnik: 50 kgCzęść 5 Podroby wieprzowe1. Pasztet wieprzowyprodukt powstały z podrobów i surowców mięsnych wieprzowych, rozdrobnionych do masy homogenizowanej w osłonce poliamidowej, o średnicy ok.40:50 mm i długości 30cm, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35%, Razem: 1300 kg, Nysa: 1300 kg, Prudnik: 0 kg2. Kaszanka jęczmiennaprodukt z surowców podrobowych wieprzowych i kaszy jęczmiennej w formie bloku, batonu o wadze około 3 kg, zawartość tłuszczu nie więcej niż 10 %. Razem: 110 kg, Nysa: 0 kg, Prudnik: 110 kg3. Wątroba wieprzowasurowa, świeża, nie mrożona. Razem: 650 kg, Nysa: 650 kg, Prudnik: 0 kg4. Salceson białywędlina podrobowa z masek i mięsa z głów wieprzowych peklowanych, mięsa z głów wołowych peklowanych, skórek wieprzowych, przyprawiona, bez dodatku krwi spożywczej i mięsa odkostnionego mechanicznie, parzona, w osłonce naturalnej lub sztucznej, zawartość tłuszczu nie więcej niż 30%, Razem: 1190 kg, Nysa: 900 kg, Prudnik: 290 kg5. Salceson czarnywędlina podrobowa z masek i mięsa z głów wieprzowych peklowanych, mięsa z głów wołowych peklowanych, skórek wieprzowych, przyprawiona, bez mięsa odkostnionego mechanicznie, z dodatkiem krwi spożywczej, parzona, w osłonce naturalnej lub sztucznej, zawartość tłuszczu nie więcej niż 30%, Razem: 1130 kg, Nysa: 900 kg, Prudnik: 230 kgCzęść 6 Konserwy mięsne1. Mielonka wieprzowa – turystyczna 200 g lub 300 gopakowanie metalowe lub aluminiowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 23%. Razem: 720 kg, Nysa: 540 kg, Prudnik: 180 kg2. Mielonka wieprzowa - tyrolska 200 g lub 300 gopakowanie metalowe lub aluminiowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 27%, Razem: 800 kg, Nysa: 650 kg, Prudnik: 150 kg3. Przysmak śniadaniowy 200 g lub 300 gopakowanie metalowe lub aluminiowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 23%, Razem: 980 kg, Nysa: 740 kg, Prudnik: 240 kg4. Pasztet drobiowy 130 gopakowanie w małych foremkach, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 25%, Razem: 620 kg, Nysa: 540 kg, Prudnik: 80 kg5. Pasztet mazowiecki 200 lub 300 gopakowanie metalowe lub aluminiowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 34%. Razem: 890 kg, Nysa: 740 kg, Prudnik: 150 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach