Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych

Publiczne Liceum Ogólnokształcące nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej w Opolu ogłasza przetarg

  • Adres: 45-048 Opole, Pułaskiego 3
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 77-4021870
  • Data zamieszczenia: 2022-11-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Publiczne Liceum Ogólnokształcące nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej w Opolu
    Pułaskiego 3
    45-048 Opole, woj. opolskie
    tel. 77-4021870
    REGON: 532397652
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://lo2.opole.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawa mięsa wieprzowego, wędlin, podrobów.Dostawa mięsa drobiowegoDostawa nabiałuDostawa trwałych artykułów spożywczychDostawa mrożonekSezonowa dostawa świeżych warzyw i owoców.Dostawa jaj kurzych
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek w zakresie uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej jeżeli posiada:a. uprawnienie do:• prowadzenia działalności w zakresie produkcji lub wprowadzania do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia,lub• prowadzenia działalności w zakresie wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcegolub• do produkcji lub wprowadzania do obrotu żywności podlegającej urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej2. Zdolność techniczna lub zawodowa.a. Wykonawca posiada środek transportu zatwierdzony przez służby sanitarne do obrotu żywnością. Środki transportu do przewozu artykułów spożywczych typu: mięso, wędliny, nabiał, mrożonki muszą być przystosowane do ich przewozu w celu zachowania ciągłości łańcuchachłodniczego. W przypadku transportu jaj temperatura środka transportu powinna odpowiadać warunkom przechowywaniai nie przekraczać +18stC.b. Wykonawca zobowiązany jest posiadać aktualną decyzję wystawioną przez właściwego inspektora Inspekcji Weterynaryjnej lub Inspekcji Sanitarnej o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami żywnościowymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów, jeśli podlega takiemu obowiązkowi.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-11-22

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach