Przetargi.pl
DOSTAWY MIĘSA I WĘDLIN

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 10-575 Olsztyn, ul. Piłsudskiego
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 895 248 600 , fax. 895 248 638
  • Data zamieszczenia: 2021-01-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Piłsudskiego 3
    10-575 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 895 248 600, fax. 895 248 638
    REGON: 59045000000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: WWW.SW.GOV.PL
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: JEDNOSTKA ORGANIZACYJNA SŁUŻBY WIĘZIENNEJ

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWY MIĘSA I WĘDLIN
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Załącznik nr 1 OPIS PRZEDMIOTU I WARUNKÓW ZAMÓWIENIA (warunki rozpatrzenia oferty) OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ I – dostawy do Aresztu Śledczego w Olsztynie Część IA- 1511300-3 Wieprzowina oraz 15111000-9 Mięso wołowe dostawy do Aresztu Śledczego w Olsztynie lp. artykuł szacunkowa ilość w okresie trwania zamówienia (kg) 1. kaszanka baton 1500 2. pasta boczkowa (tuszonka) baton 100g-130g 1000 3. k. biała parzona 1500 4. karkówka z/k 200 5. k. mortadela 3000 6. k. piwna 1300 7. k. mazurska 3500 8. k. podwawelska 2000 9. parówki cienkie 1200 10. serdelki wieprzowe 3000 11. salceson biały 1400 12. mielonka wieprzowa 2000 13. podgardle wêdzone 1300 14. pieczeń wieprzowa 1000 15. k. pasztetowa 1200 16. m. wieprzowe II kl. (świeże) 2000 17. m.wołowe kl.II A (świeże) 800 Elementy mięsa wieprzowego muszą pochodzić z półtusz wieprzowych klasy E, U, R wg EUROP, półtusze o jasnej barwie z młodych zwierząt rzeźnych o wadze żywej nie przekraczającej 135kg. CZĘŚĆ IB - 15131135-0 Wędliny drobiowe, 15112000-6 Drób do Aresztu Śledczego w Olsztynie lp. artykuł szacunkowa ilość w okresie trwania zamówienia (kg) 1. mielonka drobiowa 300 2. mortadela drobiowa 400 3. wędlina czysto drobiowa 300 4. szynka drobiowa 300 5. serdelki drobiowe 400 6. pierś z kurczaka (świeża) 400 7. wątróbka drobiowa 1500 8. ćwiartka z kurczaka (świeża) 1000 9. polędwica złota drobiowa 350 10. serca drobiowe 1200 11. żołądki drobiowe 1200 12. przysmak z kurczaka 350 13. polędwica sopocka drobiowa 250 14. szynkówka drobiowa 300 Część II – dostawy do Oddziału Zewnętrznego w Szczytnie Aresztu Śledczego w Olsztynie Część IIA- 1511300-3 Wieprzowina oraz 15111000-9 Mięso wołowe dostawy do Oddziału Zewnętrznego w Szczytnie Aresztu Śledczego w Olsztynie lp. artykuł szacunkowa ilość w okresie trwania zamówienia (kg) 1. blok konserwowy 270 2. k. biała parzona 270 3. k. krakowska 200 4. k. mazurska 50 5. k. mortadela 550 6. k. parówkowa 350 7. k. piwna 270 8. k. podwawelska 50 9. k. śląska 50 10. k. Toruńska 270 11. k. zwyczajna 1 300 12. karówka b/k 100 13. kaszanka baton 320 14. m. wieprzowe II kl. (świeże) 1 300 15. m.wołowe kl.II A (świeże) 100 16. mielonka konserwowa 270 17. mielonka luncheon-meat 270 18. mielonka tyrolska 270 19. mielonka w galarecie 270 20. mielonka wieprzowa 270 21. mięso mielone wieprzowe 300 22. mięso mielone wołowe 200 23. parówki cienkie 460 24. pasta boczkowa (tuszonka) baton 100g-130g 400 25. pasztet wieprzowy pieczony (formowany) 270 26. pieczeń wieprzowa 270 27. pieczeń z przyprawami 270 28. podgardle wędzone 100 29. pasztetowa 270 30. salceson biały 270 31. salceson ciemny 270 32. wątroba wieprzowa (świeża) 380 CZĘŚĆ IIB - 15131135-0 Wędliny drobiowe, 15112000-6 Drób do Oddziału Zewnętrznego w Szczytnie Aresztu Śledczego w Olsztynie lp. artykuł szacunkowa ilość w okresie trwania zamówienia (kg) 1 2 3 1. ćwiartka z kurczaka (świeża) 1 700 2. k.szynkowa drobiowa 80 3. mielonka drobiowa 100 4. mortadela drobiowa 100 5. mortadela z warzywami min 3 warzywa 270 6. parówki drobiowe-zawartość mięsa min 70 % 100 7. pierś drobiowa gotowana 50 8. pierś z kurczaka (świeża) 150 9. polędwica drobiowa 50 10. polędwica bankietowa drobiowa 50 11. polędwica kanadyjska drobiowa 50 12. polędwica królewska drobiowa 50 13. polędwica kujawska drobiowa 50 14. polędwica miodowa drobiowa 50 15. polędwica sopocka drobiowa 50 16. polędwica studencka drobiowa 50 17. polędwica z kurczaka 50 18. polędwica złota drobiowa 50 19. szynka drobiowa 50 20. szynka z piersi indyka 50 21. szynkówka drobiowa 50 22. wątróbka drobiowa 80 23. żołądki drobiowe 420 24. mięso z ud kurczaka 200 Warunki realizacji zamówienia 1. podane ilości są ilościami szacunkowymi 2. zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę przedmiotu zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 50% wartości brutto umowy ( realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby stanu żywionych ) 3. towar musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującym prawem żywnościowym, zasadami GMP/GHP oraz systemem HACCP 4. towar oznakowany w sposób umożliwiający jego identyfikację bez konieczności naruszania opakowania: nazwa oraz rodzaj produktu, nazwa oraz adres producenta lub dostawcy, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, skład i waga ( dot. wędlin ) 5. waga produktu netto ma odpowiadać faktycznie zamówionej i zafakturowanej (bez opakowań typu: foremki aluminiowe, folia map itp.) ilości towaru 6. wykonawca dostarczy towar spełniający wymogi określone w SIWZ i wytworzony zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa tj.: ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) 7. wykonawca zobowiązany jest do realizacji dostaw w odpowiednich opakowaniach oraz czystym i wolnym od innych zapachów transportem, zapewniającym należyte zabezpieczenie dostarczonych towarów przed czynnikami pogodowymi i uszkodzeniami oraz spełniającym wymogi higieniczne określone w Załączniku Nr II do Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004r. rozdz. IV dotyczącym transportu środków spożywczych, a także w przypadku towarów wymagających warunków chłodniczych, transportem umożliwiającym utrzymanie wymaganych przez producentów temperatur 8. dostawa mięsa i wędlin środkami transportu spełniającymi wymagania higieniczno-sanitarne ( w tym dotyczące czynności związanych z załadunkiem i rozładunkiem – zapewnienie kierowcy czystego fartucha ochronnego ); zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu w dokumentację kontroli sanitarnej pojazdu, kartę dopuszczenia samochodu do przewozu środków spożywczych 9. każdorazowo do dostawy wymagany jest Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI) 10. dostawa towaru do Aresztu Śledczego w Olsztynie na al. Piłsudskiego 3 i do Oddziału Zewnętrznego w Szczytnie ul. Sienkiewicza 10 dwa razy w tygodniu w godz. 8:00 – 11:00, transportem i na koszt wykonawcy, w ilościach podanych telefonicznie lub mailem na 2 dni przed planowaną dostawą ( zamawiający dopuszcza, po uprzednim uzgodnieniu, możliwość zmiany dnia i godziny dostawy) 11. opakowania odpowiadające właściwościom towaru gwarantujące zabezpieczenie jego jakości, przeznaczone do pakowania żywności ( wędliny ułożone w sposób nie powodujący ich deformacji ) 12. termin przydatności do spożycia : minimum 14 dni (wędliny) i 3 dni (mięso) od dnia dostawy do zamawiającego 13. wyłoniony w postępowaniu wykonawca przy pierwszej dostawie zobowiązany jest przedłożyć kserokopię decyzji Powiatowego Lekarza Weterynarii o objęciu nadzorem danego zakładu i nadaniu weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego wydanego przez Powiatowego Lekarza Weterynarii, na podstawie art. 21 ust. 4 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 ze zm.); w przypadku wykonawcy nie objętego nadzorem weterynaryjnym należy złożyć kserokopię aktualnej decyzji administracyjnej potwierdzającej spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie żywnością oraz właściwej jakości zdrowotnej sprzedawanych artykułów (wydanej przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub aktualnej decyzji administracyjnej dopuszczającej do działalności w zakresie produktów pochodzenia zwierzęcego wydanej przez Powiatowego Lekarza Weterynarii właściwego ze względu na miejsce prowadzenia działalności ) 14. cechy dyskwalifikujące towar : wędliny – obcy posmak i zapach, nalot pleśni, oślizgłość, brak opakowania, oznakowania opakowania bądź jego uszkodzenie mechaniczne mięso – zazielenienie mięsa, oślizgłość, zapach świadczący o procesach jego rozkładu 15. Minimalny termin płatności 21 dni.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach