Przetargi.pl
Dostawy mięsa i wędlin

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 49300 Brzeg, ul. Chrobrego
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 774 162 011 , fax. 774 162 287
  • Data zamieszczenia: 2017-11-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Chrobrego 29
    49300 Brzeg, woj. opolskie
    tel. 774 162 011, fax. 774 162 287
    REGON: 32019900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa jednostka organizacyja nieposiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy mięsa i wędlin
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego, podrobów oraz wędlin wieprzowych i drobiowych na rzecz Zakładu Karnego w Brzegu w ilościach i asortymentach podanych w 5 zadaniach w załączniku nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Znak sprawy 2232.6.2017 Zadanie I Wątroba wieprzowa surowa, świeża, nie mrożona CPV 15114000-0- 1500kg Kaszanka jęczmienna produkt z surowców podrobowych wieprzowych i kaszy jęczmiennej w formie bloku, baton o wadze około 3 kg, zawartość tłuszczu nie więcej niż 10 %. CPV 15131134-3- 1500 kg. Zadanie II Mięso wieprzowe gulaszowe mięso wieprzowe, kawałki o wymiarach minimum 3 x 3 x 3 cm, nie mielone, schłodzone, uprzednio nie mrożone, maksymalna zawartość tłuszczu 10%. Powierzchnia nie zakrwawiona, bez opiłków kości, przekrwień, bez skóry i szczeciny, powierzchnia tkanki mięśniowej i tłuszczowej połyskująca, sucha lub lekko wilgotna; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni. Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Barwa mięsa jasnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy. Konsystencja jędrna i elastyczna. Zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy, pakowane próżniowo CPV 15113000-3- 4000kg Łopatka wieprzowa bez kości, schłodzona uprzednio nie mrożona, maksymalna zawartość tłuszczu 5%. Powierzchnia niezakrwawiona, bez opiłków kości, przekrwień, bez skóry i szczeciny, powierzchnia tkanki mięśniowej i tłuszczowej połyskująca, sucha lub lekko wilgotna, niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni. Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Barwa mięsa jasnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy. Zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy, pakowane próżniowo CPV 15113000-3- 1500 kg Mięso wołowe gulaszowe, kawałki o wymiarach minimum 3 x 3 x 3 cm, nie mielone, schłodzone, uprzednio nie mrożone, maksymalna zawartość tłuszczu 5%. Powierzchnia nie zakrwawiona, bez opiłków kości, przekrwień, bez skóry i szczeciny, powierzchnia tkanki mięśniowej i tłuszczowej połyskująca, sucha lub lekko wilgotna; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni. Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. Barwa mięsa różowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy. Konsystencja jędrna i elastyczna. Zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy, pakowane próżniowo CPV 15111000-9 1700 kg Żeberka wędzone paski wędzone, świeże nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 20 cm, bez zanieczyszczeń obcych. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy, pakowane próżniowo CPV 15131200-7- 800kg Zadanie III Podudzie z kurczaka- mięso surowe, świeże nie mrożone, średnia waga jednej szt. ok 100g-150g, bez zanieczyszczeń obcych, pakowane próżniowo CPV15112100-7- 800kg Mięso gulaszowe z indyka surowe, świeże nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 5 cm, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez zewnętrznego tłuszczu, bez skór, krwi, pakowane próżniowo CPV 15112120-3- 500kg Udo z kurczaka surowe, świeże nie mrożone, średnia waga jednej szt. ok 200 g -230 g, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez zewnętrznego tłuszczu, bez skór, krwi pakowane próżniowo CPV 15112100-7 - 1000kg Kurczak świeży surowy, świeży nie mrożony, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez krwi Barwa mięsa jasnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy. Konsystencja jędrna i elastyczna. Zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy, pakowane próżniowo CPV 15112130-6 -4000kg Żołądki drobiowe surowe, świeże, nie mrożone, CPV 15114000-0- 600kg Zadanie IV Kiełbasa śląska średnio rozdrobniona, parzona, wędzona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży CPV 15131310-1- 900kg Kiełbasa – mortadela extra, homogenizowana, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E -250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży CPV 15131310-1 – 1100 kg Kiełbasa żywiecka , średniorozdrobniona, w jelicie naturalnym o średnicy ok.45-60 mm, skład mięso wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży CPV 15131310-1 -700 kg Kiełbasa podwawelska średnio rozdrobniona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo -wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E – 250. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży CPV 15131310-1 – 800 kg Kiełbasa toruńska kiełbasa średnio rozdrobniona w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E – 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży CPV 15131310-1 – 800 kg Kiełbasa szynkowa grubo rozdrobniona, parzona, wędzona w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso wieprzowe chude, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży CPV 15131310-1 – 900 kg Kiełbasa biała parzona średnio rozdrobniona, parzona, wędzona w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso wieprzowe, chude, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży CPV 15131310-1- 800 kg Boczek wędzony wieprzowy, parzony bez żeberek i bez widocznych złogów solanki, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. CPV 15131310-1 – 600 kg Pieczeń rzymska średnio rozdrobniona w bloku o wysokości 60-80 mm, skład mięso wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E– 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży CPV 15131310-1 – 1600 kg Pasztet wieprzowy produkt powstały z podrobów i surowców mięsnych wieprzowych, rozdrobnionych do masy homogenizowanej w osłonce poliamidowej, o średnicy ok.40:50mm i długości 30cm, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35%, CPV 15131310-1 – 1600 kg Zadanie V Rolada drobiowa- grubo rozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy 80-100mm, skład mięso drobiowe, warzywa, galareta, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży CPV 15131310-1 – 700 kg Polędwica z kurczaka- grubo rozdrobniona, parzona, nie wędzona, w osłonie barierowej o średnicy 70-90mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, konsystencja ścisła i zwarta, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży CPV 15131310-1 – 2500 kg Polędwica z indyka- grubo rozdrobniona, parzona, nie wędzona, w osłonie barierowej o średnicy 70-90mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, konsystencja ścisła i zwarta, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży CPV 15131310-1 – 1000 kg Szynka z kurczaka prasowana szynka w bloku w osłonie barowej o średnicy 80-100 mm, lub innej formie utrzymującej kształt, skład: mięso drobiowe, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży CPV 15131310-1800 kg Szynka z indyka szynka w bloku, w osłonie barierowej o średnicy ok 80-100mm, skład: mięso drobiowe, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży CPV 15131310-1 – 2000 kg - 1000 kg Salceson drobiowy produkt z podrobów i surowców mięsnych w osłonkach o średnicy ok. 80 mm i długości do 30 cm, zawartość tłuszczu nie więcej niż 20% CPV 15131310-1 – 2000 kg Kiełbasa biała drobiowa w jelicie naturalnym o średnicy około 25-30 mm, skład: mięso drobiowe przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty sprzedaży CPV 15131310-1 – 1000 kg Kiełbasa śląska drobiowa grubo rozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy 25-30mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży CPV 15131310-1 – 1200 kg Kiełbasa krakowska drobiowa (bez dodatku wieprzowiny) grubo rozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy 35-50mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży CPV 15131310-1- 600 kg Kiełbasa szynkowa z indyka grubo rozdrobniona parzona w osłonie barierowej o średnicy 80-100 mm, skład: mięso drobiowe z kurczaka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży CPV 15131310-1 - 1800 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.formularz ofertowy załącznik nr 2a-2e 2.oświadczenia załącznik nr 3 i 4 3 pełnomocnictwo dla osób podpisujących ofertę

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach