Przetargi.pl
dostawy mięsa i tłuszczy zwierzęcych, wędlin drobiowych i mięsa drobiowego oraz konserw rybnych, mięsnych i pasztetów

Zakład Karny nr 1 w Łodzi ogłasza przetarg

  • Adres: 91-612 Łódź, ul. Beskidzka 54
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 042 6750415, 6750415 , fax. 042 6750500
  • Data zamieszczenia: 2009-05-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny nr 1 w Łodzi
    ul. Beskidzka 54 54
    91-612 Łódź, woj. łódzkie
    tel. 042 6750415, 6750415, fax. 042 6750500
    REGON: 00032006400000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka penitencjarna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawy mięsa i tłuszczy zwierzęcych, wędlin drobiowych i mięsa drobiowego oraz konserw rybnych, mięsnych i pasztetów
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    część 1 Łopatka bez skóry z kością w ilości szacunkowej 5000 kg. Szynka bez skóry z kością,bez goleni w ilości szacunkowej 300 kg. Wołowina b-k kl. I w ilości szacunkowej 1200 kg. Wołowina b-k kl. II w ilości szacunkowej 5000 kg. Wątroba wieprzowa w ilości szacunkowej 1800 kg. Ozory wołowe w ilości szacunkowej 700 kg. Kości w ilości szacunkowej 560 kg. Słonina w ilości szacunkowej 800 kg. Pachwina w ilości szacunkowej 800 kg. Podgardle wędzone w ilości szacunkowej 800 kg. część 2 Pieczeń rzymska w ilości szacunkowej 1200 kg. Pieczeń z filetem dr w ilości szacunkowej 600 kg. Pieczeń z indyka w ilości szacunkowej 600 kg. Pieczeń węgierska w ilości szacunkowej 600 kg. Pieczeń ala kaczka w ilości szacunkowej 1600 kg. Pieczeń pyszna w ilości szacunkowej 600 kg. Kurczak faszerowany w ilości szacunkowej 800 kg. Blok drobiowy w ilości szacunkowej 600 kg. Mozajka dr w ilości szacunkowej 600 kg. Blok szynkowy w ilości szacunkowej 600 kg. Kiełbasa kanapkowa w ilości szacunkowej 1700 kg. Kiełbasa śniadaniowa w ilości szacunkowej 1700 kg. Mielonka dr w ilości szacunkowej 700 kg. Parówki dr cienkie w ilości szacunkowej 700 kg. Serdelki dr w ilości szacunkowej 700 kg. Rolada dr w ilości szacunkowej 600 kg. Przysmak dr w ilości szacunkowej 600 kg. Zawijaniec dr w ilości szacunkowej 600 kg. Mortadel dr w ilości szacunkowej 600 kg. Pasztet dr w ilości szacunkowej 400 kg. Pasztetowa dr w ilości szacunkowej 400 kg. Kurczak w ilości szacunkowej 1500 kg. Udziec z kurczaka w ilości szacunkowej 1500 kg. Polędwica drobiowa z indyka w ilości szacunkowej 1000 kg. Baleron drobiowy z indyka w ilości szacunkowej 1000 kg. Filet z indyka w ilości szacunkowej 600 kg. Kiełbasa krakowska z indyka w ilości szacunkowej 600 kg. część 3 Szprot w pomidorach a 330 g w ilości szacunkowej 1000 kg. Śledź w pomidorach a 330 g w ilości szacunkowej 1000 kg. Paprykarz z ryżem a 330g w ilości szacunkowej 1500 kg. Konserwa turystyczna a 300g w ilości szacunkowej 500 kg. Konserwa tyrolska a 300 g w ilości szacunkowej 500 kg. Przysmak śniadaniowy a 300g w ilości szacunkowej 500 kg. Pasztet mazowiecki a 300 g w ilości szacunkowej 500 kg. Pasztet z dr. z papryką a 130g w ilości szacunkowej 500 kg. Pasztet z dr z pieczarkami a 130 g w ilości szacunkowej 500 kg. Pasztet z dr z pomidorami a 130 g w ilości szacunkowej 500 kg. Pasztet z drobiu a 130 g w ilości szacunkowej 600 kg.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków: 1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 1.2. Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 1.3. Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4. Niepodlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne: Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, który: - nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w pkt 1.1 do 1.4, - nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych, - wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji, - złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, - nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Prawa zamówień publicznych, - nie wnieśli wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie zgodzili się na przedłużenie okresu związania ofertą,
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru- załącznik nr 1, 2. oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru- załącznik nr 2, 3, zaakceptowany wzór umowy- załącznik nr 3. 4. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 5. aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego Oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 6. dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych, 7. Oświadczenie wykonawcy lub zaświadczenie wydany przez właściwy organ o wdrożeniu systemu HACCP. Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez osobę - osoby uprawnioną do podpisania oferty z dopiskiem - za zgodność z oryginałem.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dw.gov.pl/index.php/zamówienia
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach