Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy ogłasza przetarg
- Adres: 38-722 Olszanica,
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 0-13 4617450 , fax. 0-13 4617300
- Data zamieszczenia: 2009-11-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy
38-722 Olszanica, woj. podkarpackie
tel. 0-13 4617450, fax. 0-13 4617300
REGON: 37019721400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy mięsa i artykułów wędliniarskich - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zadanie nr 1: 1. Łopatka wieprzowa bez kości, dopuszczalna tkanka mięśniowa minimalnie przerośnięta tłuszczem, gat. I, CPV 15113000-3, w ilości 1010 kg. 2. Karkówka wieprzowa bez kości, dopuszczalna tkanka mięśniowa przerośnięta tłuszczem, gat. I, CPV 15113000-3, w ilości 610 kg. 3. Schab wieprzowy bez kości (polędwica), najdłuższy mięsień grzbietu pozbawiony tkanki tłuszczowej, jednolita struktura mięsa, gat. I, CPV 15113000-3, w ilości 460 kg. 4. Polędwiczki wieprzowe, surowe, bez tkanki tłuszczowej, gat. I, CPV 15113000-3, w ilości 270 kg. 5. Flak wołowy, krojony, parzony, gat. I, CPV 15114000-0, w ilości 110 kg. Zadanie nr 2: 1. Szynka wiejska, produkt świeży z szynki wieprzowej, wędzony, gat. I, CPV 15131210-0, w ilości 215 kg. 2. Szynka gotowana, produkt z mięsa wieprzowego, gat. I, CPV 15131410-2, w ilości 140 kg. 3. Szynka z drobiu, wyrób z filetów drobiowych, gat. I, CPV 15131135-0, w ilości 25 kg. 4. Polędwica sopocka, wyrób ze schabu wieprzowego bez kości, gat. I, CPV 15131130-5, w ilości 110 kg. 5. Polędwica faszerowana, wieprzowa, wyrób ze schabu, faszerowany mięsem mielonym lub warzywami, gat. I, CPV 15131130-5, w ilości 110 kg. 6. Baleron, wyrób z mięsa wieprzowego, z części karkowej, gat. I, CPV 15131130-5, w ilości 200 kg. 7. Boczek gotowany bez kości, gat. I, CPV 15131130-5, w ilości 220 kg. 8. Kiełbasa szynkowa, parzona, gat. I, CPV 15131130-5, w ilości 170 kg. 9. Kiełbasa żywiecka, wyrób parzony lub wędzony, gat. I, CPV 15131130-5, w ilości 160 kg. 10. Kiełbasa krakowska, parzona, gat. I, CPV 15131130-5, w ilości 105 kg. 11. Kiełbasa biała, produkt parzony, w osłonkach naturalnych, waga jednej sztuki do 100 g, gat. I, CPV 15131130-5, w ilości 60 kg. 12. Kiełbasa zwyczajna, w osłonce naturalnej gat. I, CPV 15131130-5, w ilości 390 kg. 13. Kiełbasa grilowa, przeznaczona do grilowania, waga jednej sztuki do 100 g, gat. I, CPV 15131130-5, w ilości 310 kg. 14. Kabanos, wyrób z mięsa wieprzowego, gat. I, CPV 15131130-5, w ilości 190 kg. 15. Kiełbasa parówkowa, gruba, waga jednej sztuki do 100 g, gat. I, CPV 15131130-5, w ilości 135 kg. 16. Golonko w galarecie, wyrób z mięsa wieprzowego, kawałki mięsa w galarecie, bez skór, gat. I, CPV 15131130-5, w ilości 60 kg. 17. Parówki cielęce cienkie, produkt z mięsa cielęcego, w osłonce gat. I, CPV 15131600-1, w ilości 220 kg. 18. Kaszanka, z kaszy jęczmiennej lub gryczanej z podrobami w naturalnej osłonce, gat. I, CPV 15131134-3, w ilości 75 kg. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium przez wykonawców.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o udzielenie zamówienia: 1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: -spełnia- lub -nie spełnia- poszczególne warunki. Nie spełnienie chociażby jednego z w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania o udzielnie zamówienia w oparciu o przesłanki zawarte w art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych; 2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu na podstawie dokumentów o których mowa w rozdziale VI specyfikacji.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wykonawca składa następujące dokumenty: 1) oświadczenie o spełnianiu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 2); 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Wykonawcy, którzy wspólnie ubiegają się o zamówienie, dołączają również pełnomocnictwo, o którym mowa w art. 23 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz dokumenty i oświadczenia wyszczególnione w pkt 1, złożone przez wszystkich wykonawców.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola nr 15 i Przedszkola nr 18 w Stalowej Woli na potrzeby projektu Przedszkole na dobry start - Rozwój edukacji przedszkolnej w gminie Stalowa Wola Oś Priorytetowa IX, Działanie 9.1 RPO WP 2014-2020
Dodano: 2016-07-26 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mięsa wieprzowego, wołowego i wędlin oraz mięsa i wędlin drobiowych) do Zakładu Karnego w Rzeszowie.
Dodano: 2016-07-18 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów w Zespole Placówek Oświatowych w Nowej Dębie
Dodano: 2016-07-08 - SPZZOZ.NT.III.382-12/16 Dostawa mięsa i wędlin dla Szpitala Powiatowego w Nowej Dębie
Dodano: 2016-07-07 - Sukcesywna dostawa żywności do stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Głogowie Małopolskim przy ul. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 1
Dodano: 2016-06-20 - Dostawa mięsa i wyrobów z mięsa
Dodano: 2016-06-07 - SPZZOZ.NT.III.382-11/16 Dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Szpitala Powiatowego Nowej Dębie
Dodano: 2016-06-03 - dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2016-05-24 - Dostawy mięs i wyrobów wędliniarskich
Dodano: 2016-05-09 - Dostawa mięsa i wyrobów z mięsa
Dodano: 2016-03-01