Przetargi.pl
Dostawę produktów spożywczych i żywnościowych do kuchni Publicznego Gimnazjum im. Orląt w Rudniku nad Sanem

Publiczne Gimnazjum im. Orląt ogłasza przetarg

  • Adres: 37-420 Rudnik nad Sanem, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 7
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 015 8762603 , fax. 015 8766193
  • Data zamieszczenia: 2009-11-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Publiczne Gimnazjum im. Orląt
    ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 7 7
    37-420 Rudnik nad Sanem, woj. podkarpackie
    tel. 015 8762603, fax. 015 8766193
    REGON: 83044874900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pgrudnik.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: gimnazjum publiczne

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawę produktów spożywczych i żywnościowych do kuchni Publicznego Gimnazjum im. Orląt w Rudniku nad Sanem
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych na potrzeby kuchni w Publicznym Gimnazjum im. Orląt w Rudniku nad Sanem, w tym Część 1: Dostawa mięsa i wędlin Część 2: Dostawa warzyw, owoców Część 3: Dostawa nabiału, tłuszczy oraz jajek Część 4: Dostawa pieczywa Część 5: Dostawa artykułów spożywczych Część 6: Dostawa artykułów posiłki gotowe (garmażeryjne) 2. Zamówienie dotyczące części 1-6 będzie realizowane sukcesywnie na podstawie indywidualnych, pisemnych zleceń Zamawiającego. Wykonawcy zobowiązani będą dostarczać zamówione artykuły własnym środkiem transportu do kuchni Publicznego Gimnazjum im. Orląt w Rudniku nad Sanem, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 7, 37-420 Rudnik nad Sanem. 3. Dostawy mięsa i wędlin (Część 1) przeprowadzane będą 3 razy tygodniowo, dostawa warzyw, owoców oraz jajek (Część 2) oraz nabiału (Część 3) przeprowadzana będzie 2 razy w tygodniu, dostawa pieczywa określonego w Części 4 przeprowadzana będzie 3 - 5 razy w tygodniu, dostawa artykułów spożywczych (Część 5) 1 raz w tygodniu, dostawa posiłków gotowych (garmażeryjnych) (Część 6) raz na dwa miesiące. Zakres i wielkość wszystkich dostaw musi być uzgodniona z Zamawiającym. 4. Dostarczane mięso i wędliny (Część 1), warzywa, owoce oraz jajka (Część 2) oraz pieczywo (Część 4) muszą być świeże. Nabiał (Część 3) musi posiadać termin przydatności do spożycia minimum 14 dni od dnia dostawy, a w przypadku mleka i tłuszczy termin wynosi minimum 30 dni. Artykuły spożywcze (Część 5) muszą posiadać termin przydatności do spożycia wynoszący minimum 2 miesiące, a w przypadku produktów mrożonych minimum 3 miesiące od dnia dostawy. Produkty garmażeryjne (Część 6) muszą posiadać termin przydatności do spożycia wynoszący 7 dni, a w przypadku opakowania hermetycznego minimum 21 dni. 5. Zamawiający zobowiązuje się zamówić co najmniej 70% wartości przedmiotu umowy. Pozostałe 30% zostanie zamówione w zależności od potrzeb Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy p.z.p. 2. Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana według reguły SPEŁNIA albo NIE SPEŁNIA na podstawie złożonych przez Wykonawcę dokumentów.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wykonawcy muszą złożyć oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 pkt 1-3 ustawy p.z.p oraz, że nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy p.z.p 2.Na potwierdzenie spełniania warunku dotyczącego posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, Wykonawcy muszą obligatoryjnie złożyć aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3. Wykonawcy składający ofertę na dostawę mięsa i wędlin (Część 1) oraz jajek spożywczych (Część 2) muszą złożyć kopię certyfikatu, zaświadczenia lub innego dokumentu wystawionego przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organ Inspekcji Weterynaryjnej, potwierdzającego wdrożenie i stosowanie systemu HACCP (dot. zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność). Jeżeli Wykonawca nie jest producentem zobowiązany jest dostarczać przedmiot zamówienia oraz w/w dokument, od producenta spełniającego takie wymagania.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pgrudnik.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach