Przetargi.pl
DOSTAWĘ DROBIU I WĘDLIN DROBIOWYCH

12 Wojskowy Oddział Gospodarczy ogłasza przetarg

  • Adres: 87-100 Toruń, ul. Okólna
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 261 43 35 40, , fax. 261 43 36 60
  • Data zamieszczenia: 2020-10-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 12 Wojskowy Oddział Gospodarczy
    ul. Okólna 37
    87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 261 43 35 40, , fax. 261 43 36 60
    REGON: 34090172500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://12wog.wp.mil.pl/pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWĘ DROBIU I WĘDLIN DROBIOWYCH
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa drobiu i wędlin drobiowych w asortymencie i ilościach podanych w ust. 7. 2. Szczegółowe wymogi odnośnie przedmiotu zamówienia zawarto w niniejszym SIWZ i w załącznikach: 2.1. Nr 1 Opis przedmiotu zamówienia (Załączniki nr od 1.1. do 1.12.); 2.2. Nr 3 Projekt umowy (Załącznik Nr 6.). 3. Przedmiot zamówienia został podzielony na cztery części: 3.1. Część 1 – Dostawa drobiu dla Garnizonu Toruń; 3.2. Część 2 – Dostawa drobiu dla Garnizonu Inowrocław; 3.3. Część 3 – Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Toruń; 3.4. Część 4 – Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Inowrocław. 4. Wykonawca może złożyć jedną ofertę na wszystkie lub na wybrane części. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgodności norm jakościowych dostarczanych produktów z jakością ustaloną w niniejszym SIWZ w oparciu o: 5.1. PN-A-86523 Produkty drobiarskie - Podroby drobiowe; 5.2. PN-A-04018 Produkty rolniczo-żywnościowe – Oznaczanie azotu metodą Kjeldahla i przeliczanie na białko; 5.3. PN-A-82062 Przetwory mięsne – Wędliny – Badania organoleptyczne i fizyczne; 5.4. PN-ISO 1841-2 Mięso i przetwory mięsne – Oznaczanie zawartości chlorków – Część 2: Metoda potencjometryczna; 5.5. PN-ISO-1444 Mięso i przetwory mięsne –Oznaczenie zawartości tłuszczu wolnego. 6. Prawo do weryfikacji zgodności norm, o którym mowa w ust. 5 przysługuje (tj. pobrania prób i badania dostarczonego towaru) w imieniu Zamawiającego przysługuje właściwemu miejscowo dla Zamawiającego lub Odbiorcy akredytowanemu laboratorium lub laboratorium spełniającemu wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025. 7. Szczegółowy zakres dostaw owoców i warzyw dla poszczególnych częściach zamówienia: 7.1. Część 1 – Dostawa drobiu dla Garnizonu Toruń: l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowy 1. Noga z kurczaka kg 4 200 2 100 2 100 2. Filet z piersi kurczaka kg 2 600 1 400 1 200 3. Filet z piersi indyka kg 210 130 80 4. Wątroba z kurczaka kg 900 450 450 5. Żołądki kurczaka kg 360 180 180 7.2. Część 2 – Dostawa drobiu dla Garnizonu Inowrocław: l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowy 1. Noga z kurczaka kg 1 800 900 900 2. Filet z piersi kurczaka kg 2 000 1 100 900 3. Filet z piersi indyka kg 150 100 50 4. Wątroba z kurczaka kg 500 250 250 5. Żołądki kurczaka kg 500 250 250 7.3. Część 3 – Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Toruń: l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowy a b c d e f 1. Kabanosy drobiowe kg 170 110 60 2. Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 220 110 110 3. Parówki z fileta kurczaka kg 400 200 200 4. Udko drobiowe wędzone kg 350 175 175 a b c d e f 5. Szynka drobiowa kg 500 275 225 6. Szynka z indyka kg 420 210 210 7. Mortadela drobiowa kg 150 75 75 7.4. Część – Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Inowrocław: l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowy 1. Kabanosy drobiowe kg 400 250 150 2. Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 100 50 50 3. Parówki z fileta kurczaka kg 300 150 150 4. Udko drobiowe wędzone kg 30 15 15 5. Szynka drobiowa kg 70 35 35 6. Szynka z indyka kg 80 40 40 7. Mortadela drobiowa kg 50 25 25 8. Przedmiot zamówienia winien być zgodny z przywoływanymi poniżej przepisami: 8.1. Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.); 8.2. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz. U. L 338 .1 z późn. zm.); 8.3. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz.U. UE. L.2006.364.5 z późn. zm.); 8.4. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) NR 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz.U.UE.L.2008.354.16); 8.5. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 543/2008 z dnia 16 czerwca 2008 r. wprowadzające szczegółowe przepisy wykonawcze do rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w sprawie niektórych norm handlowych w odniesieniu do mięsa drobiowego (Dz.U.UE.L.2008.157.46) 9. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć poszczególne produkty określone w ust. 8 sukcesywnie (według bieżących potrzeb), w poniedziałki środy i piątki w godzinach od 7.00 do 12.00 ubezpieczonym i specjalistycznym transportem na koszt Wykonawcy, na podstawie zamówień składanych telefonicznie lub faksem do Wykonawcy z wyprzedzeniem co najmniej dwóch dni przed dostawą do magazynów Odbiorców znajdujących w: 10.1 Toruniu: ul. Okólna 37 i ul. Sobieskiego 36 oraz miejsce wskazane przez Zamawiającego w odległości do 50 km od granic administracyjnych miasta Torunia – część Nr 1 i 3; 10.2 Inowrocławiu: ul. Jacewska 73 i ul. Dworcowa 56 oraz miejsce wskazane przez Zamawiającego w odległości do 50 km od granic administracyjnych miasta Inowrocławia – część Nr 2 i 4. 10. Zamawiający, zgodnie z zapisem art. 34 ust. 5 Ustawy Pzp, przewiduje możliwość zastosowania prawa opcji na poniższych zasadach: 10.1. jeżeli w trakcie realizacji zamówienia okaże się, iż Zamawiający posiada środki finansowe oraz potrzebę zamówienia większej ilości towaru w stosunku do przewidywanego zakresu podstawowego (obligatoryjnego.-.minimalnego), 10.2. Zamawiający pozostawia sobie możliwość skorzystania z prawa opcji i zamówienia dodatkowego asortymentu określonego w ust. 7 niniejszego rozdziału, w ramach zawartej umowy, za które Wykonawcy będzie przysługiwało odrębne wynagrodzenie wyliczone na podstawie cen jednostkowych ujętych w ofercie Wykonawcy, z którym zamawiający podpisze umowę; 10.3. Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako prawo opcji jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Realizacja opcji może, ale nie musi nastąpić w zależności od zapotrzebowania Zamawiającego i na skutek jego dyspozycji w tym zakresie; 10.4. brak realizacji zamówienia w zakresie prawa opcji nie będzie rodzić żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy w stosunku do Zamawiającego; Zamówienie, wynikające z prawa opcji nie przekroczy ilości wskazanych w ust. 7 (zakres dostaw dodatkowych) niniejszego Rozdziału SIWZ. 11. Zamawiający określił w Formularzu ofertowym (Załącznik Nr 2.) zakres podstawowy dostaw i zakres dodatkowy przy wykorzystaniu tzw prawa opcji, jednak wartość zamówienia (wartość brutto oferty) w formularzu odnosi się do ilości jakie Wykonawca ma dostarczyć Zamawiającemu w ramach niniejszego postępowania bez zastosowania prawa opcji – czyli do zakresu podstawowego dostaw. 12. Zamawiający, za dostarczenie przedmiotu zamówienia, przewiduję płatności częściowe – jednak nie częściej niż raz w miesiącu. 13. Wspólny Słownik Zamówienia CPV: 15112000-6 Drób 15131135-0 Wędliny drobiowe 14. Zamawiający nie przewiduje: 14.1. Udzielania zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 7 ustawy PZP (art. 36 ust. 2 pkt. 3 Ustawy Pzp); 14.2. Zawarcia umowy ramowej (art. 36 ust. 2 pkt. 2 Ustawy Pzp); 14.3. Rozliczenia w walutach obcych (art. 36 ust. 2 pkt. 6 Ustawy Pzp); 14.4. Aukcji elektronicznej (art. 36 ust. 2 pkt. 7 Ustawy Pzp); 14.5. Zwrotu kosztów udziału w postępowaniu (art. 36 ust. 2 pkt. 8 Ustawy Pzp); 14.6. zastosowania wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 Ustawy Pzp. 15. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia. (art. 36 ust. 2 pkt. 10 Ustawy Pzp). 16. Cechy produktu wynikające z art. 30 ust. 9 pkt. 2)b)i d) Ustawy Pzp): 16.1. Wykonawca, który faktycznie będzie realizował dostawę, w zakresie prowadzonej działalności zgodnej z przedmiotem zamówienia musi posiadać wdrożony system, który spełnia wymagania zawarte w HACCP lub równoważny; 16.2. Wymagania jakościowe umowy podlegają nadzorowaniu jakości, realizowanemu przez właściwe miejscowo Zamawiającemu lub Odbiorcy akredytowane laboratorium lub laboratorium spełniające wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025; 16.3. Wobec Wykonawcy, który będzie realizował dostawy nie może być wydana decyzja Wojskowego Inspektora Weterynaryjnego nakazująca dowódcom jednostek i instytucjom wojskowym zaprzestania zaopatrywania się u Wykonawcy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15112000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Dla części 1 – 2 500,00 PLN; Dla części 2 – 700,00 PLN; Dla części 3 – 1 300,00 PLN; Dla części 4 – 500,00 PLN.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) i posiada aktualną decyzję lub zaświadczenie wydane przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, Wykonawca posiada zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, do wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych zgodnie Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz. U. z 2019 r., poz. 2178 z późn. zm.), jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień,

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach