Przetargi.pl
Dostawa żywności dla Szkoły Podstawowej w Gorzkowicach

Szkoła Podstawowa w Gorzkowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 97-350 Gorzkowice, ul. Kościelna 20
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 044 6818004 , fax. 044 6818004
  • Data zamieszczenia: 2013-08-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa w Gorzkowicach
    ul. Kościelna 20 20
    97-350 Gorzkowice, woj. łódzkie
    tel. 044 6818004, fax. 044 6818004
    REGON: 00063692700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spgorzkowice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: szkoła podstawowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa żywności dla Szkoły Podstawowej w Gorzkowicach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności dla Szkoły Podstawowej w Gorzkowicach Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Część I artykuły ogólnospożywcze - dostawy codzienne Część II mięsa drobiowe, wieprzowe, wołowe oraz wyroby wędliniarskie Część III pieczywo Część IV nabiał Część V mrożonki warzywne, owocowe, ryby oraz przetwory z ryb Część VI warzywa i owoce Część VII pozostałe Każdemu Wykonawcy przysługuje możliwość złożenia oferty na wybraną przez siebie część lub części. Dostawa oznaczona jako Część I artykuły ogólnospożywcze będzie obejmować:Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03142500-3 (Jaja), 15400000-2 (Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne), 15800000-6 (Różne produkty spożywcze) 1. Bułka tarta Wrocławska kg 115 2. Barszcz biały w proszku Winiary szt 361 3. Cukier kg 166 4. Cukier waniliowy szt 47 5. Dżem (500g) szt 75 6. Fasola Jaś kg 135 7. Groch łupany kg 69 8. Jajka szt 3640 9. Koncentrat pomidorowy kg 49 10. Kwasek cytrynowy szt 89 11. Kasza jęczmienna k g269 12. Liść laurowy szt 24 13. Maggi w płynie duża szt 56 14. Makaron świderki Lubella kg 330 15. Makaron nitki Goliard kg38 16. Masło roślinne (500g) szt 112 17. Masło Extra (200g) szt 91 18. Majeranek szt 95 19. Mąka Zamojska kg 272 20. Olej Kujawskil180 21. Pieprz mielony (50g)szt 85 22. Przyprawa Kucharek kg 57 23. Przecier szczawiowy szt 72 24. Ryż kg163 25. Sól kg168 26. Sos do spagetti szt 84 27. Ziele angielskie szt 26 Dostawa oznaczona jako Część II mięsa drobiowe, wieprzowe i wołowe oraz wyroby wędliniarskie będzie obejmować:Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15100000-9 (Mięso i produkty mięsne) 1. Boczek wędzony kg 96 2.Karczek bkg 244 3.Kości kg 225 4.Kiełbasa wiejska kg 311 5.Łopatka bk kg 764 6.Słoninakg25 7.Szynka - mięso kg 239 8.Smalec kg149 9.Schab z kością kg 376 10.Wołowina bk kg 235 11.Filet z kurczaka kg4 66 12.Ćwiartka z kurczaka kg 535 13.Porcja rosołowa kg187 Dostawa oznaczona jako Część III Pieczywo będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15811000-6 (Pieczywo) 1.Bułki zwykłe Szt.827 2.Chleb duży krojony Szt.82 Dostawa oznaczona jako Część IV Nabiał : Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15500000-3 (Produkty mleczarskie) 1.Jogurt owocowy Szt.3 2.Mlekol60 3.Ser biały tłusty Kg 148 4.Śmietana 18 % (400g)Szt.701 Dostawa oznaczona jako Część V mrożonki warzywne, owocowe, ryby oraz przetwory z ryb:Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15896000-5 (Produkty głęboko mrożone) 1. Filet z miruna (mrożony)Kg492 2. Kalafior (450g)Szt 113 3. Mieszanka owocowa (450g) Szt 103 4. Pyzy z mięsem Kg 382 5. Kluski śląskie Kg 205 6. Fasola szparagowa mrożona Kg 51 Dostawa oznaczona jako Część VI Świeże warzywa i owoce: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03221000-6 (Warzywa), 03222000-3 (Owoce) 1. Burak czerwony Kg 466 2. Kapusta kiszona Kg 650 3. Kapusta pekińska Kg 353 4. Kapusta biała świeża Kg 334 5. Kapusta czerwona świeża Kg 68 6. Marchew Kg 639 7. Ogórek zielony Kg 411 8. Ogórek kiszony Kg 340 9. Por Szt 169 10. Pietruszka Kg 155 11. Pomidor Kg 149 12. Papryka czerwona Kg34 13. Seler Kg 100 14. Cebula Kg 169 15. Pieczarki Kg 92 16. Ziemniaki kg6316 17. Sałata Szt 138 18. Banan kg1252 19. Jabłka Kg 1660 20. Gruszki Kg 135 21. Mandarynki Kg 502 22. Pomarańcze Kg 428 Dostawa oznaczona jako Część VII pozostałe: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15894300-4 (Dania gotowe) 1. Pierogi z serem kg 412 W przypadkach, w których Zamawiający użył nazw własnych dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych takich samych (równoważnych) lub wyższych. Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego znajdującej się w Gorzkowicach przy ul. Kościelnej 26. Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach. Cykliczne dostawy będą realizowane jak następuje: Część I Artykuły ogólnospożywcze - dostawy codzienne od poniedziałku do piątku w godzinach od 6.30 do 7.00. Część II Wyroby wędliniarskie i mięso - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 6.30 do 7.00. Część III Pieczywo - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 6.30 do 7.00. Część IV Nabiał - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 6.30 do 7.00. Część V Mrożonki, ryby i przetwory z ryb - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 6.30 do 7.00. Część VI Warzywa i owoce - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godzinach od 6.30 do 7.00 Część VII Pozostałe - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godzinach od 6.30 do 7.00. 1. Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości. 2. Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. 3. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. 4. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. 6. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. 7. Dopuszcza się możliwość zamiany poszczególnego asortymentu. 8. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. 9. Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika. 10. Tam, gdzie w opisie przedmiotu zamówienia, lub w jakiejkolwiek innej części SIWZ, zostało wskazane pochodzenia materiałów (marka, znak towaru, producent, dostawca) lub normy o których mowa w art. 30 ust 1-3 ustawy PZP, należy uznać, że w miejscu ich wystąpienia występuje zapis lub równoważny. Pod pojęciem równoważności rozumieć należy, iż zagwarantują one realizację zamówienia w zgodzie z opisem przedmiotu zamówienia oraz zapewnia uzyskanie parametrów nie gorszych od założonych w ww. dokumentach. Zamawiający wymaga, aby przedmiot zamówienia równoważny, był podobny pod względem: jakości, ilości, smaku.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 031425003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spgorzkowice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach