Przetargi.pl
Dostawa jaj dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi ogłasza przetarg

  • Adres: 90-440 Łódź, ul. Piotrkowska 149
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 0-42 6324034 , fax. 0-42 6324130
  • Data zamieszczenia: 2016-04-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi
    ul. Piotrkowska 149 149
    90-440 Łódź, woj. łódzkie
    tel. 0-42 6324034, fax. 0-42 6324130
    REGON: 00434557500000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa jaj dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa jaj spożywczych klasy A - jaja w skorupie pochodzące od kury domowej, pierwszej grupy jakościowej o normalnym kształcie. Skorupa czysta, nieuszkodzona, niemyta, nieczyszczona. Białko przejrzyste, czyste bez ciał obcych. Żółtko słabo widoczne, kuliste, przy obracaniu jajka słabo ruchliwe, bez ciał obcych. Jaja bez obcych zapachów. 2. Wymagania wagowe: 1) Jaja L - jaja określane w kategorii wagowej jako duże, ważące od 63 do 73 g, 2) Jaja XL - jaja w kategorii wagowej, ważące 74 g i więcej. 3) Masę jaj należy określać, ważąc z dokładnością do 1,0 g poszczególne jaja w próbce. Kontrolną masę 100 jaj należy określać ważąc je z dokładnością do 100 g. Masa 100 jaj kategorii wagowej L nie może być mniejsza niż 6,4 kg, kategorii wagowej XL masa wagowa 100 jaj powinna być większa niż 6,4 kg. 3. Znakowanie: 1) Na skorupie winien być kod producenta. Kod ten składa się z : a. kodu systemu hodowli ( w zależności od metody chowu: cyfra 0 - chów ekologiczny, 1 - na wolnym wybiegu, 2 - ściółkowy, 3 - klatkowy), b. kodu Państwa Członkowskiego Unii (np. Polska - PL ), c. weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego, 2) Kod producenta winien być dobrze widoczny, czytelny i mieć minimum 2 mm wysokości. 4. Trwałość: Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić niemniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. 5. Asortyment: 1) określane w kategorii wagowej jako duże - L gramatura w gramach 63 - 73 2) określane w kategorii wagowej - XL gramatura w gramach 74 i więcej 6. Ilości szacunkowe: 1) Jaja wielkość L ilość 30000 szt. 2) Jaja wielkości XL ilość 9000 szt. 7. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego i wartościowego przedmiotu zamówienia, bez prawa roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę. 8. Dopuszcza się możliwość przesunięć ilości artykułów żywnościowych pomiędzy poszczególnymi asortymentami w ramach wartości brutto zawartej umowy. 9. Miejscem realizacji dostaw przedmiotu zamówienia będą niżej wymienione placówki: 1) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi Al. Kościuszki 29 2) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Borowa 6 3) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul Ćwiklińskiej 18 4) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Fabryczna 19 5) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Grota - Roweckiego 30 6) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Jaracza 36 7) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Lelewela 17 8) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. 1 -Maja 24/26 9) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Narutowicza 37 10) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Organizacji WIN 37 11) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Obywatelska 69 12) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Piotrkowska 203/205 13) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Rojna 52 14) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Smetany 4 15) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Wrocławska 10 16) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Zbocze 2a 17) Dom Dziennego Pobytu dla Osób Niepełnosprawnych ul. Ćwiklińskiej 5a 18) Dom Dziennego Pobytu dla Osób Niepełnosprawnych ul. Rojna 18a 10. Wykonawca dostarczy towar odpowiednio zapakowany. Opakowania zawierające jaja klasy A będą posiadać na zewnętrznej powierzchni następujące, dobrze widoczne i czytelne oznaczenia: 1) kod zakładu pakowania, 2) klasa jakości - klasa A lub litera A, 3) klasa wagowa (np.: L), 4) data minimalnej trwałości, 5) informacja zalecająca konsumentom przechowywanie jaj po zakupie w warunkach chłodniczych, 6) metodę chowu kur wyrażoną słownie. 11. Wymagania Zamawiającego w zakresie opakowań: 1) pojemniki czyste, 2) bez obcych zapachów, 3) powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu, 12. Wytłaczanki umieszczone w opakowaniu transportowym, nie więcej niż 360 szt., ułożone tępym końcem ku górze, powinny być ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji, zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu. 13. Na zewnętrznej lub wewnętrznej powierzchni opakowania, powinno znajdować się objaśnienie znaczenia kodu producenta oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami prawa m. in.: Rozporządzenie Komisji (WE) nr 589/2008 z dnia 23.06.2008 r. ustanawiające szczegółowe zasady wykonywania Rozporządzeń Rady (WE) nr 1234/2007 w sprawie norm handlowych w odniesieniu do jaj. 14. Wykonawca dostarczać będzie przedmiot zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze złożonym zamówieniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym, dwa razy w tygodniu w godzinach od 8.00 do 13.00. 15. Dostawy odbywać się będą transportem Wykonawcy wraz z rozładunkiem i wstawieniem do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, bez obciążania go z tego tytułu dodatkowymi kosztami. 16. Ilości zamawianych artykułów, będą każdorazowo uzgadniane na podstawie zgłoszeń Zamawiającego, złożonych na podane w ofercie przez Wykonawcę numery telefonów, faksu lub adres poczty elektronicznej, z minimum dwudniowym wyprzedzeniem. 17. Dostawy będą realizowane w terminie określonym przez Zamawiającego w zapotrzebowaniu. 18. Wszelkie zmiany numerów telefonów, faksu lub adresu poczty elektronicznej Wykonawca niezwłocznie zgłasza Zamawiającemu na piśmie. 19. Wymagania z zakresu przedmiotu zamówienia: 1) każdy produkt winien być wytworzony zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 roku poz. 594 ze zm.) oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie; 2) każdy produkt winien odpowiadać normom jakościowym GHP, GMP lub systemowi HACCP; 3) na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca okaże w stosunku do każdego produktu odpowiednie certyfikaty zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi, 20. Zamawiający odmówi przyjęcia dostawy w przypadku: 1) stwierdzenia nieświeżości dostarczonego artykułu; 2) dostarczenia innego asortymentu niż zamówiony; 3) dostarczenia artykułów w terminie nie uzgodnionym z Zamawiającym; 4) dostarczenia ilości artykułów niezgodnych z zamówieniem. 21. Wymagania stawiane Wykonawcy: 1) Wykonawca odpowiedzialny jest za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia; 2) Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość dostaw, zgodność z wymaganiami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia; 3) Wykonawca zapewni należytą staranność przy realizacji zamówienia, 4) Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia zgodnie ze zgłoszonym zapotrzebowaniem ilościowym i jakościowym; 5) Wykonawca zobowiązany jest do podania telefonów kontaktowych i numeru faksu oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 22. W razie stwierdzenia wad lub braków w dostarczanym asortymencie, Zamawiający odmówi jego przyjęcia i telefonicznie, faksem lub pocztą e-mail zgłosi reklamacje Wykonawcy. 23. W przypadku ujawnienia wad jakościowych artykułów, których nie można było stwierdzić w chwili dostawy, Zamawiający niezwłocznie po ich wykryciu powiadomi Wykonawcę o tym fakcie w formie pisemnej faksem lub pocztą e-mail. 24. Wykonawca zobowiązany jest do wymiany wadliwego artykułu na wolny od wad w terminie 24 godzin od zgłoszenia reklamacji. 25. W przypadku niedotrzymania terminu wyznaczonego na reklamację, Zamawiający będzie miał prawo zakupić na koszt Wykonawcy produkty będące jej przedmiotem. 26. Wszelkie koszty związane z realizacją reklamacji ponosi Wykonawca. 27. Wykonawca po dokonaniu dostawy będzie każdorazowo wystawiał fakturę. 28. Do każdej faktury Wykonawca zobowiązany będzie dołączyć dokument ( np.: W - Z ) wskazujący miejsce dostawy oraz potwierdzający odbiór towaru przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. 29. Należność za dostarczone towary, Wykonawca będzie ustalał każdorazowo w oparciu o ceny jednostkowe. 30. Zapłata za dostarczone artykuły będzie płatna w terminie 30 dni od daty dostarczenia prawidłowo wystawionej faktury Zamawiającemu, w drodze przelewu z konta Zamawiającego na konto Wykonawcy. 31. Dniem zapłaty jest dzień obciążenia rachunku Zamawiającego. 32. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 33. Każdy Wykonawca w prowadzonym postępowaniu może złożyć tylko jedną ofertę
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 031425003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uml.lodz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach