Przetargi.pl
Dostawa żywności do Internatu Zespołu Szkół Leśnych w Lesku

Zespół Szkół Leśnych ogłasza przetarg

  • Adres: 38-600 Lesko, al. Jana Pawła II 1
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 13 4696468 , fax. 013 4696468
  • Data zamieszczenia: 2016-07-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Leśnych
    al. Jana Pawła II 1 1
    38-600 Lesko, woj. podkarpackie
    tel. 13 4696468, fax. 013 4696468
    REGON: 18035312100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsllesko.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa centralna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa żywności do Internatu Zespołu Szkół Leśnych w Lesku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia stanowi sukcesywną dostawę produktów żywnościowych do Internatu Zespołu Szkół Leśnych w Lesku z podziałem na zadania: Zadanie 1: Dostawa artykułów ogólnospożywczych Zadanie 2: Dostawa mięsa Zadanie 3. Dostawa drobiu oraz przetworów drobiowych i mięsnych Zadanie 4: Dostawa pieczywa i wyrobów piekarniczych Zadanie 5: Dostawa warzyw i owoców Zadanie 6: Dostawa warzyw, owoców i ryb głęboko mrożonych 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki od 2 do 7. 3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w produkty zgodnie z zawartą umową. 4. Dostawy będą następować na podstawie telefonicznego zamówienia, którego dokonywał będzie pracownik upoważniony przez Zamawiającego w terminie 24 godzin od momentu złożenia zamówienia. 5. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczać towar w dni robocze w godzinach wyznaczonych przez Zamawiającego (dostawa pieczywa i wyrobów piekarniczych odbywać się będzie dwa razy dziennie) własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w obiektach Zamawiającego. 6. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczanego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego 7. Upoważnieni pracownicy Zamawiającego będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo - wartościowym oraz obowiązującym norm jakościowych, a także dokonywać sprawdzenia zgodności cen ze złożoną ofertą przetargową. 8. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. 9. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów. 10. Warunki transportu zamówionych produktów będą odpowiadały zasadom Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP). Dostawca gwarantuje Zamawiającemu, że dostarczone produkty będą odpowiadały przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywieniu (Dz. U. nr 71, poz. 1225 z późn. zm.). 11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów: a) decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia, b) dokumenty potwierdzające stosowanie systemu HACCAP. 12. Dostawa mięsa, drobiu i przetworów mięsnych powinna odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. 13. Warzywa i owoce powinny być świeże bez oznak zepsucia i pleśni. 14. Produkty spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilości, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta, oraz inne oznakowania zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Uwaga! Jeżeli w jakiejkolwiek pozycji formularza cenowego użyto nazwy towarowej. Wykonawca może złożyć ofertę na towar równoważny wpisując obok towaru wymienionego przez Zamawiającego. Wykonawca na żądanie Zamawiającego będzie zobowiązany do dostarczenia do degustacji produkty, które Wykonawca przedstawił jako równoważne z produktem wymieniony w formularzu cenowym przez Zamawiającego. W razie stwierdzenia przez Komisję Zamawiającego, że produkt równoważny odbiega smakowo od produktu przedstawionego w formularzu cenowym oferta zostanie odrzucona. Kod CPV - 15800000-6/produkty spożywcze; 15110000-2/mięso; 15131130-5/wędliny; 15112000-6/drób; 15811000-6/pieczywo; 15330000-0/owoce i warzywa;
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsllesko.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach