Przetargi.pl
Dostawa żywności 2016

Wojewódzkie Centrum Psychiatrii Długoterminowej w Stroniu Śląskim Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 57-550 Stronie Śląskie, ul. Morawka 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 74 8141488 w. 248 , fax. 74 8141494
  • Data zamieszczenia: 2016-05-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzkie Centrum Psychiatrii Długoterminowej w Stroniu Śląskim Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
    ul. Morawka 1 1
    57-550 Stronie Śląskie, woj. dolnośląskie
    tel. 74 8141488 w. 248, fax. 74 8141494
    REGON: 00029498700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wcpd.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa żywności 2016
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności, pogrupowanej w 5 częściach (pakietach). Szczegółowy opis zamówienia zawiera formularz cenowy (załącznik nr 2 do SIWZ) Okres trwania Dostawy wynosi 12 miesięcy. Dostawa będzie realizowana do magazynu żywnościowego na potrzeby kuchni Centrum. Cykliczność dostaw zależy od typu pakietu pakiet nr 1 art. spożywcze - dostawa jeden raz w tygodniu (dni robocze) w godzinach od 7.00 do 12.00; pakiet nr 2 ryby - dostawa dwa razy w tygodniu (dni robocze) w godzinach od 7.00 do 12.00; pakiet nr 3 nabiał: artykuły nabiałowe - dostawa min. 2 razy w tygodniu (dni robocze) w godz. od 7.00 do 12.00, mleko - dostawa 5 razy w tygodniu (dni robocze) w godz. od 5.20 do 6.30; pakiet 4 mięso i wędliny - dostawa trzy razy w tygodniu (dni robocze) w godzinach od 7:00 do 12:00; pakiet 5 pieczywo - dostawa sześć razy w tygodniu (z wyłączeniem dni świątecznych) w godzinach od 5:20 do 6:00. W zakresie Dostawy stanowiącej przedmiot zamówienia, wchodzą: przygotowanie asortymentu dostawy zgodne z zamówieniem przesłanym przez Zamawiającego, dowóz towaru do Zamawiającego, wyładunek dostawy do magazynu żywnościowego znajdującego się w kuchni Woj. Centrum. Dostawa przedmiotu zamówienia wykonywana będzie środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne, zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającego. Oferowane produkty powinny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia wraz z przepisami wykonawczymi oraz ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. Każdy produkt winny być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. Dostawca powinien posiadać wdrożony system HACCP. Dostarczane produkty spożywcze powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w zakładach opieki zdrowotnej, w tym spełniać warunki sanitarne produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. Ponadto powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi. Dostarczona żywność musi być świeża (niemrożona), z odpowiednim terminem przydatności do spożycia według obowiązujących norm. I tak: mięso surowe temp. 2-4? C - 48 godzin, wędliny drobno rozdrobnione temp. 2-4? C - 4-6 dni, wędzonki temp. 2-4? C - 7-8 dni, podrobowe 2-4? C - 72 godziny. W przypadku mięsa i produktów mięsnych wykonawca musi posiadać decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej, dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danym produktem spożywczym, będącym przedmiotem zamówienia. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe powinno być przewożone w odrębnych pojemnikach, niż wędliny. W zakresie artykułów z pakietu nr 2 - ryby, wymienionych w poz. 2 oraz w poz. 3 Zamawiający wymaga, aby mrożone filety rybne były zamrażane metodą nawiewową oraz, by zawierały mniej, niż 10% glazury lodowej w stosunku do wagi produktu.Towar dostarczany przez Wykonawcę musi być opatrzony w odpowiednie oznakowanie zawierające: nazwę producenta, datę wytworzenia, określone warunki przechowywania i datę przydatności do spożycia, powinien posiadać właściwe atesty, spełniać wymogi określone w obowiązujących ich normach.Żywność pakowana w puszkach - wymaga się opakowań z zawleczką, z możliwością otwierania bez użycia otwieracza do konserw.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: czas realizacji dostawy, od złożenia zamówienia przez Zamawiającego (maksymalnie 72 godziny)
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wcpd.pl/bip
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach