Wojskowa Akademia Techniczna im. Jarosława Dąbrowskiego ogłasza przetarg
- Adres: 00-908 Warszawa, Gen. Witolda Urbanowicza
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. +48261837865 , fax. +48261839723
- Data zamieszczenia: 2019-09-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojskowa Akademia Techniczna im. Jarosława Dąbrowskiego
Gen. Witolda Urbanowicza 2
00-908 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. +48261837865, fax. +48261839723
REGON: 12122900000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wat.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa wyrobów garmażeryjnych chłodzonych. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa: klusek śląskich/śląskich z mięsem, knedli z owocami, kopytek, krokietów: z mięsem/kapustą i pieczarkami, naleśników: z musem jabłkowym/serem, pierogów: ruskich/z kapustą i grzybami, kartaczy z mięsem, knedli z owocami, pasztecików z mięsem, pierogów (klusek) leniwych, pierogów: z mięsem/serem, placków ziemniaczanych, racuszków, uszek (pierożków) z nadzieniem mięsnym/farszem grzybowym. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15894300-4
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający wyznacza szczegółowy warunek w tym zakresie. Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca posiada i będzie posiadać przez okres obowiązywania umowy: a) Zaświadczenie/Decyzję/Opinię lub inny dokument równoważny właściwego organu Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej: - o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP; i/lub - potwierdzające wdrożenie oraz stosowanie zasad HACCP przez Wykonawcę (podstawa prawna art. 59 i art. 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub - Certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju wraz z oświadczeniem o prowadzeniu wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu HACCP – zgodnie z art. 59 i art. 73 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia; b) Decyzję/Zaświadczenie/Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością; c) Decyzję/Zaświadczenie/Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o zatwierdzeniu minimum dwóch środków transportu do przewozu żywności wymagającej warunków chłodniczych; d) Zaświadczenie/Potwierdzenie Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno – spożywczymi wydane na podstawie ustawy z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający dopuszcza złożenie oferty w formie pisemnej lub elektronicznej za pośrednictwem platformy https://wat.ezamawiajacy.pl. OFERTA SKŁADANA W FORMIE PISEMNEJ Oferta składana przez Wykonawcę musi zawierać: a) „Formularz ofertowy” – stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ; b) „Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia” – stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ; c) „Oświadczenie o spełnianiu warunków” – stanowiące załącznik nr 2A do SIWZ; d) „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia” – stanowiący załącznik nr 3 do SIWZ; e) Zobowiązanie, o którym mowa w pkt. 4.5.1. lit. f) – stanowiące załącznik Nr 2B do SIWZ; OFERTA SKŁADANA W FORMIE ELEKTRONICZNEJ Wykonawca zobowiązany jest złożyć za pośrednictwem Platformy, podpisane przez osoby uprawnione kwalifikowanym podpisem elektronicznym, następujące dokumenty: a) Formularz ofertowy; b) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia – stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ; c) Oświadczenie o spełnianiu warunków – stanowiące załącznik nr 2A do SIWZ; d) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia – stanowiący załącznik nr 3 do SIWZ; e) Pełnomocnictwo (w przypadku, gdy wykonawcę reprezentuje pełnomocnik), z którego wynika prawo do podpisania oferty oraz innych dokumentów składanych wraz z ofertą – oryginał pełnomocnictwa opatrzony kwalifikowanym podpisem elektronicznym osób uprawnionych do jego udzielenia lub kopia poświadczona notarialnie opatrzona kwalifikowanym podpisem elektronicznym notariusza. f) Pełnomocnictwa do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, ewentualnie umowa regulująca współpracę, z której będzie wynikać przedmiotowe pełnomocnictwo, podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym. Pełnomocnik może być ustanowiony do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy, stosownie do art. 23 ust. 2 ustawy Pzp - jeżeli zachodzi taka okoliczność; g) Zobowiązanie, o którym mowa w pkt. 4.5.1. lit. f) – stanowiące załącznik nr 2B do SIWZ;
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa wyrobów garmażeryjnych do stołówki szkolnej PSP w Wilkowie
Dodano: 2023-12-17 - Dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 3 w Mińsku Mazowieckim
Dodano: 2023-01-23 - Dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 1 w Mińsku Mazowieckim
Dodano: 2022-10-11 - Sukcesywną dostawę produktów garmażeryjnych do: 1) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach 2) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Łomiankach 3) kuchni przedszkolnej Przedszkola Samorządowego w Łomiankach 4) kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym ul. Konopnicka 5) kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym ul. Akinsa 6) kuchni przedszkolnej w Dąbrowie
Dodano: 2021-02-15 - Sukcesywna dostawa produktów garmażeryjnych do: 1) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach 2) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Łomiankach 3) kuchni przedszkolnej Przedszkola Samorządowego w Łomiankach 4) kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym ul. Konopnicka 5) kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym ul. Akinsa 6) kuchni przedszkolnej w Dąbrowie
Dodano: 2020-12-17 - Dostawa wyrobów garmażeryjnych do sześciu szkół miejskich, dla których miasto Mińsk Mazowiecki jest organem prowadzącym.
Dodano: 2020-11-06 - Sukcesywna dostawa produktów garmażeryjnych do: 1) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach 2) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Łomiankach 3) kuchni przedszkolnej Przedszkola Samorządowego w Łomiankach 4) kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym ul. Konopnicka 5) kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym ul. Akinsa 6) kuchni przedszkolnej w Dąbrowie
Dodano: 2019-12-18 - DOSTAWA DAŃ GOTOWYCH
Dodano: 2018-12-06 - Dostawa wyrobów garmażeryjnych chłodzonych
Dodano: 2018-08-27 - Dostawa wyrobów garmażeryjnych chłodzonych
Dodano: 2018-06-12