Przetargi.pl
DOSTAWA DAŃ GOTOWYCH

Akademia Sztuki Wojennej ogłasza przetarg

  • Adres: 00-910 Warszawa, al. Gen. A. Chruściela
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 261814085 , fax. 261813217
  • Data zamieszczenia: 2018-12-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Akademia Sztuki Wojennej
    al. Gen. A. Chruściela 103
    00-910 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 261814085, fax. 261813217
    REGON: 011574244
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.akademia,mil,pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia Publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA DAŃ GOTOWYCH
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa dań gotowych - różnych rodzajów naleśników, krokietów, pierogów, klusek, kopytek, pyz, knedli, i pasztecików. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 2 do umowy (załącznik nr 6 do SIWZ). 2. Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji w przedmiocie zamówienia i gwarantuje odbiór 30% ilości asortymentu określonego w tabeli załącznika nr 1 do umowy (kopia formularza ofertowego). Pozostałą ilość asortymentów wymienionych w formularzu ofertowym z zastrzeżeniem, ust. 3 zostanie zakupione w razie zajścia takiej potrzeby i w zakresie określonym przez Zamawiającego. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do trzykrotnego zwiększenia ilości określonych w tabeli formularza ofertowego poszczególnych asortymentów z zachowaniem ich cen jednostkowych, do granicy pełnego wykorzystania wartości umowy brutto. 4. Niewyczerpanie przez okres umowy kwoty określonej za realizację przedmiotu umowy, nie stanowi podstawy roszczeń Wykonawcy. 5. Wykonawca dostarczy produkty opatrzone wyłącznie znakami, atestami i zezwoleniami dopuszczającymi te produkty do obrotu rynkowego. 6. Produkty objęte postępowaniem muszą być wyprodukowane, zapakowane i dostarczone zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności: 1) ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. (t.j. Dz.U. 2018 Nr 1541); 2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (t.j. Dz.U. z 2018 r. poz. 2164). 7. Oferowane produkty o których mowa w załączniku nr 2 do umowy muszą być poddane wstępnej obróbce termicznej zabezpieczone przed sklejaniem olejem jadalnym, pakowane w folię spożywczą metodą próżniową lub wypełnione gazem obojętnym, termin przydatności do spożycia 7 dni od daty produkcji.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15894300-4
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. W celu zabezpieczenia podpisania umowy przez wykonawców każda oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: 3.500,00 (słownie: trzy tysiące pięćset złotych 00/100 zł); 2. Wadium może być wnoszone według wyboru wykonawcy w jednej lub w kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo – kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tj. Dz.U. z 2016 r, poz. 359 z późn. zm.). 3. Sposób wniesienia wadium: 1) wadium wnoszone w pieniądzu wykonawca wpłaca przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego Bank Pekao S.A. X Oddział Warszawa nr rachunku: 70 1240 6074 1111 0010 5240 0581 z dopiskiem „wadium w postępowaniu PK9.261.73.2018”. Zaleca się kserokopię potwierdzenia przelewu załączyć do oferty; 2) pozostałe formy wadium - oryginał należy załączyć do oferty.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: a) Wykonawca z obszaru Rzeczpospolitej Polskiej (RP), który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub zwierzęcego lub żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego posiada: - aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2017 r. poz. 149 z późn. zm.) – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, lub - aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2017 r. poz. 242 z poźn. zm.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień, lub - zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. 1 pkt. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( t.j. Dz. U. z 2017 r. poz. 149 z póź. zm.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień. b) Wykonawca z Unii Europejskiej, spoza obszaru RP, posiada - aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia wraz z weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym w przypadku dotyczącym żywności (grupy produktów) pochodzenia zwierzęcego; c) Wykonawca z krajów trzecich posiada: - aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ w danym kraju o dopuszczeniu zakładu do produkcji i na eksport na rynki innych krajów (w tym krajów Unii Europejskiej) w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia;
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 3. Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, (Informacja z otwarcia ofert) przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej zgodnie z art. 24 ust.11 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia - załącznik nr 3 do SIWZ – (dokumentu nie należy załączać do oferty. 4) zobowiązanie podmiotu trzeciego, o którym mowa w rozdziale VI ust. 4 pkt 2) i 5) SIWZ – jeżeli wykonawca polega na zasobach lub sytuacji podmiotu trzeciego – załącznik nr 5 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach