Przetargi.pl
Dostawa warzyw, owoców i kiszonek do Zakładu Karnego w Zabrzu

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 41-806 Zabrze, ul. Janika 12
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-32 373 66 30 , fax. 0-32 373 66 66
  • Data zamieszczenia: 2014-05-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Janika 12 12
    41-806 Zabrze, woj. śląskie
    tel. 0-32 373 66 30, fax. 0-32 373 66 66
    REGON: 00032102300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: dkw_zk_zabrze@sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa warzyw, owoców i kiszonek do Zakładu Karnego w Zabrzu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw, owoców i kiszonek do Zakładu Karnego w Zabrzu. Zamawiający informuje, iż dopuszcza składanie ofert częściowych (liczba części - 5), wykaz części: 1. Warzywa 2. Owoce 3. Kiszonki 4. Warzywa świeże (pieczarka, ogórek, pomidor) 5. Ziemniaki . Część I - warzywa: 1. Buraki ćwikłowe kod CPV 01121111-2 PN-72/R-75360 -ilość- 6 800 kg Buraki ćwikłowe-odmiana jadalna, jednorodna, średnica korzenia min.6 cm, dopuszczalne tolerancje: z wadami jakościowymi do 2% wagi, o innej wielkości do 10% wagi, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, zamarznięte, obcy smak i zapach, nadgnicie, zwiędnięcie, opakowanie: worki raszlowe 2. Marchew kod CPV 01121112-9 PN 84-R/-75358 -ilość - 15 000 kg Marchew-odmiana jadalna, jednorodna, średnica korzenia mierzona w przekroju od 2,5 do 6 cm, dopuszczalne tolerancje: z zazieleniem główki powyżej 1 cm do 3% wagi, korzenie popękane do 3% wagi, o średnicy niezgodnej z wymaganą do 2% wagi, cechy dyskwalifikujące: żółte zabarwienie, lekkie nadgnicie, zamarznięte, zaparzone, zapleśniałe, obcy smak i zapach, zwiędnięcie, opakowanie: worki raszlowe 3. Seler korzeń kod CPV 011211110-5 PN-R-75371- ilość 10 000kg Seler korzeń I klasa-odmiana jadalna, jednorodna, średnica od 7-13 cm, dopuszczalne tolerancje: 10% wagowo nie spełniających klasy I, cechy dyskwalifikujące: objawy zgnicia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięty, wyrastający pęd kwiatostanu, uszkodzenia spowodowane przez choroby i szkodniki, obcy zapach i smak, stłuczenia i ordzewienia skórki, puste przestrzenie na przekroju podłużnym, opakowanie: worki raszlowe 4. Pietruszka korzeń kod CPV 011211110-5 PN-R-75370 - ilość 8 500 kg Pietruszka korzeń I klasa-odmiana jadalna, jednorodna, średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju: od 2,5 do 6 cm, dopuszczalne tolerancje: 10% wagowo nie spełniających klasy I, cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięta, uszkodzenia spowodowane chorobą lub szkodnikami, obcy zapach i smak, pęknięcia i stłuczenia, opakowanie: worki raszlowe Cebula-odmiana jadalna, jednorodna, średnica nie mniej niż 4 cm, 5. Cebula kod CPV 01121113-6 PN-87-R-75357-ilość- 9 000 kg Cebula-odmiana jadalna, jednorodna, średnica nie mniej niż 4 cm, dopuszczalne tolerancje:o innym kształcie do 5% wagi, uszkodzenia mechaniczne do 1% wagi, z wyrośniętymi korzeniami i szczypiorem do 0,5% wagi, o innej wielkości nie mniej niż 3 cm do 5% wagi, cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zamarznięcie, obcy zapach i smak, brak suchej łuski, uszkodzenia przez choroby i szkodniki, opakowanie: worki raszlowe 6. Kapusta biała kod CPV 01121410-8 PN-72/R-75362-ilość -6 000 kg Kapusta biała- odmiana jadalna, jednorodna, minimalna masa główki: 1200 g,dopuszczalne tolerancje: z wadami jakości do 10% wagi, z wadami wielkości do 10% wagi, łączna suma wad do 15%, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, obcy smak i zapach, zgnicie, obecność szkodników i ich pozostałości, zamarznięcie, opakowanie: worki raszlowe 7. Kapusta czerwona kod CPV 01121410-8 PN-72/R-75362- ilość 4 500kg Kapusta czerwona-odmiana jadalna, jednorodna, minimalna masa główki: 800 g dopuszczalne tolerancje: z wadami jakości do 10% wagi, z wadami wielkości do 10% wagi, łączna suma wad do 15%, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, zamarznięcie, opakowanie: worki raszlowe Część II owoce: 1. Pomarańcza - 470 kg 2. Grejpfrut - 550 kg 3. Jabłka - 2 600 kg Część III kwaszonki: 1. Kapusta kiszona kod CPV 15331142-4 PN-72/A-77700- ilość 6 500 kg Kapusta kiszona-produkt spożywczy otrzymany z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, opakowanie- beczki 2. Ogórki kiszone kod CPV 153311130-7 PN-72/A-77701- ilość 4 000 kg Ogórki kiszone-produkt spożywczy otrzymany z ogórków, przypraw, aromatyczno-smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermetacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego, struktura- dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, opakowanie- beczki Część IV pieczarki, ogórki i pomidory świeże: 1. Pieczarka świeża - 500 kg 2. Ogórek świeży - 400 kg 3. Pomidor świeży - 950 kg Część V Ziemniaki: 1. Ziemniaki kod CPV 01112100-6 PN-72/A- 77700-ilość 107 000 kg Ziemniaki-jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia, wyprodukowane w tym sezonie, minimalna średnica kłębów w cm: poprzeczna- 4,0, podłużna-4,5, dopuszczone tolerancje: zanieczyszczenia mineralne i organiczne do 1% wagi, nadgniłe, zazieleniałe z plamistością miąższu i pustymi miejscami wewnątrz do 2% wagi, porażone parchem zwykłym do 3% wagi, uszkodzone mechanicznie lub przez szkodniki do 3% wagi, niekształtne do 3% wagi, niedojrzałe do 2% wagi, innych odmian do 2% wagi, łączna suma wad do 8% wagi, cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślin, zaparzenie i zapleśnienie, porośnięte kiełkami powyżej 1 cm, obce zapachy, opakowania: worki raszlowe lub siatkowe. Art. żywnościowe będą dostarczane do magazynu żywnościowego zamawiającego, środkiem transportu, spełniającym wymogi określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.z 2010r Nr 136, poz.914 j.t) którym dysponuje wyko-nawca, bez dodatkowych opłat w dni robocze od poniedziałku do czwartku w ilościach wskazanych przez zamawiającego, raz w tygodniu w godz. 7.30 - 12.30. Zamawiający będzie składał zamówienia telefonicznie, sukcesywnie, według potrzeb. Wymagana jest jednakowa data przydatności do spożycia dla całej partii dostarczanego produktu. Wymagana jest jednakowa gramatura opakowania przy każdorazowej dostawie przez cały okres trwania umowy. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamówiony towar w ciągu 36 godzin, od chwili złożenia zamówienia telefonicznego, a dostarczone art. żywnościowe powinny odpowiadać, co do jakości wymogom wynikającym z obowiązujących przepisów prawa, w tym ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.z 2010r. Nr 136 poz.914 j.t.) oraz aktów wykonawczych wydanych na podstawie w/w ustawy. Odbioru towaru - ustalenia ilości i organoleptycznej oceny jakości będzie dokonywał upoważniony pracownik: magazynier żywnościowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach