Przetargi.pl
dostawa warzyw i owoców - nr sprawy 8/ż/15

Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu ogłasza przetarg

  • Adres: 62-800 Kalisz, ul. Wrocławska 193-195
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 062 766 96 42/43
  • Data zamieszczenia: 2015-12-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu
    ul. Wrocławska 193-195
    62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie
    tel. 062 766 96 42/43
    REGON: 00032034800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: ośrodek szkolenia Służby Więziennej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa warzyw i owoców - nr sprawy 8/ż/15
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136 poz. 914 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2014 r. poz. 669 z pózn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Dostawy będą realizowane w dni robocze, w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, jednak nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu. Dostawy będą realizowane wg wskazań zamawiającego w godzinach 7:00 ÷ 9:00. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych - z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa - powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych poprzez składanie ofert na poszczególne części, podzielone wg obszaru dostaw. Za ofertę częściową uważa się ofertę obejmującą pełny asortyment danej części. Liczba części - 5. Część I 1. Burak czerwony 4 000 kg 2. Marchew 7 000 kg 3. Pietruszka korzeniowa 2 000 kg 4. Seler korzeniowy 2 500 kg 5. Por 3 000 szt. 6. Cebula 2 500 kg 7. Cebula czerwona 300 kg 8. Kapusta czerwona 1 500 szt. 9. Kapusta biała 4 000 kg 10. Kapusta pekińska 1 300 kg 11. Pomidory szklarniowe krajowe 2 000 kg 12. Pomidory szklarniowe z importu 1 500 kg 13. Ogórki świeże szklarniowe długie krajowe 2 000 kg 14. Ogórki świeże szklarniowe długie z importu 1 000 kg 15. Papryka słodka czerwona krajowa 1 000 kg 16. Papryka słodka czerwona z importu 1 500 kg 17. Czosnek polski 1 000 szt. 18. Rzodkiewka 3 000 pęczków 19. Sałata strzępiasta krajowa 8 000 szt. 20. Sałata lodowa krajowa 2 000 szt. 21. Natka pietruszki 10 000 pęczków 22. Koperek 10 000 pęczków 23. Szczypiorek 5 000 pęczków Część II 1. Ziemniak jadalny 40 000 kg Część III 1. Jabłka krajowe 10 000 kg Część IV 1. Kapusta kwaszona biała 4 000 kg 2. Ogórki kwaszone 4 000 kg 3. Ogórki małosolne 500 kg Część V 1. Banany 1 000 kg 2. Cytryny 2 000 kg 3. Pomarańcze 1 000 kg 4. Kiwi 500 kg 5. Mandarynki 300 kg 6. Grejpfruty 500 kg 7. Winogrono białe 100 kg Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach