Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu ogłasza przetarg
- Adres: 60-535 Poznań, ul. Polna 33
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 061 8419294 , fax. 061 8419620
- Data zamieszczenia: 2013-11-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
ul. Polna 33 33
60-535 Poznań, woj. wielkopolskie
tel. 061 8419294, fax. 061 8419620
REGON: 00028884000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych: warzyw i ziemniaków - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiot zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych: warzyw i ziemniaków w podziale na części: Część nr 1: Warzywa Część nr 2: Ziemniaki Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 1 do specyfikacji stanowiący integralną jej część. 2. Warunki realizacji zamówienia: 2.1 Dla Części nr 1: 2.1.1 Warzywa muszą być świeże, dobrej jakości, bez oznak zwiędnięcia i zapleśnienia. 2.1.2 Wykonawca zobowiązany jest do umieszczenia na opakowaniach warzyw etykiet umożliwiających ich identyfikację. 2.1.3 Wykonawca zobowiązany jest do realizowania dostaw na podstawie pisemnego zamówienia złożonego faksem/drogą elektroniczną lub telefonicznego potwierdzonego pisemnie. 2.1.4 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia warzyw do siedziby Zamawiającego w terminie 2 dni od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w ust. 2.1.3. 2.1.5 Transport warzyw winien odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności (zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r., nr 136, poz. 914) oraz Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących transportu żywności (Dz. U. z 2003 roku, nr 21, poz. 179). 2.1.6 Oferowane warzywa muszą być zgodne z obecnie obowiązującymi dla danego rodzaju produktów normami oraz wytycznymi GMP (Dobra praktyka produkcyjna), GHP (Dobra praktyka higieniczna) i HACCP (System zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności). 2.1.7 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania warzyw w miarę jednolitej wielkości. 2.2 Dla Części nr 2: 2.2.1 Ziemniaki muszą być świeże, dobrej jakości, bez oznak zwiędnięcia i zapleśnienia. 2.2.2 Wykonawca zobowiązany jest do umieszczenia na opakowaniach warzyw etykiet umożliwiających ich identyfikację. 2.2.3 Wykonawca zobowiązany jest do realizowania dostaw na podstawie pisemnego zamówienia złożonego faksem/drogą elektroniczną lub telefonicznego potwierdzonego pisemnie. 2.2.4 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia ziemniaków do siedziby Zamawiającego w terminie 2 dni od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w ust. 2.2.3. 2.2.5 Transport ziemniaków winien odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności (zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r., nr 136, poz. 914) oraz Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących transportu żywności (Dz. U. z 2003 roku, nr 21, poz. 179). 2.2.6 Oferowane ziemniaki muszą być zgodne z obecnie obowiązującymi dla danego rodzaju produktów normami oraz wytycznymi GMP(Dobra praktyka produkcyjna), GHP (Dobra praktyka higieniczna) i HACCP (System zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności). 2.2.7 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania ziemniaków w miarę jednolitej wielkości. 2.2.8 Użyte przez Zamawiającego w treści specyfikacji znaki towarowe, patenty lub elementy wskazujące na miejsce pochodzenia produktu mają charakter przykładowy, a Wykonawca ma możliwość zastosowania w tym przypadku rozwiązań równoważnych. 2.2.9 Zamawiający na podstawie art. 29 ust. 3 ustawy - Prawo zamówień publicznych dopuszcza możliwość złożenia ofert równoważnych pod warunkiem, że oferowany asortyment będzie o takich samych lub lepszych parametrach jakościowych. 2.2.10 Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy - Prawo zamówień publicznych ciężar udowodnienia, że oferowany przedmiot zamówienia jest równoważny w stosunku do wymagań określonych przez Zamawiającego w specyfikacji spoczywa na Wykonawcy - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 6 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gpsk.am.poznan.pl/dzp
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa warzyw świeżych i owoców
Dodano: 2016-06-15 - dostawa artykułów sypkich warzyw, owoców i produktów mięsnych.
Dodano: 2016-06-08 - Dostawa artykułów żywnościowych: warzywa i owoce
Dodano: 2016-04-08 - Dostawa artykułów żywnościowych: warzywa i owoce
Dodano: 2016-03-23 - dostawa warzyw i owoców - nr sprawy 8/ż/15
Dodano: 2015-12-16 - Dostawa warzyw świeżych i owoców
Dodano: 2015-06-30 - Dostawa warzyw świeżych i owoców
Dodano: 2015-06-16 - dostawa warzyw i owoców - nr sprawy 5/ż/14
Dodano: 2014-03-14 - Dostawa warzyw i owoców
Dodano: 2014-01-17 - Dostawa warzyw świeżych, ziemniaków, jabłek, warzyw przetworzonych i owoców - nr sprawy 5/ż/13
Dodano: 2013-12-06