109 Szpital Wojskowy z Przychodnią SP ZOZ ogłasza przetarg
- Adres: 70-965 Szczecin, ul. Piotra Skargi 9-11
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 091 8105800 , fax. 091 8105802
- Data zamieszczenia: 2009-08-21
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: 109 Szpital Wojskowy z Przychodnią SP ZOZ
ul. Piotra Skargi 9-11 9-11
70-965 Szczecin, woj. zachodniopomorskie
tel. 091 8105800, fax. 091 8105802
REGON: 81020096000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.109szpital.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa świeżych warzyw, przetworów warzywnych, jabłek oraz ziemniaków dla 109 Szpitala Wojskowego z Przychodnią - SP ZOZ w Szczecinie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa świeżych warzyw, przetworów warzywnych, jabłek i ziemniaków z podziałem na dwa zadania:zadanie nr 1 - świeże warzywa, przetwory warzywne, jabłka, zadanie nr 2 - ziemniaki o wartości szacunkowej poniżej 14.000 Euro - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 031100005
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu wziąć mogą udział Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania działalności polegającej na sprzedaży warzyw i owoców, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień (jak np. koncesja, licencja, zezwolenia); 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia - w tym celu Wykonawcy przedłożą wykaz wykonanych, co najmniej 2 dostaw o podobnym charakterze wykonanych w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie zgodnie z załącznikiem nr 4 do SIWZ oraz przedłożą zaświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu systemu HACCP w procesie produkcji i obrotu żywnością; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia - w tym celu Wykonawcy przedstawią Zamawiającemu potwierdzenie ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej na kwotę nie niższą niż 10.000,00 zł; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, na podstawie art. 24 ustawy - Prawo zamówień publicznych. Sprawdzenie wymogów formalnych nastąpi wg formuły spełnia / nie spełnia poprzez analizę złożonych dokumentów.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu oraz, że oferowane dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego, Zamawiający żąda, w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osobę uprawnioną do reprezentacji Wykonawcy w obrocie gospodarczym, następujących dokumentów: 1) oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 3); 2) aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 3) oświadczeń z wykazem wykonanych w okresie ostatnich trzech lat co najmniej 2 dostaw o podobnym charakterze, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, z podaniem ich wartości, terminu realizacji, przedmiotu, danych Zamawiającego oraz załączenie dokumentów potwierdzających, że dostawy zostały wykonane należycie (załącznik nr 4); 4) polisy lub innego dokumentu ubezpieczenia potwierdzającego, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na kwotę nie niższą niż 10.000,00 zł; 5) dokumenty potwierdzające wdrożenie i stosowanie systemu HACCP w procesie produkcji i obrotu żywnością w zakresie wyspecyfikowanym w SIWZ, wystawione przez upoważnione organy. Jeżeli Wykonawca nie jest producentem obowiązany jest dostarczyć przedmiot zamówienia od producenta spełniającego takie wymagania (dostarczy dokumenty potwierdzające wdrożenie systemu HACCP przez producenta).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.109szpital.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa młodych warzyw i owoców do 109 Szpitala Wojskowego z Przychodnią SP ZOZ w Szczecinie
Dodano: 2014-04-29 - Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Powiatowego Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Drawsku Pomorskim
Dodano: 2014-03-07 - Dostawa warzyw, przetworów warzywnych, jabłek oraz ziemniaków do 109 Szpitala Wojskowego z Przychodnią SP ZOZ w Szczecinie
Dodano: 2013-09-06 - Dostawa młodych warzyw i owoców dla 109 Szpitala Wojskowego z Przychodnią SP ZOZ w Szczecinie
Dodano: 2013-05-07 - dostawa artykułów spożywczych w grupie - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa; jaja
Dodano: 2012-12-07 - Dostawa warzyw, przetworów warzywnych, jabłek oraz ziemniaków do 109 Szpitala Wojskowego z Przychodnią SP ZOZ w Szczecinie
Dodano: 2012-08-29 - Dostawa młodych warzyw i owoców dla 109 Szpitala Wojskowego z Przychodnią SP ZOZ w Szczecinie
Dodano: 2012-04-24 - : Dostawa artykułów spożywczych w grupie - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa; jaja Kody Wspólnego Słownika Zamówień: 03110000-5 i 03142500-3
Dodano: 2011-12-05 - Dostawa warzyw, przetworów warzywnych, jabłek oraz ziemniaków do 109 Szpitala Wojskowego z Przychodnią - SP ZOZ w Szczecinie
Dodano: 2011-08-17 - Dostawa warzyw i owoców do 109 Szpitala Wojskowego z Przychodnią SP ZOZ w Szczecinie - II postępowanie
Dodano: 2010-09-16