Przetargi.pl
Dostawa świeżych owoców i warzyw oraz kwaszonek do Zespołów Oświatowych na terenie Gminy Siedlce

Gmina Siedlce ogłasza przetarg

  • Adres: 08-110 Siedlce, ul. Asłanowicza 10
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 25 633 25 40 wew. 56 , fax. 25 6323630
  • Data zamieszczenia: 2016-02-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Siedlce
    ul. Asłanowicza 10 10
    08-110 Siedlce, woj. mazowieckie
    tel. 25 633 25 40 wew. 56, fax. 25 6323630
    REGON: 71158255200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gminasiedlce.pl i http://e-bip.pl/Start/26
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa świeżych owoców i warzyw oraz kwaszonek do Zespołów Oświatowych na terenie Gminy Siedlce
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa świeżych owoców i warzyw oraz kwaszonek zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ do Zespołów Oświatowych w : Białkach, Nowych Iganiach, Stoku Lackim, Strzale i Żelkowie-Kolonii Wymagania przy każdej dostawie: 1.Dostarczane produkty powinny być zgodne z zapisami Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225 z późn. zm. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 poz. 1256 oraz Rozporządzeniem (WE) 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych. 2.Trwałe etykiety zgodne z Rozporządzeniem (UE) nr 1169/2001 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Czytelne, zawierające nazwę handlową, producenta, nazwy i skład proponowanych produktów w języku polskim. 3.Warunki transportowe i higiena dostawy: - muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP - dokumenty do wglądu: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualna karta zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego - zapisy temperatur z komory transportowej. - wymagana czysta odzież ochronna kierowcy oraz schludny, estetyczny, nie budzący zastrzeżeń co do higieny wygląd. - realizacja zamówienia zgodnie z faktycznymi potrzebami w godz. 7.00 - 7.20 w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia, bezpośrednio do magazynu żywnościowego do osoby upoważnionej - intendenta - dostawy we wszystkie dni robocze tygodnia, od poniedziałku do piątku. 4. W przypadku nie spełnienia w/w kryteriów, kryteriów jakościowych oraz wątpliwości co do zachowania łańcucha chłodniczego nastąpi odmowa przyjęcia żywności i spisany protokół reklamacji zgodnie z załącznikiem nr 2 do umowy. 5.Wykonawca musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, uwzględniającą zakres i wielkość prowadzonej działalności (produkcji, obrotu itd.). 6.Zamawiający zastrzega sobie możliwość przeprowadzenia badań mikrobiologicznych przywożonego towaru na koszt Wykonawcy w przypadku wystąpienia istotnych wątpliwości Zamawiającego co do jakości artykułów. 7.Zamawiający dokonuje kontroli jakości dostarczanych produktów pod kątem zgodności oferowanego produktu z opisem produktu załączonym do oferty przy każdej dostawie. 1.Pomarańcza -Świeża, I klasa, duża, słodka, kg-4.195 2.Owoc kiwi- Świeże,- I klasa, duże, kg-731 3.Jabłko, - Świeże, I klasa, słodkie, kg-8.980 4.Gruszka - Świeże, I klasa, słodka. kg-5.420 5.Banan - Świeży, I klasa, nieprzemrożony kg-6.550 6.Mandarynka - Świeże, I klasa, słodka, kg - 4.950 7. Nektarynka - Świeże, I klasa, słodka, kg - 1.355 8. Brzoskwinie Świeże, I klasa, słodka, kg- 1.235 9. Śliwka Świeża, I klasa, słodka, duża kg- 1.995 10. Truskawka Świeża, I klasa, słodka, duża kg-380 11. Cytryna Świeża, I klasa, cienka skórka kg-465 12.Winogron Świeży, zielony, słodki, I klasa kg -20 13. Brokuły Świeży, I klasa szt. -270 14.Kalafior Świeży, I klasa szt. -220 15.Fasolka szparagowa Świeża, I klasa żółta/zielona kg -235 16.Sałata Masłowa, świeża, ładna główka, chrupiąca szt.- 7.330 17.Sałata lodowa Świeża, ładna główka szt. -1.810 18.Ogórek świeży Zielony gruntowy/wąż, świeży, klasa I kg -2.320 19.Ogórek kiszony Cały, pakowany w wiaderku po 3 kg kg -1.150 20.Ogórek kiszony Cały, pakowany hermetycznie w folii 400 g. kg -87 21.Koperek Świeży, zielony pakowany w pęczkach szt. -1.250 22.Natka pietruszki Świeża, zielona pakowana w pęczkach szt. -1.560 23.Szczypior Świeży, zielony pakowany w pęczkach szt. -1.240 24.Rzodkiewka Świeża, jędrna, pakowana w pęczkach szt. -3.220 25.Marchew Świeża, I klasa, duża, pakowana w ilości ze złożonym zamówieniem kg -5.780 26.Seler Korzeń, świeży, jędrny, pakowany w ilości ze złożonym zamówieniem kg-1.142 27.Pietruszka Korzeń, długa, świeża, jędrna kg -993 28.Kapusta biała Duża główka, kg -2.380 29.Kapusta młoda Świeża, jędrna, duże główki szt. -1.480 30.Kapusta kiszona Pakowana w wiaderku po 5 kg, naturalnie kiszona, bez octu kg -2.840 31.Kapusta kiszona Pakowana hermetycznie w folii po 1 kg, naturalnie kiszona, bez octu kg -110 32.Kapusta włoska Świeża, duża główka kg -465 33.Kapusta pekińska Świeża, średnia, kg -2.270 34.Kapusta czerwona Świeża, średnia kg -950 35.Pomidor Świeży, klasy I, jędrny, kg -1.640 36.Pomidor Świeży, klasy II, jędrny kg -150 37.Papryka Świeża, czerwona lub żółta, jędrna, klasa I kg -770 38.Cebula biała zwykła Duża, klasa I kg -1.350 39.Cebula czerwona Duża, klasa I kg -30 40.Burak czerwony Średni, klasa I kg -1.686 41.Por Sałatkowy, świeży, klasa I kg -720 42. Ziemniaki Wysokoskrobiowe, duże, pakowane po 15 kg w worku kg -42.560 43.Pieczarka Klasa I, świeża kg -542 44.Rzodkiew biała Świeża, klasa I, duża, długa kg -355 45.Cukinia Świeża, zielona, klasa I kg -140 46.Rukola Świeża, pakowana po 100g szt. -40 Dostarczane produkty powinny być zgodne z zapisami Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. 2006 nr 171 poz. 1225 z późn. zm. oraz Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. poz. 1256.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 6.000,00 zł (słownie: sześć tysięcy złotych). Wadium może być wnoszone w formach wymienionych w art. 45 ust. 6 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wadium musi obejmować okres związania ofertą, tj. 30 dni. Termin wniesienia wadium upływa dnia 09.03.2016 r. o godz. 9:30 Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy zamawiającego Bank Polska Kasa Opieki S.A. Podlaskie Centrum Korporacyjne Centrum Korporacyjne w Siedlcach, ul. Wojskowa 24, 08-110 Siedlce 77 1240 2685 1111 0010 6061 3364 Urząd Gminy Siedlce z dopiskiem: Dostawa świeżych owoców i warzyw oraz kwaszonek do Zespołów Oświatowych na terenie Gminy Siedlce Wadium wnoszone w pieniądzu zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. Wniesienie wadium w pieniądzu będzie skuteczne jeżeli w podanym terminie znajdzie się na rachunku bankowym Zamawiającego. Wadium wnoszone w innej formie jak pieniądze Wykonawca składa w oryginale wraz z ofertą w oddzielnej kopercie. Nie należy oryginału dokumentu wadialnego trwale łączyć z ofertą. Gwarancje ubezpieczeniowe lub gwarancje bankowe oraz poręczenia złożone jako zabezpieczenie wadium muszą posiadać okres ważności nie krótszy niż okres związania ofertą, (pod rygorem wykluczenia Wykonawcy z postępowania) oraz umożliwiać Zamawiającemu otrzymanie określonej kwoty wadium bez jakichkolwiek warunków wstępnych i na jego pierwsze wezwanie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: termin płatności faktury
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gminasiedlce.pl oraz na stronie http://e-bip.pl/Start/26
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach