Urząd Miasta Stołecznego Warszawy dla Dzielnicy Rembertów ogłasza przetarg
- Adres: 04-401 Warszawa, Al. Gen. A. Chruściela 28
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2009-12-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Urząd Miasta Stołecznego Warszawy dla Dzielnicy Rembertów
Al. Gen. A. Chruściela 28 28
04-401 Warszawa, woj. mazowieckie
REGON: 01525966300090 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.rembertow.waw.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
dostawa sprzętu gastronomicznego do zaplecza kuchennego przedszkola przy ul. Niepołomickiej 26 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa sprzętu gastronomicznego do zaplecza kuchennego przedszkola przy ul. Niepołomickiej 26. Wartość szacunkowa zamówienia nie przekracza równowartości kwoty określonej w przepisach wydanych na podst. art. 11 ust. 8 ustawy Prawo zamówień publicznych. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 393140006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1) nie podlegają wykluczeniu z ubiegania się o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 P.z.p., 2) spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 P.z.p.; 2. oraz spełniają następujące warunki: Zrealizowali należycie w ciągu ostatnich 3 lat (przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia) co najmniej jedną dostawę sprzętu gastronomicznego o wartości minimum 200 000 złotych brutto. Za zrealizowane dostawy należy rozumieć dostawy, w których realizacja umów została zakończona. Zamawiający uwzględni dostawy rozpoczęte przed wskazanym okresem trzech lat, a zakończone w wymaganym okresie. 3. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie dokumentów załączonych do oferty (zgodnie z Częścią III SIWZ).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca zobowiązany jest załączyć do oferty następujące dokumenty: 1. Wypełniony wzór formularza oferty - zgodny w treści ze wzorem stanowiącym załącznik Nr 1. 2. Pełnomocnictwo do podpisania oferty. Uwaga! W przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik, do oferty musi być załączone pełnomocnictwo na zasadach określonych w SIWZ. 3. Zestawienie kosztów zamówienia - zgodnie z załączonym wzorem stanowiącym załącznik Nr 2. 4. Oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 pkt 1-3 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych - zgodne w treści ze wzorem stanowiącym załącznik Nr 3 do niniejszej specyfikacji. Uwaga! W przypadku składania oferty przez Wykonawców występujących wspólnie, ww. dokument składa pełnomocnik występujący w imieniu tych podmiotów. 5. Oświadczenie wykonawcy o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 22 ust. 1 pkt 4 - zgodne w treści ze wzorem stanowiącym załącznik Nr 4 do niniejszej specyfikacji. Uwaga! W przypadku składania oferty przez Wykonawców występujących wspólnie, ww. dokument musi złożyć każdy Wykonawca. 6. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeśli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Uwaga! W przypadku składania oferty przez Wykonawców występujących wspólnie, ww. dokument musi złożyć każdy Wykonawca. 7. Wykaz dostaw wykonanych w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, zgodnie z warunkami podmiotowymi, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców - zgodny w treści ze wzorem stanowiącym załącznik Nr 5 wraz z załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane z należycie. *UWAGA! Jeśli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, w odniesieniu do wymaganych dokumentów, stosuje się do przepisów Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. w sprawie rodzajów dokumentów jakich może żądać zamawiający od wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz.U. z 2006 r. Nr 87, poz. 605).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rembertow.waw.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- ZAKUP WYPOSAŻENIA DO SAMORZĄDOWEGO PRZEDSZKOLA W BIELSKU
Dodano: 2016-07-26 - Dostawa sprzętu kuchennego dla Oddziału WDW Jurata ul. Helska 2, 84-150 Hel nr sprawy DW/O/J/PZP/18/2016
Dodano: 2016-06-24 - Dostawa urządzeń i mebli gastronomicznych wraz z ich instalacją i towarzyszącymi robotami budowlanymi w barze samoobsługowym w budynku K Kancelarii Sejmu
Dodano: 2016-06-16 - Dostawa urządzeń i mebli gastronomicznych wraz z ich instalacją i towarzyszącymi robotami budowlanymi w barze samoobsługowym w budynku K Kancelarii Sejmu
Dodano: 2016-05-12 - Dostawa drobnego sprzętu i urządzeń kuchennych dla DW WAM Sp. z o.o. Oddział WDW JURATA Nr postępowania: DW/O/JS/PZP/J-17/2015
Dodano: 2015-07-10 - Dostawa sprzętu gastronomicznego dla DW WAM Sp.z o.o. Oddział WDW Międzyzdroje, Numer sprawy: DW/O/MIE/PZP/04/2015
Dodano: 2015-06-19 - Zakup wyposażenia kuchni do: świetlic wiejskich w: Ojrzeniu, Kraszewie, Młocku, Nowej Wsi, Żochach
Dodano: 2014-09-12 - Zakup wyposażenia do: świetlic wiejskich w: Ojrzeniu, Kraszewie, Młocku, Nowej Wsi, Żochach; siłowni wiejskich w Ojrzeniu i Kraszewie
Dodano: 2014-08-28 - DOSTAWA WRAZ Z MONTAŻEM WYPOSAŻENIA PRACOWNI GASTRONOMICZNYCH W RAMACH REALIZOWANEGO PRZEZ POWIAT WARSZAWSKI ZACHODNI PROJEKTU PN. INWESTYCJA W PRZYSZŁOŚĆ FINANSOWANEGO ZE ŚRODKÓW UNII EUROPEJSKIEJ W RAMACH PROGRAMU OPERACYJNEGO KAPITAŁ LUDZKI DZIAŁANIE 9.2 - PODNIESIENIE ATRAKCYJNOŚCI I JAKOŚCI SZKOLNICTWA ZAWODOWEGO
Dodano: 2014-04-24 - DOSTAWA WRAZ Z MONTAŻEM WYPOSAŻENIA PRACOWNI GASTRONOMICZNYCH W RAMACH REALIZOWANEGO PRZEZ POWIAT WARSZAWSKI ZACHODNI PROJEKTU PN. INWESTYCJA W PRZYSZŁOŚĆ FINANSOWANEGO ZE ŚRODKÓW UNII EUROPEJSKIEJ W RAMACH PROGRAMU OPERACYJNEGO KAPITAŁ LUDZKI DZIAŁANIE 9.2 - PODNIESIENIE ATRAKCYJNOŚCI I JAKOŚCI SZKOLNICTWA ZAWODOWEGO.
Dodano: 2014-04-09