Przetargi.pl
Dostawa różnych produktów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej przy ul. Emilii Plater 20 w Nowym Sączu

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 33-300 Nowy Sącz, ul. Emilii Plater 20
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 018 4437748 , fax. 0-18 443 60 44
  • Data zamieszczenia: 2009-11-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    ul. Emilii Plater 20 20
    33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie
    tel. 018 4437748, fax. 0-18 443 60 44
    REGON: 49201035900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpseplater.bip.nowysacz.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa różnych produktów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej przy ul. Emilii Plater 20 w Nowym Sączu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych produktów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej przy ul. Emilii Plater 20 w Nowym Sączu. 2. Rodzaj zamawianych produktów spożywczych oraz przewidywana ich maksymalna ilość zostały określone w Arkuszu kalkulacyjnym, stanowiącym załącznik do specyfikacji. 3. Wykonawca dostarcza zamówione produkty spożywcze każdorazowo własnym transportem do magazynu Zamawiającego, na swój koszt i ryzyko. 4. Dostawy będą realizowane na bieżąco w stałych terminach wzajemnie uzgodnionych lub w ciągu 24 godzin od chwili otrzymania przez Wykonawcę zapotrzebowania Zamawiającego za pośrednictwem faksu lub telefonicznego powiadomienia na numer podany w ofercie. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczane produkty spożywcze odpowiadały wymogom określonym w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. nr 171 poz.1225 z późn. zm.). 6. Zamawiający wymaga, aby wykonawca spełniał wszystkie wymagania w zakresie środków transportu, określone w  rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 30.04.2004 r. nr 139.1).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy PZP, tj.: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. W zakresie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz potwierdzenia nie podlegania wykluczeniu na podst. art. 24 ustawy PZP pod uwagę będą brane oferty wykonawców wpisanych do rejestru albo zgłoszonych do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej. 3. W zakresie dysponowania potencjałem technicznym do wykonania zamówienia, pod uwagę będą brane oferty wykonawców dysponujących min. jednym samochodem dopuszczonym do przewozu produktów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz spełniającym warunki określone w  rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 30.04.2004 r. nr 139.1). 4. W przypadku gdy wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia każdy z wykonawców musi indywidualnie spełnić warunki udziału w postępowaniu wskazane w pkt: 1 i 2, natomiast przy weryfikacji warunku o którym mowa w pkt. 3 pod uwagę brany będzie potencjał wszystkich wykonawców występujących wspólnie. 5. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły: spełnia - nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca składa wraz z ofertą oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz żądane dokumenty potwierdzające spełnianie tych warunków. Zamawiający wymaga złożenia w ofercie przetargowej następujących oświadczeń i dokumentów, jak poniżej. 1. OŚWIADCZENIE potwierdzające spełnienie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy PZP. 2.DOKUMENTY potwierdzające spełnienie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy PZP: a) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. b) wykaz niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń, którymi dysponuje lub będzie dysponował wykonawca zawierający min. jeden samochód dopuszczony do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz spełniający warunki określone w  rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 30.04.2004 r. nr 139.1); c) pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń, jeżeli w wykazie, o którym mowa w pkt 2 lit. b), wykonawca wskazał narzędzia i urządzenia, którymi będzie dysponował.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpseplater.bip.nowysacz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach