Przetargi.pl
Dostawa różnych produktów spożywczych

Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień" ogłasza przetarg

  • Adres: 47-400 Racibórz, ul. Grzonki 1
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 4152001 , fax. 032 4152001
  • Data zamieszczenia: 2009-05-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień"
    ul. Grzonki 1 1
    47-400 Racibórz, woj. śląskie
    tel. 032 4152001, fax. 032 4152001
    REGON: 00125504400000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa różnych produktów spożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    A. Dostawa różnych produktów spożywczych dla DPS Złota Jesień w asortymencie i ilości jak niżej: Lp. Nazwa asortymentu j.m. ilość 1. Budyń 35 g, różne smaki szt 1.000 2. Cukier kryształ kg 2.000 3. Cukier puder kg 20 4. Cukier waniliowy 32 g szt 100 5. Galaretki owocowe 79g , różne smaki szt 1.000 6. Herbata miętowa, toreb. 1,2g , pakowana po 20 szt szt 400 7. Herbata rozpuszczalna 300g, różne smaki szt 700 8. Kakao 100g szt 80 9. Kasza gryczana w torebkach kg 200 10. Kasza jęczmienna kg 200 11. Kasza manna kg 200 12. Kawa Inka rozpuszczalna 150g szt 400 13. Makaron domowy - nitka cięta, jajeczny kg 150 14. Makaron domowy - gwiazdki lub muszelka drobna kg 150 15. Mąka pszenna kg 800 16. Mąka ziemniaczana kg 100 17. Płatki owsiane kg 150 18. Płatki ryżowe 200g szt 20 19. Ryż kg 400 20. Sól kg 350 21. Suchary 300 g szt 50 22. Chrzan tarty 180 g szt 100 23. Ketchup 500g szt 200 24. Musztarda 500 g szt 150 25. Miód 25 g szt 5.000 26. Ocet 10 % 0,5 litra szt 80 27. Olej uniwersalny 0,8-0,9litra szt 350 28. Czosnek granulowany 20g szt 30 29. Gałka muszkatałowa mielona 10 g szt 20 30. Kminek 20g szt 30 31. Kwasek cytrynowy 50 g szt 200 32. Liść laurowy 5g szt 80 33. Majeranek 8 g szt 80 34. Papryka mielona 15g szt 80 35. Pieprz naturalny 20g szt 320 36. Proszek do pieczenia 30g szt 20 37. Przyprawa typu Jarzynka 200 g szt 600 38. Ziele angielskie 15g szt 100 39. Żelatyna 50 g szt 100 40. Rodzynki 100 g szt 20 41. Wiórki kokosowe 100g szt 40 42. Ananas w plastrach puszka 550g szt 20 43. Brzoskwinia połówki puszka 800g szt 40 44. Groszek konserwowy puszka 400g szt 300 45. Groszek z marchewką, słoik 450ml szt 50 46. Fasola szparagowa konserwowa, słoik 450 g szt 500 47. Kukurydza konserwowa puszka 400g szt 200 48. Koncentrat pomidorowy 30% 800g szt 150 49. Ogórek konserwowy słoik 0,8-0,9l szt 500 50. Papryka konserwowa słoik 0,8-0,9l szt 400 51. Pieczarki konserwowe słoik 0,8-0,9l szt 100 52. Kompot wiśniowy 0,8-0,9l szt 1.000 53. Kompot śliwkowy 0,8-0,9l szt 800 54. Kompot czarna porzeczka 0,8-0,9l szt 1.000 55. Kompot truskawkowy 0,8-0,9l szt 800 56. Napój niegazowany wielosmakowy 2 l szt 40 57. Napój owocowy 0,20 l szt 3.000 58. Sok owocowy 0,20 l szt 3.000 59. Sok na bazie marchewki 0,30 -0,33 l różne smaki szt 400 60. Sok owocowy 1l ( pomarańcz, jabłko) szt 400 61. Syrop owocowy 400-450g szt 50 62. Woda mineralna niegazowana 1,5 l szt 3.000 63. Herbata ekspresowa czarna toreb. 1,4g pakowana po 100 torebek np.: Saga szt 400 64. Herbata z dzikiej róży, toreb. 2g pakowana po 25 torebek np.: Saga szt 300 65. Kawa naturalna 250 g np.:Tchibo żółta, szt 40 66. Kawa rozpuszcz. 100g np.Tchibo żółta, szt 20 67. Makaron łazankowy wykonany z wysokiej jakości pszenicy, żółty, po ugotowaniu odpowiednio twardy, sprężysty, wartość energet. w 100g 354 kcal - np. Lubella, Sorenti kg 70 68. Makaron świderki wykonany z wysokiej jakości pszenicy, żółty, po ugotowaniu odpowiednio twardy, sprężysty, wartość energet. w 100g 354 kcal - np. Lubella, Sorenti kg 200 69. Makaron kolanka wykonany z wysokiej jakości pszenicy, żółty, po ugotowaniu odpowiednio twardy, sprężysty, wartość energet. w 100g 354 kcal -np. Lubella, Sorenti kg 150 70 Płatki kukurydziane 250 g , wartość odżywcza w 100g 374 kcal, zawartość kukurydzy 97%- np. Corn Flakes Nestle szt 400 71 Majonez 400ml wartość odżywcza w 100g 739 kcal, zawartość tłuszczy 80g - np. Winiary szt 150 72 Koncentrat pomidorowy 30% bez konserwantów 200 g -np. Pudliszki , Łowicz szt 150 73 Płynna przyprawa do zup, sosów, sałatek 1 kg np.: Winiary szt 350 B. Ilości w/w asortymentu określone są szacunkowo w skali 6- miesięcy i mogą ulec niewielkiej zmianie w zależności od potrzeb zamawiającego. Dostawy zamawiający będzie realizował sukcesywnie średnio raz w tygodniu, w dniu roboczym. Każdą partię dostawy zamawiający będzie uzgadniał telefonicznie z wykonawcą. Dostawca zamówiony towar będzie dostarczał do siedziby zamawiającego własnym transportem na swój koszt w godz. od 7.00- 14.00. Wszystkie artykuły powinny być wysokiej jakości, pierwszego gatunku, pierwszej klasy itp. W pozycjach od 63 określono producenta produktów, zamawiający dopuszcza zaproponowanie produktów innego producenta- marki o równoważnych lub lepszych walorach smakowych, jakościowych i odżywczych. Możliwości zmiany umowy: Zamawiający dopuszcza waloryzacje cen jednostkowych zaproponowanych w ofercie przez wykonawcę, jednak nie wcześniej niż po upływie 3 miesięcy obowiązywania umowy, w oparciu o wskaźnik wzrostu cen towarów konsumpcyjnych publikowany przez GUS, na wniosek wykonawcy. Konsekwencją ewentualnych zmian cen jednostkowych jest zmniejszenie ilości dostaw w ramach wartości oferty. Zamawiający dopuszcza zamianę wartości umowy w przypadku ustawowej zmiany podatku VAT przedmiotu umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień ; posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia , lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępniania potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia oraz nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Zamawiający uzna spełnianie powyższych warunków przez wykonawcę na podstawie złożonego oświadczenia stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonywana w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniu według formuły spełnia - nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: A. Wykonawcy potwierdzają spełnianie warunków udziału w postępowaniu poprzez dołączenie do oferty oświadczenia sporządzonego według wzoru stanowiącego zał. nr 2 do SIWZ. B. Inne oświadczenia i dokumenty: Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: a) dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy, b) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zał. nr 2 składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. C. W przypadku, gdy wykonawca zaproponuje produkty równoważne (poz. 63-73) do oferty należy dołączyć próbki produktów równoważnych wraz z opisem tych produktów ( wartości odżywcze, składniki itp.)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatraciborski.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach