Szkoła Podstawowa Nr 43 w Lublinie ogłasza przetarg
- Adres: 20-861 Lublin, ul. Śliwińskiego 5
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 081 7411305 , fax. 081 7408055
- Data zamieszczenia: 2009-07-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 43 w Lublinie
ul. Śliwińskiego 5 5
20-861 Lublin, woj. lubelskie
tel. 081 7411305, fax. 081 7408055
REGON: 00121610400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp43lublin.eu
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka budżetowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa różnych artykułów spożywczych i usług gastronomicznych dla Szkoły Podstawowej nr 43 im. I. J. Paderewskiego w Lublinie. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych, oraz usług gastronomicznych zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia, zawartym w załączniku nr 2 do SIWZ - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy tj.: - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności objętych zakresem przedmiotu zamówienia, - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie - obowiązek udokumentowania min. dwóch dostaw o podobnej wartości i specyfice w ciągu ostatnich 3 lat; wartość dostaw winna być porównywalna do wartości składanej oferty na poszczególne części zamówienia, minimalna wartość dostaw dla poszczególnych części zamówienia wynosi: Minimalna wartość dostaw dla części A- 8.000,00 zł Minimalna wartość dostaw dla części B- 40.000,00 zł Ogółem: 48.000,00 zł - posiadają potencjał techniczny i dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie przeprowadzona w oparciu o przedłożone przez Wykonawców oświadczenia według załączników Nr 3 i 4 do SIWZ oraz przedłożone dokumenty i oświadczenia, o których mowa w rozdziale VI niniejszej SIWZ. Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana według formuły spełnia - nie spełnia. Spełnia - oferta dopuszczona do badania i oceny, natomiast nie spełnienie jednego warunku, skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - wypełniony formularz ofertowy zgodnie z załącznikiem Nr 1do SIWZ - formularze cenowe (wykaz produktów - zamówienie A lub zamówienie B, zgodnie z załącznikiem Nr 2 do SIWZ - oświadczenie określone w art. 22 ust. 1 ustawy, zgodne z załącznikiem Nr 3 do SIWZ W przypadku składania oferty wspólnej ww. oświadczenia składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną. - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną. - wykaz wykonanych min. dwóch dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem rozpoczęcia postępowania o udzielenie postępowania, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że te dostawy zostały należycie wykonane - załącznik Nr 5 do SIWZ.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp43lublin.eu
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa produktów mleczarskich na okres 12 miesięcy.
Dodano: 2016-04-29 - Sprzedaż wraz z dostawą artykułów mleczarskich na potrzeby własne Samodzielnego Publicznego Psychiatrycznego Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Celejowie
Dodano: 2016-03-24 - Postępowanie o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego o wartości ponizej 134 000 euro, na sukcesywne dostawy nabiału do Zakładu Karnego w Chełmie..
Dodano: 2016-03-09 - Dostawa produktów mleczarskich
Dodano: 2016-03-03 - Dostawa produktów mleczarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Kozuli
Dodano: 2016-02-15 - Sukcesywne dostawy mleka i przetworów mleczarskich, Nr 44/15/N
Dodano: 2015-12-18 - DOSTAWA MLEKA I ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH
Dodano: 2015-12-15 - Dostawa produktów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Stanisława Staszica w Krzczonowie oraz do stołówki oddziałów przedszkolnych przy tej szkole w 2016 roku
Dodano: 2015-11-26 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej - nabiał.
Dodano: 2015-11-26 - DOSTAWA MIĘSA I ARTYKUŁÓW WĘDLINIARSKICH, DROBIU MLEKA I ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH, RYB PRZETWORZONYCH I KONSERW ORAZ PIECZYWA I ARTYKUŁÓW PIEKARSKICH - 5 ZADAŃ
Dodano: 2015-11-26