Gmina Gielniów ogłasza przetarg
- Adres: 26-434 Gielniów, pl. Wolności 75
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 048 6720166 , fax. 048 6720004
- Data zamieszczenia: 2009-12-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Gielniów
pl. Wolności 75 75
26-434 Gielniów, woj. mazowieckie
tel. 048 6720166, fax. 048 6720004
REGON: 00053478200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.gielniow.akcessnet.net
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole SZkół Ogólnokształcących w Gielniowie- Publiczna Szkoła Podstawowa im.Armii Krajowej w Gielniowie, ul. Sportowa 4, 26-434 Gielniów - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Ogólnokształcących w Gielniowie - Publiczna Szkoła Podstawowa im. Armii Krajowej w Gielniowie o wartości zamówienia mniejszej od kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art.11 ust.8 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 29.01.2004 r.1. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na następujące pakiety: Pakiet 1 - Mięso i wędliny CPV 15100000-9, 15112000-6 Pakiet 2 - Warzywa świeże CPV 03200000-3 Pakiet 3 - Różne produkty spożywcze CPV 03142500-3,15331400-1, 15800000-6 Pakiet 4 - Pieczywo CPV 15811000-6 Pakiet 5 - Produkty mleczarskie CPV 15500000-3 Pakiet 6 - Mrożonki CPV 15331170-9, 15220000-6 Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych w obrębie pakietu. 2.Asortyment i ilości według załącznika nr 2/p1-p6 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia 3.Produkty żywnościowe muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego. 4.Produkty żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:1) odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty;2)odpowiednie oznakowanie i termin przydatności do spożycia;3)odpowiedni sposób przewożenia towarów- zachowanie rozdzielności transportu;4)odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.5.Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości zamawianych towarów związanych ze zmianą liczby żywionych dzieci. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe ani prawne. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy spełniający następujące warunki:1.1 posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;1.2 znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;1.3 nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych;1.4 złożą oświadczenie, że spełniają warunki udziału w postępowaniu zgodnie z art. 44 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2. Z postępowania o udzielenie zamówienia wyklucza się wykonawców, którzy podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych. 3. Zamawiający odrzuca ofertę jeżeli:3.1 jest niezgodna z ustawą Prawo zamówień publicznych;3.2 jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, z zastrzeżeniem art.87ust. 2 pkt. 3 Prawa zamówień publicznych;3.3 jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji;3.4 zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia;3.5 została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia;3.6 zawiera błędy w obliczeniu ceny;3.7 wykonawca w terminie 3 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt. 3 Prawa zamówień publicznych;3.8 jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów. 4. Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oferta musi zawierać następujące dokumenty i oświadczenia:1. wypełniony formularz ofertowy /załącznik nr 1/,2. wypełniony formularz cenowy /załącznik nr 2, p1- p3/,3. oświadczenie, że dostawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, określone w art. 22 ust.1 i nie podlega wykluczeniu na podstawie art.24 ustawy Prawo zamówień publicznych /załącznik nr 3/,4. parafowany wzór umowy /załącznik nr 4/, 5. aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji, działalności gospodarczej, iż dostawca prowadzi działalność w zakresie wykonywania dostaw objętych zamówieniem (wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert), 6.oświadczenie , że dostawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Oświadczenie musi być złożone w formie pisemnej, z podpisem osoby upoważnionej do reprezentacji dostawcy.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gielniow.akcessnet.net
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Gminnego Centrum Informacji, Kultury, Sportu i Rekreacji w Długosiodle
Dodano: 2016-07-27 - Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola i Zespołu Szkół w Żelechowie
Dodano: 2016-07-21 - Sukcesywna dostawa mięsa oraz wędlin dla Domu Pomocy Społecznej Weterana Walki i Pracy w Radomiu, ul. Wyścigowa 16
Dodano: 2016-06-07 - Dostawa dla Domu Pomocy Społecznej im. Ks. kardynała Józefa Glempa w Bramkach, mięsa, wędlin , drobiu i wyrobów drobiowych na II półrocze 2016 roku
Dodano: 2016-06-02 - Dostawy mięsa i wędlin sprawa nr 220/01/2016
Dodano: 2016-05-20 - Przetarg na dostawę artykułów żywnościowych
Dodano: 2016-05-17 - DOSTAWY DROBIU wykonywane sukcesywnie w okresie od 01.06.2016r. do 31.05.2017r.
Dodano: 2016-04-12 - Dostawa mięsa do kuchni Szpitala Praskiego p. w. Przemienienia Pańskiego Sp. z o. o.
Dodano: 2016-03-09 - Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej ,,Leśny.
Dodano: 2016-03-09 - Dostawy produktów spożywczych oraz mięsa, wędlin i drobiu do Jednostek Organizacyjnych Powiatu Kozienickiego
Dodano: 2016-03-03