Przetargi.pl
DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICH I TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH DLA DOLNOŚLĄSKIEGO CENTRUM REHABILITACJI SP. Z O.O. W KAMIENNEJ GÓRZE

Dolnośląskie Centrum Rehabilitacji Sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 58-400 Kamienna Góra, ul. Korczaka 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 075 64 59 600 , fax. 075 64 59 601
  • Data zamieszczenia: 2013-04-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dolnośląskie Centrum Rehabilitacji Sp. z o.o.
    ul. Korczaka 1 1
    58-400 Kamienna Góra, woj. dolnośląskie
    tel. 075 64 59 600, fax. 075 64 59 601
    REGON: 23113920700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dcr.org.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Podmiot leczniczy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICH I TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH DLA DOLNOŚLĄSKIEGO CENTRUM REHABILITACJI SP. Z O.O. W KAMIENNEJ GÓRZE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów mleczarskich i tłuszczów roślinnych do Dolnośląskiego Centrum Rehabilitacji Spółka z o.o. w Kamiennej Górze. Przedmiot zamówienia podzielony został na dwie części: Zadanie 1 dostawa produktów mleczarskich Zadanie 2 dostawa tłuszczów roślinnych 2. Szczegółowe zestawienie asortymentowe zamawianych produktów zawarte jest w poniższych tabelach. 3. Zamawiający na bazie doświadczeń z lat ubiegłych oszacował zapotrzebowanie na wymienione artykuły na okres 12 miesięcy. Ilości te (podane w załączonych tabelach) stanowią wartość szacunkową, co oznacza, że ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy może ulec zmianie. 4. Miejscem dostawy jest Dolnośląskie Centrum Rehabilitacji Sp. z o.o. w Kamiennej Górze z siedzibą przy ul. J. Korczaka 1, Pawilon II B kuchnia , parter budynku. 5.Dostawy realizowane będą w partiach, na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego faksem lub telefoniczni z minimum jednodniowym wyprzedzeniem. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu, a także określony zostanie termin dostawy. 6. Dostawa mleka odbywać się będą codziennie od poniedziałku do soboty w godzinach od 5.00 do godziny 6.00, za wyjątkiem dni świątecznych (ustawowo wolnych od pracy). Pozostałe artykuły dostarczane będą w dni robocze od poniedziałku do piątku do godziny 12.00, za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Częstotliwość składanych zamówień i dostaw pozostałych artykułów uzależniona będzie od bieżących potrzeb Zamawiającego. 7. Miejscem dostawy jest siedziba Zamawiającego (Pawilon II B kuchnia). 8. Dostarczane produkty muszą być: a) świeże, bardzo dobrej jakości i spełniać wszystkie obowiązujące w tym zakresie normy, b) dostarczane w oryginalnych opakowaniach producenta, z etykietą handlową identyfikującą dany artykuł i z podanym na etykiecie terminem przydatności do spożycia, c) dostarczane środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne dotyczące środków transportu żywności. 9. Podana w załącznikach waga (gramatura) dotyczy pojedynczego opakowania danego artykułu. Artykuły, dla których określono wagę opakowań nie mogą być dostarczane luzem. 10.Użyte w tabeli nazwy własne (towaru lub producenta) oznaczają, iż oferowany artykuł powinien być równoważy do wskazanych, tzn. powinien posiadać porównywalną wartość odżywczą i energetyczną oraz zawartość składników, a także posiadać nie gorsze cechy jakościowe w zakresie wydajności oraz zbliżone walory smakowe. 11. Produkty powinny posiadać odpowiednio długie okresy (terminy) przydatności do spożycia, stosownie do rodzaju asortymentu. 12. W przypadku wykrycia wad zamówionych produktów lub ich niezgodności asortymentowej i ilościowej ze złożonym zamówieniem, Zamawiającemu przysługuje prawo złożenia reklamacji. W przypadku złożenia uzasadnionej reklamacji, Dostawca zobowiązany jest wymienić niezwłocznie i na własny koszt towar wadliwy na wolny od wad i-lub dostarczyć (uzupełnić) asortyment i ilości zgodnie z zamówieniem. 13. Reklamacje mogą być zgłaszane telefonicznie lub pisemnie przez przedstawicieli Zamawiającego wymienionych w umowie. W przypadku pisemnego zgłoszenia reklamacji, Dostawca zobowiązany jest również pisemnie potwierdzić fakt jej przyjęcia. Zadanie 1 1. Mleko 2 procent (opak. 10 l) litr 37.000 2. Śmietana 30% (opak 5 l) litr 450 3.Ser twardy żółty kg 560 4.Ser topiony kostka 100 g kg 380 5. Jogurt naturalny 180 g szt.1.700 6.Jogurt owocowy 160 g szt.700 Zadanie 2 1.Masło roślinne kostka 250 g kg 1.200 2.Margaryna mleczna kostka 250 g kg 1.300 3.Margaryna do smarowania kanapek kubek 500 g kg 250
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dcr.org.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach