Dom Pomocy Społecznej w Ślesinie ogłasza przetarg
- Adres: 62-561 Ślesin, ul. Kościelna 46
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 0-63 2704137 , fax. 0-63 2704137
- Data zamieszczenia: 2010-01-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Ślesinie
ul. Kościelna 46 46
62-561 Ślesin, woj. wielkopolskie
tel. 0-63 2704137, fax. 0-63 2704137
REGON: 31109548000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.powiat.konin.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: powiatowa jednostka samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa produktów mleczarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Ślesinie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa produktów mleczarskich winna następować na koszt i ryzyko Wykonawcy do siedziby Domu Pomocy Społecznej w Ślesinie codziennie od poniedziałku do soboty, prócz niedziel i dni ustawowo uznanych za wolne od pracy, do godziny 6.00 danego dnia w ilościach każdorazowo ustalonych z Wykonawcą przez pracowników Zamawiającego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wymagane warunki: 1. O udzielenie zamówienia, określonego w punkcie I.3 SIWZ mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, 2) posiadania wiedzy i doświadczenia, 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej. Podstawą dokonania powyższych warunków będzie oświadczenie złożone przez Wykonawcę i zaświadczenie o wpisie do właściwego rejestru upoważniające do prowadzenia działalności. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1)przyjmą szczegółowe warunki realizacji zamówienia określone w druku PROJEKT UMOWY, 2)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, 3)złożą oświadczenie o spełnianiu wymogów określonych w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. nr 171 poz. 1225), zgodnie z załącznikiem nr 2. 3. Oferta pod rygorem wykluczenia Wykonawcy z postępowania przetargowego musi zawierać następujące oświadczenia i dokumenty: 1) oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki udziału określone w art. 44 i art. 22 ust. 1 ustawy oraz nie podlega wykluczeniu z przedmiotowego postępowania na podstawie art. 24 ust 1, 2 ustawy, zgodnie z załącznikiem nr 1 2) parafowany na każdej stronie projekt umowy, 3) pełnomocnictwo-upoważnienie do reprezentowania podmiotów występujących wspólnie podpisane przez prawnie upoważnionych przedstawicieli każdego z podmiotów uprawniające do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, zgodnie z art. 23 ust., 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, 4) pełnomocnictwo-upoważnienie osób podpisujących ofertę, o ile fakt ten nie wynika z przedstawionych dokumentów, 5) oświadczenie wykonawcy o produkcji towarów objętych specyfikacją, zgodnie z załącznikiem nr 3. Ocena spełniania warunków: 1. Zamawiający dokona oceny spełniania wymaganych warunków metodą spełnia-nie spełnia na podstawie informacji zawartych w oświadczeniach i dokumentach załączonych przez każdego Wykonawcę. Z załączonych do oferty oświadczeń lub dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że wszystkie ww. warunki wykonawca spełnia. 2. Zamawiający wezwie wykonawców, którzy w określonym terminie nie złożyli oświadczeń lub dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu lub którzy złożyli dokumenty zawierające błędy, do ich uzupełnienia w wyznaczonym terminie, chyba, że mimo uzupełnienia oferta wykonawcy podlega odrzuceniu lub konieczne byłoby unieważnienie postępowania.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) wypełniony druk OFERTA wraz ze wszystkimi załącznikami, 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, Szczególowy opis zawiera SIWZ
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.powiat.konin.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa mleka i przetworów mleczarskich
Dodano: 2016-06-15 - DZ-751-16/16 - Sukcesywne dostawy produktów spożywczych
Dodano: 2016-06-08 - Dostawa artykułów mleczarskich
Dodano: 2016-06-06 - Dostawy produktów mleczarskich dla CRR KRUS w Jedlcu
Dodano: 2016-04-20 - Dostawa nabiału oraz przetworów nabiałowych i tłuszczowych dla Wielospecjalistycznego Szpitala Miejskiego im. J. Strusia w Poznaniu.
Dodano: 2016-04-07 - Dostawa żywności - produkty mleczarskie
Dodano: 2016-02-15 - Codzienna dostawa mleka i przetworów z mleka
Dodano: 2016-01-11 - Dostawy produktów mleczarskich i mleka dla Domu Pomocy Społecznej w Pleszewie w roku 2016
Dodano: 2015-12-16 - Dostawa mleka i art. mlecznych w 2016 roku do Domu Pomocy Społecznej w Koninie
Dodano: 2015-12-10 - Dostawa artykułów mleczarskich dla potrzeb Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Koninie
Dodano: 2015-12-03