Przetargi.pl
Dostawa produktów mleczarskich.

Wojewódzki Ośrodek Lecznictwa Psychiatrycznego ogłasza przetarg

  • Adres: 87-100 Toruń, ul. M. Skłodowskiej-Curie 27/29
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 056 6580700 , fax. 056 6591937
  • Data zamieszczenia: 2010-01-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Ośrodek Lecznictwa Psychiatrycznego
    ul. M. Skłodowskiej-Curie 27/29 27/29
    87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 056 6580700, fax. 056 6591937
    REGON: 00572768100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wolptorun.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów mleczarskich.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawa produktów mleczarskich wg Formularza asortymentowo-cenowego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 24 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące: a)posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, b)posiadania wiedzy i doświadczenia, c)dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, d)sytuacji ekonomicznej i finansowej. 2. Opis sposobu oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu:a)wykonawca musi posiadać zezwolenie właściwych organów kontroli higieniczno-sanitarnych odnośnie warunków technicznych obiektów i urządzeń służących do wytwarzania i magazynowania oraz transportu produktów żywnościowych,b)wykonawca musi dysponować odpowiednią wiedzą i doświadczeniem w wytwarzaniu i dystrybucji mleczarskich produktów żywnościowych, c)wykonawcy muszą dysponować odpowiednimi warunkami technicznymi i technologicznymi oraz osobami posiadającymi odpowiednie do prowadzonej produkcji umiejętności i wykształcenie, d)wykonawcy muszą posiadać zabezpieczenie finansowania produkcji i innych kosztów z tym związanych oraz winni być ubezpieczeni w ramach OC od konsekwencji wynikających z niezamierzonego przekazania do spożycia własnych , wadliwych produktów.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: ad. 2.a)-dla obiektów - dokumenty odbiorowe obiektów produkcyjnych zaopiniowane np. przez instytucje higieniczno-sanitarne,- dla środków transportu - aktualne zaświadczenie wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną lub Państwową Inspekcję Weterynaryjną lub Certyfikat Jednostek Certyfikujących lub Certyfikat Międzynarodowych Jednostek Certyfikujących potwierdzające, że środek transportu spełnia wymagania konieczne do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej żywności w zakresie transportu artykułów spożywczych wymagających przechowywania w obniżonych temperaturach -zgodnie z ustawa z dnia 27 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (DzU z 2005 r. nr 31 poz.265 z późń. zm), dla wszystkich środków transportu, którymi będzie dostarczany przedmiot zamówienia do zamawiającego, ad. 2.b); 2.c) i 2.d) - oświadczenie. 2. Dla produktu (wytworzenie i przechowywanie) - aktualne zaświadczenie wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną lub Państwową Inspekcję Weterynaryjną lub Certyfikat Jednostek Certyfikujących lub Certyfikat Międzynarodowych Jednostek Certyfikujących potwierdzające, że u wykonawcy stosowany jest HACCP (System Zagrożenia i Krytycznego Punktu Kontroli) lub rozpoczęte jest wdrażanie systemu HACCP dla zaoferowanych produktów i magazynowania.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wolptorun.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach