Przetargi.pl
DOSTAWA PRODUKTÓW GARMAŻERYJNYCH CHŁODZONYCH DO JEDNOSTEK WOJSKOWYCH BEDĄCYCH NA ZAOPATRZENIU JEDNOSTKI WOJSKOWEJ NR 4352 W GIZYCKU

Jednostka Wojskowa Nr 4352 ogłasza przetarg

  • Adres: 11-500 Giżycko, ul. Nowowiejska 20
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 87 429 46 02 , fax. 87 429 46 41
  • Data zamieszczenia: 2013-11-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa Nr 4352
    ul. Nowowiejska 20 20
    11-500 Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 87 429 46 02, fax. 87 429 46 41
    REGON: 28060211800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.24wog.wp.mil.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Obrona

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA PRODUKTÓW GARMAŻERYJNYCH CHŁODZONYCH DO JEDNOSTEK WOJSKOWYCH BEDĄCYCH NA ZAOPATRZENIU JEDNOSTKI WOJSKOWEJ NR 4352 W GIZYCKU
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywne dostarczanie produktów garmażeryjnych chłodzonych do jednostek wojskowych, w asortymencie i ilościach przedstawionych w pkt 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do siwz. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. Asortyment i ilości przedstawia poniższa tabel Jednostka Wojskowa 4352 Giżycko ul. Nowowiejska 20 , 11-500 Giżycko Lp. Nazwa produktu Jm Magazyn Bemowo Magazyn Orzysz Magazyn Węgorzewo Magazyn Gołdap Magazyn Giżycko Łączna ilość na 2014r 1Gołąbki z mięsem kg 120 120 2Gulasz wołowy kg 120 40 15 40 40 255 3Gulasz wieprzowy kg 400 40 15 40 40 535 4Bigos kg 400 400 5Fasolka po bretońsku kg 400 40 25 40 40 545 6Kotlet z piersi kurczaka panierowany kg 120 120 7Kotlet schabowy panierowany kg 120 120 8Roladka z kurczaka parzona kg 200 200 9Kotlet de vollaile kg 200 200 10Pierogi z kapusta i grzybami kg 400 400 11Pierogi ruskie kg 400 400 12Pierożki z mięsem kg 600 600 13Kluski śląskie kg 200 40 5 20 40 305 14Kluski śląskie z mięsem kg 120 120 15Krokiety z mięsem kg 600 600 16Krokiety z kapustą i mięsem kg 800 800 17Naleśniki z serem kg 400 400 18Kopytka kg 800 40 5 20 40 905 Warunki dostawy: okres od 02.01.2014 do 31.12.2014r.; częstotliwość dostaw: 2x w miesiącu: od poniedziałku do czwartku w godz. 8.00 - 14.00; piątek 8.00 - 12.00; 4.3 dostawy przedmiotu zamówienia będą realizowane w asortymencie, ilościach i terminach wskazanych każdorazowo przez Odbiorcę w zamówieniu oraz w opakowaniach przewidzianych w umowie - pod rygorem odmowy przyjęcia dostawy i dokonania zapłaty; zamawiający zastrzega sobie możliwość w formie pisemnej zmniejszenia przyjętych w umowie ilości, wartości i częstotliwości dostaw, w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np. restrukturyzacja sił zbrojnych, zmiany ilości żywionych żołnierzy). Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie; zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentów przewidzianych w umowie na inne asortymenty w niej przewidziane z zastrzeżeniem, że nie może ulec zmianie wartość całej umowy. Zmiana może dotyczyć rodzaju asortymentu, a także ich ilości; 4.6zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgodności norm jakościowych dostarczanych produktów z jakością ustaloną w niniejszym rozdziale SIWZ. Prawo do kontroli tj. pobrania prób i badania dostarczonego towaru w imieniu Zamawiającego przysługuje właściwemu miejscowo dla Zamawiającego lub Odbiorcy akredytowanemu laboratorium lub laboratorium spełniającemu wymagania normy PN - EN ISO IEC 17025. Koszt pobrania prób i badania żywności poniesie Wykonawca w każdym przypadku, jeżeli ocena jakości dostarczonych towarów dokonana laboratoria przywołane wyżej okaże się niezgodna z normami jakościowymi i opisem przedmiotu zamówienia; w szczególnie uzasadnionych przypadkach np. osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klęsk żywiołowych, restrukturyzacji sił zbrojnych, kryzysu, zagrożenia lub wojny lub innych zadań postawionych Zamawiającemu przez organa władzy państwowej, Wykonawca zagwarantuje bezpłatny dowóz towaru oraz zwiększenie ilości i częstotliwości dostaw przy niezmienności wartości umowy do miejsc stacjonowania jednostek wojskowych oraz innych miejsc wskazanych przez Zamawiającego; zamawiający powiadomi pisemnie Wykonawcę o zmianach, ze wskazaniem ich przyczyny, określeniem wymaganych ilości towaru do poszczególnych Odbiorców, częstotliwości dostaw oraz wskazaniem ewentualnie nowych Odbiorców, z konkretnym wskazaniem dnia, do którego będą zmiany obowiązywały. Warunki gwarancji i reklamacji: posiadanie wdrożonego systemu HACCP; wypełnienie deklaracji zgodności; protokół reklamacji. 6. Podstawy prawne: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010, Nr 136 , poz. 914 ze zm.; PN-A-82102 Wyroby garmażeryjne - Pobieranie i przygotowanie próbek; PN-A-82107 Wyroby garmażeryjne - Badania organoleptyczne i fizyczne PN-A-82100 Wyroby garmażeryjne - Metody badań chemicznych PN-EN ISO 6579 Mikrobiologia żywności i pasz - Horyzontalna metoda wykrywania Salmonella spp; PN-EN ISO 6888-1 Mikrobiologia żywności i pasz - Horyzontalna metoda oznaczania liczby gronkowców koagulazo-dodatnich (Staphylococcus aureus i innych gatunków) - Część 1: Metoda z zastosowaniem pożywki agarowej Baird-Parkera; 6.7Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz. U. L 364 z 20.12.2006, s 5 z późn. zm.); 6.8Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych Dz. U. L 338 z 22.12.2005, s 1 z późn. zm.; 6.9Ustawa z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych Dz. U. z 2009 r. nr 91, poz.740 z późn. zm.; 6.10Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. 2010 r. nr 232 poz. 1525 z późn. zm.; 6.11 Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. 2007 r. nr 137 poz. 966 z późn. zm.; rozporządzenia WE Nr 178 2002 Parlamentu Europejskiego i Rady dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności; rozporządzenia WE Nr 852 2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych; 6.14 rozporządzenia WE Nr 1935 2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80590EWG i 89109EWG; 7. Wykaz odbiorców i miejsca dostaw: Lp. Jednostka Wojskowa Miejsce dostaw 1.JW. 4352 ul. Nowowiejska 20 11-500 Giżycko tel.87 4294705 4294686 fax.87 4294708 Magazyn żywnościowy na terenie JW. 3797 11-500 Giżycko ul. Al. Wojska Polskiego 1 tel.87 4294801 Magazyn żywnościowy na terenie JW. 2098 Bemowo Piskie 12-230 Biała Piska ul. Kętrzyńskiego 1 tel(87 4372134 Magazyn żywnościowy na terenie JW. 2568 11-601 Węgorzewo ul. Bema 7 tel.87 4295311 Magazyn żywnościowy na terenie JW. 1460 12-250, Orzysz ul. Wojska Polskiego 33 tel.(87) 4371513 Magazyn żywnościowy na terenie JW. 4808 19-500, Gołdap ul. Partyzantów 33 tel.(87) 6156427 Wymagania stawiane Wykonawcy: Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie umowy, Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość dostaw, zgodność z wymaganiami jakościowymi określonymi dla przedmiotu umowy, Wymagana jest należyta staranność pryz realizacji umowy, rozumiana jako staranność profesjonalisty w działalności objętej przedmiotem niniejszej umowy, Wykonawca dostarczy przedmiot umowy własnym transportem, na własny koszt i ryzyko, Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadnianie będą wyłącznie przez ustanowionych przedstawicieli Zamawiającego i Wykonawcy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158943004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający wymaga wniesienia wadium zgodnie z art. 45 ustawy. A.Przystępując do postępowania każdy z Wykonawców zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości: 2 000,00 zł słownie: dwa tysiące złotych 00 gr.). B.Wadium musi być wniesione przed upływem terminu składania ofert. C.Wadium może być wnoszone w jednej lub w kilku następujących formach: 1 pieniądzu; 2 poręczeniach bankowych lub poręczeniach Spółdzielczej Kasy Oszczędnościowo-Kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3gwarancjach bankowych; 4gwarancjach ubezpieczeniowych; 5poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości Dz.U. Nr 109, poz. 1158, z późn. zm. Wadium wniesione w pieniądzu Wykonawca wpłaca na rachunek bankowy zamawiającego prowadzony przez: NBP OO Olsztyn 51 1010 1397 0020 1713 9120 1000 z dopiskiem wadium na dostawę produktów garmażeryjnych chłodzonych postępowanie nr 119 2013 D.Do oferty należy dołączyć kserokopię dowodu bankowego potwierdzającego wniesienie wadium w pieniądzu. W przypadku realizowania przez Wykonawcę rozliczeń bankowych w formie elektronicznej do oferty należy załączyć potwierdzenie wykonania operacji bankowej w formie kserokopii wydruku operacji. Zarówno kserokopia dowodu bankowego jak i dowodu pochodzącego z systemu elektronicznych rozliczeń - wymaga potwierdzenia przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem. 1.Zwrot i zatrzymanie wadium. 1Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium, jeżeli: adokona wyboru oferty najkorzystniejszej, z wyjątkiem wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem ust. 4a; bunieważni postępowanie o udzielenie zamówienia. 2Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium na wniosek Wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert. 3Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, Zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku banko-wego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez Wykonawcę. 4 Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust 3 ustawy, nie złoży dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy, lub pełnomocnictwa, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nieleżących po jego stronie. 5 Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana: a odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; b zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.mon.gov.pl, www.24wog.wp.mil.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach