Wojewódzki Szpital Obserwacyjno-Zakaźny ogłasza przetarg
- Adres: 87-100 Toruń, ul. Krasińskiego 4/4a
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 056 6582560 , fax. 056 6225443
- Data zamieszczenia: 2009-11-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital Obserwacyjno-Zakaźny
ul. Krasińskiego 4/4a 4/4a
87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 056 6582560, fax. 056 6225443
REGON: 00573921800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zakazny.hosp.torun.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
dostawa pieczywa oraz mleka i wyrobów nabiałowych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa oraz mleka i wyrobów nabiałowych dla kuchni głównej Wojewódzkiego Szpitala Obserwacyjno -Zakaźnego w Toruniu przez okres 24 miesięcy. Wielkość i rodzaj zamawianych wyrobów - wg Załącznika Nr 2/1 - 2/2 do SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155110003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 24 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca przystępujący do udziału w postępowaniu zobowiązany jest złożyć oświadczenie, że: 1)posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli przedłoży on dokument określony w rozdziale IX pkt.1 d SIWZ. 2)posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli przedłoży on dokumenty (wykaz dostaw + referencje) określone w rozdziale IX pkt.1 e SIWZ. 3)znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli przedłoży on oświadczenie określone w rozdziale IX pkt.1 c SIWZ. 4)nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli przedłoży on oświadczenie określone w rozdziale IX pkt.1 c SIWZ oraz dokumenty określone w rozdziale IX pkt.1 d, e SIWZ .
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oferta musi zawierać n/w dokumenty: a/ wypełniony formularz ofertowy (wg Zał. Nr 1 do SIWZ) b/ wypełnioną specyfikację cenową (wg Zał. Nr 2 do SIWZ) c/ oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust.1 i spełnia wymogi określone w art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych (wg Zał. Nr 3 do SIWZ), d/ aktualny odpis z właściwego rejestru handlowego albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. e/ wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw w okresie ostatnich 3 lat przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane należycie. Zamawiający uzna, że Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie do realizacji zamówienia w zakresie Zadania Nr 1 (pieczywo), jeżeli załączony wykaz będzie zawierał co najmniej 2 zamówienia dotyczące dostaw pieczywa (każda z dostaw na kwotę nie mniejszą niż 60.000,00 zł) oraz przedłoży minimum 2 pisemne referencje potwierdzające, że zamówienia te były lub są wykonywane z należytą starannością. Zamawiający uzna, że Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie do realizacji zamówienia w zakresie Zadania Nr 2 (mleko i wyroby nabiałowe), jeżeli załączony wykaz będzie zawierał co najmniej 2 zamówienia dotyczące dostaw mleka i wyrobów mleczarskich (każda z dostaw na kwotę nie mniejszą niż 130.000,00 zł) oraz przedłoży minimum 2 pisemne referencje potwierdzające, że zamówienia te były lub są wykonywane z należytą starannością. f/ aktualne zaświadczenie lub inny dokument wystawiony przez właściwy organ albo niezależny podmiot uprawniony do poświadczenia stosowania u Wykonawcy procedur kontroli jakości na podstawie systemu HACCP w zakresie wypieku pieczywa. Niniejszy dokument obowiązuje tylko w odniesieniu do Wykonawców składających ofertę na zadanie Nr 1 tj. pieczywo. g/ aktualne zaświadczenie lub inny dokument wystawiony przez właściwy organ albo niezależny podmiot uprawniony do poświadczenia stosowania u Wykonawcy procedur kontroli jakości na podstawie systemu HACCP lub ISO 9001:2000 w zakresie produkcji i dystrybucji wyrobów mleczarskich. Wymagana jest kserokopia zaświadczenia o wdrożonym systemie HACCP lub certyfikat ISO 9001:2000 w zakresie produkcji i dystrybucji wyrobów mleczarskich. Niniejszy dokument obowiązuje tylko w odniesieniu do Wykonawców składających ofertę na zadanie Nr 2 tj. mleko i wyroby nabiałowe.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Okres stałości cen jednostkowych
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.zakazny.hosp.torun.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy produktów żywnościowych - nabiał do kuchni internatu Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Więcborku w roku 2015
Dodano: 2015-01-23 - Dostawa produktów mleczarskich
Dodano: 2014-12-17 - Dostawa produktów mleczarskich
Dodano: 2013-12-11 - Dostawa produktów mleczarskich
Dodano: 2013-01-02 - Dostawa produktów mleczarskich
Dodano: 2011-12-20 - Dostawa produktów mleczarskich
Dodano: 2009-12-14 - Numer sprawy: ZP 12-09. Nazwa zadania: Dostawa mleka i przetworów mlecznych.
Dodano: 2009-12-07 - dostawa mleka i artykułów nabiałowych
Dodano: 2009-10-16