Przetargi.pl
Dostawa pieczywa do stołówek placówek oświatowych na terenie Gminy Ośno Lubuskie w 2016 roku

Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół ogłasza przetarg

  • Adres: 69-220 Ośno Lubuskie, ul. Rynek 1
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 95 7571338, 95 7575080 , fax. 95 7571338, 95 7575080
  • Data zamieszczenia: 2015-12-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół
    ul. Rynek 1 1
    69-220 Ośno Lubuskie, woj. lubuskie
    tel. 95 7571338, 95 7575080, fax. 95 7571338, 95 7575080
    REGON: 59810459180000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zespół Ekonomiczno - Administracyjny Szkół

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa pieczywa do stołówek placówek oświatowych na terenie Gminy Ośno Lubuskie w 2016 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa pieczywa do stołówek placówek oświatowych na terenie Gminy Ośno Lubuskie w okresie od dnia podpisania umowy do 31.12.2016 r., zgodnie z załącznikiem nr I do SIWZ zestawieniem rodzajowo ilościowym na dostawę pieczywa. Pieczywo powinno być dostarczane do stołówek Zespołu Szkół Publicznych w Ośnie Lubuskim, ul. Jeziorna 3 oraz Samorządowego Przedszkola Publicznego w Ośnie Lubuskim, ul. 3 Maja 20, sukcesywnie, w miarę zgłaszanych potrzeb, z wyłączeniem przerw działalności stołówek związanych z organizacją roku szkolnego. Zapotrzebowanie będzie zgłaszane przez intendentów placówek szkolnych lub osoby do tego upoważnione przez dyrektorów placówek. Wykonawca dostarczy każdą zamówioną partię towarów na własny koszt, środkiem transportu wymaganym dla rodzaju dostarczonych towarów żywnościowych, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w placówkach oświatowych. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach, D.U. 2015, poz. 1256. Ponadto przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu i przechowywania powinien być zgodny z:- rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego Rady UE nr 1308-2013 z dnia 17 grudnia 2013r. ustanawiające wspólną organizację rynków produktów rolnych oraz uchylające rozporządzenia Rady EWG nr 922-72, EWG nr 234-79, WE nr 1037-2001 i WE nr 1234-2007, D. Urz. UE L 347 z 20.12.2013, str. 671 z późn. zm., rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 852-2004 w sprawie higieny środków spożywczych, Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 z późn. zm., rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169-2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, Dz. Urz. UE L 304-18 z 22.11.2011r., ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego, Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zm. oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy; ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, Dz.U. 2001r., Nr 5, poz. 44 z późn. zm., tekst jednolity z dnia 23 kwietnia 2015r., Dz. U. 2015, poz. 678, innymi, wyżej nie wymienionymi przepisami prawa dotyczącymi środków spożywczych, obowiązujące ustawy wraz z rozporządzeniami do nich oraz dyrektywy i rozporządzenia UE. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w produkty spożywcze w pierwszym gatunku. Pieczywo świeże z bieżącej produkcji, o obniżonej zawartości soli zgodnie z obowiązującymi przepisami-maksymalnie 12 godzin od momentu wypieku. Produkty spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, skład, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Wykonawca zobowiązuje się do nieodpłatnego użyczenia skrzynek przy każdorazowej dostawie towaru do stołówek na okres do następnej dostawy. Wykonawca dostarczy każdą zamówioną partię dostaw w ilości, terminie i w godzinach ustalonych przez zgłaszającego zapotrzebowanie. Artykuły żywnościowe dostarczane będą sukcesywnie na podstawie zamówienia złożonego telefonicznie lub pisemnie przez zgłaszającego zapotrzebowanie. Wykonawca dostarczy zamówioną partię pieczywa każdorazowo w ustalonych godzinach od 6:00 do 06:40, zamówienia wykonawcy mają obowiązek realizować codziennie od poniedziałku do piątku wg złożonego zapotrzebowania przez intendentów. Zamawiający zastrzega, iż maksymalne ilości dostaw w zestawieniach rodzajowo-ilościowych zostały podane dla celów obliczenia ceny i określenia maksymalnego pułapu wartości zobowiązania wobec dostawcy, natomiast dostawy mogą objąć ilości mniejsze, zgodne z rzeczywistym zapotrzebowaniem. Zamawiający jest obowiązany zapłacić kwotę wynikającą ze złożonych zamówień w trakcie trwania umowy
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.wrota.lubuskie.pl/ze-as_osno/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach