Przetargi.pl
dostawa pieczywa

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej Filia Łódź-Widzew ogłasza przetarg

  • Adres: 93-217 Łódź, ul. Grota-Roweckiego 30
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 042 6771551 , fax. 042 6771550
  • Data zamieszczenia: 2010-11-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej Filia Łódź-Widzew
    ul. Grota-Roweckiego 30 30
    93-217 Łódź, woj. łódzkie
    tel. 042 6771551, fax. 042 6771550
    REGON: 00434557500066
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.lodz.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa pieczywa
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Opis przedmiotu zamówienia 1.Kody klasyfikacji Wspólnego słownika zamówień (CPV) : 15811000-6 2.Przedmiot zamówienia oraz dokładne ilości wyszczególnione zostały w załączniku nr 2 do niniejszej specyfikacji - Szczegółowe zestawienie ilościowe przedmiotu zamówienia 3.Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie wykorzystania pełnego limitu ilościowego przedmiotu zamówienia, bez prawa do roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę. 4.Miejscem realizacji dostawy przedmiotu zamówienia są następujące placówki: -Domu Dziennego Pobytu ul. Ćwiklińskiej 18 -Domu Dziennego Pobytu ul. Fabrycznej 19 -Domu Dziennego Pobytu ul. Grota Roweckiego 30 -Domu Dziennego Pobytu ul. Smetany 4 -Domu Dziennego Pobytu ul. Zbocze 2a -Dziennego Ośrodka Adaptacyjnego dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej ul. Ćwiklińskiej 5a -Świetlicy Środowiskowej ul. Ćwiklińskiej 5a -Świetlicy Środowiskowej ul. Smetany 4 5.Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: a) nazwę środka spożywczego b) datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia c) dane identyfikacyjne producenta środka spożywczego d) dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy e) zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu f) warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania g) oznaczenie partii produkcji h) klasę jakości handlowej 6.Wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia : a) każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie; b) każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP; c) każdy dostarczony produkt winien być I klasy zgodny z Polską Normą ; d) na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polska Normą lub normami europejskimi itp. 7.Wymagania w zakresie opakowań: pojemniki, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu, elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji , zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu. 8.Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć przedmiot zamówienia własnym transportem wraz z rozładunkiem i wstawieniem do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego , na własny koszt , bez obciążenia z tego tytułu Zamawiającego , dodatkowymi kosztami. 9.Dostawy odbywać się będą dwa razy w tygodniu w godzinach 8.00 - 13.00 w dni wyznaczone przez Zamawiającego. 10.Wymagania stawiane Wykonawcy: a) Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie umowy. b) Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość dostaw zgodność z wymaganiami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia. c) Wymagana jest należyta staranność przy realizacji umowy, rozumiana jako staranność profesjonalna w działalności objętej przedmiotem niniejszego zamówienia d) ustalenia i decyzje dotyczące wykonania zamówienia uzgadniane będą wyłącznie przez ustanowionych przedstawicieli Zamawiającego i Wykonawcy. e) reklamacje dot. stwierdzonych nieprawidłowości , wad załatwiane będą z należytą starannością , rozumiano jako staranność profesjonalisty w działalności objętej przedmiotem niniejszej umowy , w terminie nie dłuższym niż 2 dni.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158110006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zgodnie z art. 45 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.lodz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach