Przetargi.pl
Dostawa pieczywa dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi ogłasza przetarg

  • Adres: 90-440 Łódź, ul. Piotrkowska 149
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 0-42 6324034 , fax. 0-42 6324130
  • Data zamieszczenia: 2016-04-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi
    ul. Piotrkowska 149 149
    90-440 Łódź, woj. łódzkie
    tel. 0-42 6324034, fax. 0-42 6324130
    REGON: 00434557500000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa pieczywa dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi. 2. Asortyment oraz szacunkowa ilość wyszczególniona została w załączniku nr 1a do SIWZ pakiet asortymentowo-cenowy. 3. Ilości podane w załączniku nr 1a są ilościami szacunkowymi i ilość zamawianych asortymentów może odbiegać od podanych w załączniku. 4. Dopuszcza się możliwość przesunięć ilości pieczywa pomiędzy poszczególnymi asortymentami pakietu asortymentowo-cenowego w ramach wartości brutto zamówienia. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego lub wartościowego przedmiotu zamówienia, bez prawa do roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę. 6. Miejscem realizacji dostaw przedmiotu zamówienia będą niżej wymienione placówki: 1) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi Al. Kościuszki 29 2) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Borowa 6 3) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul Ćwiklińskiej 18 4) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Fabryczna 19 5) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Grota - Roweckiego 30 6) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Jaracza 36 7) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Lelewela 17 8) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. 1 -Maja 24/26 9) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Narutowicza 37 10) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Organizacji WIN 37 11) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Obywatelska 69 12) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Piotrkowska 203/205 13) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Rojna 52 14) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Smetany 4 15) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Wrocławska 10 16) Dom Dziennego Pobytu w Łodzi ul. Zbocze 2a 17) Dom Dziennego Pobytu dla Osób Niepełnosprawnych ul. Ćwiklińskiej 5a 18) Dom Dziennego Pobytu dla Osób Niepełnosprawnych ul. Rojna 18a 19) Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi, ul. Kilińskiego 102/102a. 7. Wykonawca dostarczać będzie przedmiot zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze złożonym zamówieniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym, pięć razy w tygodniu w godzinach od 7.00 do 08.00, z zastrzeżeniem dla wymienionych w rozdziale III ust. 6 pkt. 19 przedmiot zamówienia należy dostarczyć do godziny 5:30. 8. Dostawy odbywać się będą transportem Wykonawcy wraz z rozładunkiem i wstawieniem do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, bez obciążania go z tego tytułu dodatkowymi kosztami. 9. Zamówienia na poszczególne dostawy będą składane za pośrednictwem faksu, poczty elektronicznej lub telefonicznie z minimum jednodniowym wyprzedzeniem. 10. Dostawa będzie realizowana w terminie określonym przez Zamawiającego w zamówieniu. 11. Sposób przygotowania oraz transport ciast oraz wyrobów ciastkarskich będzie musiał odpowiadać najwyższym standardom. Będą przygotowane na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnie z przepisami o bezpieczeństwie i normami HACCP a także powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 roku, poz. 594 ze zm.) oraz w przepisach wykonawczych. 12. Wymagania z zakresu przedmiotu zamówienia: 1) każdy produkt winien być wytworzony zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 roku poz. 594 ze zm.) oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, 2) każdy produkt winien odpowiadać normom jakościowym GHP, GMP lub systemowi HACCP, 3) każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z Polską Normą, 4) na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi itp., 5) wymagana będzie należyta staranność przy realizacji zobowiązań zamówienia, 6) ustalenia i decyzje dotyczące wykonania zamówienia, uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy, 7) wszelkie zmiany numerów, faksu lub adresu poczty elektronicznej Wykonawca niezwłocznie zgłasza Zamawiającemu na piśmie, 8) Zamawiający nie będzie ponosił odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 13. Wymagania Zamawiającego w zakresie opakowań: 1) pojemniki czyste, 2) bez obcych zapachów, 3) powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu, 4) pieczywo powinno być ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji, zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu. 14. Każde opakowanie musi zawierać następujące dane: 1) nazwę pieczywa, 2) datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, 3) dane identyfikacyjne producenta pieczywa, 4) dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano pieczywo, 5) wagę lub liczbę sztuk pieczywa w opakowaniu, 6) warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, 7) oznaczenie partii produkcji, 8) klasę jakości handlowej. 15. Zamawiający będzie mógł odmówić dostawy w następujących przypadkach: 1) stwierdzenia wad jakościowych dostarczonego pieczywa, 2) dostarczenia innego asortymentu niż zamówiony, 3) dostarczenia ilości pieczywa niezgodnych z zamówieniem, 4) dostarczenia pieczywa w terminie nie uzgodnionym z Zamawiającym. 16. W razie odmowy przyjęcia dostawy Zamawiający telefonicznie, faksem lub pocztą e-mail zgłosi reklamację Wykonawcy. 17. Jeżeli wad, o których mowa w pkt. 15. ppkt 1 nie można było stwierdzić w chwili dostawy, Zamawiający niezwłocznie po ich wykryciu powiadomi Wykonawcę o tym fakcie telefonicznie, faksem lub pocztą e-mail. 18. Wykonawca zobowiązany jest do wymiany wadliwego artykułu, o którym mowa w pkt.15 ppkt 1-3 na wolny od wad w terminie 2 godzin od zgłoszenia reklamacji. 19. W przypadku niedotrzymania terminu, o którym mowa w pkt. 17 Zamawiający będzie miał prawo zakupić na koszt Wykonawcy produkty będące jej przedmiotem. 20. Wszelkie koszty związane z reklamacją ponosi Wykonawca. 21. W każdym przypadku nie dostarczenia pieczywa w wyznaczonym terminie, tj. w terminie określonym przez Zamawiającego w zamówieniu, w godzinach wskazanych w § 2 ust. 1 Zamawiający będzie miał prawo zakupić na koszt Wykonawcy pieczywo będące przedmiotem tej dostawy. 22. Wynagrodzenie za wykonaną dostawę strony ustalają dokonując wyliczenia na podstawie cen jednostkowych określonych w załączniku nr 1a do SIWZ - pakiet asortymentowo-cenowy mnożąc je przez ilość dostarczonego każdorazowo asortymentu wskazanego na dokumencie (np.: W-Z). 23. Wynagrodzenie za wykonaną dostawę płatne będzie każdorazowo po dokonaniu dostawy bez zastrzeżeń, przelewem na rachunek bankowy Wykonawcy w terminie 30 dni od daty prawidłowo wystawionej i dostarczonej przez Wykonawcę faktury VAT wraz z dokumentem (W - Z) wskazującym miejsce dostawy oraz potwierdzającym odbiór ciast i wyrobów ciastkarskich przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. 24. Data obciążenia rachunku Zamawiającego stanowi datę zapłaty wynagrodzenia. 25. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia znajdują się jakiekolwiek znaki towarowe, patent czy pochodzenie - należy przyjąć, że Zamawiający ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza składanie ofert równoważnych, o parametrach nie gorszych niż te podane w opisie przedmiotu zamówienia - podstawa prawna art. 29 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych. 26. Zmiana umowy w stosunku do treści oferty złożonej przez Wykonawcę w trakcie postepowania o udzielenie zamówienia publicznego obejmującego przedmiot zamówienia dopuszczalna jest jedynie w przypadku zmiany stawki VAT dopuszcza się możliwość zmiany w zakresie kwot VAT i kwoty wynagrodzenia brutto. 27. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 28. Każdy Wykonawca w prowadzonym postępowaniu może złożyć jedną ofertę
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158110006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uml.lodz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach