Przetargi.pl
Dostawa owoców II

32 Baza Lotnictwa Taktycznego w Łasku ogłasza przetarg

  • Adres: 98-100 Łask, 9 - go Maja 95
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-07-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 32 Baza Lotnictwa Taktycznego w Łasku
    9 - go Maja 95
    98-100 Łask, woj. łódzkie
    REGON: 730097572
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://32blt.wp.mil.pl/pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Skarb Państwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa owoców II
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa owoców.2. Rodzaj a także wymagania jakościowe zamawianego asortymentu zawiera Formularz Cenowy – załącznik nr 3 do SWZ oraz Opis Przedmiotu Zamówienia – załącznik nr 5 do SWZ.3. Umowa będzie realizowana według cen jednostkowych zawartych w formularzu cenowym do wysokości wartości umowy brutto.4. Rodzaj i ilości towaru dostaw została określona w formularzu cenowym jest ilością planową ustaloną na podstawie zamówień z poprzednich lat oraz planowanych potrzeb żywieniowych.5. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia przyjętych w umowie ilości, wartości i częstotliwości dostaw w sytuacjach, w których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili zawarcia umowy (np. restrukturyzacja sił zbrojnych lub zmiany ilości żywionych). Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówienia na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 80 % maksymalnej wartości umowy brutto.6. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany asortymentu przewidzianego w Formularzu cenowym na inny asortyment w nim przewidziany (zmniejszenie lub zwiększenie ilości) z zastrzeżeniem, że nie może ulec zmianie wartość brutto całej umowy. Zmiana ta nie stanowi zmiany umowy.7. Dostarczony towar musi spełniać wymagania zawarte w opisie przedmiotu zamówienia.8. Wyroby muszą odpowiadać Polskim Normom wskazanych w OPZ. Dostarczane produkty muszą być świeże, z terminem przydatności do spożycia według obowiązujących norm oraz być w pierwszym gatunku. Oferowane wyroby powinny spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej zgodnie z obowiązującymi przepisami.9. Zamawiający nie dopuszcza stosowania opakowań zastępczych na produkty żywnościowe.10. Wymagania Zamawiającego związane z dostawą produktów spożywczych:10.1. Wykonawca zapewnia specjalistyczny środek transportu odpowiedni dla przewożonego towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami - wymogi określone w rozporządzeniu (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego iRady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE z 2004r., L 139), pod rygorem nie przyjęcia dostawy przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się odpowiednio zabezpieczyć towar na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu.10.2. Wykonawca będzie zapewniał dostawę przedmiotu zamówienia sukcesywnie wg asortymentu określonego w formularzu cenowym;10.3. Dostawy odbywać się będą w terminach uzgodnionych z Zamawiającym z częstotliwością określoną w opisie przedmiotu zamówienia każdorazowo, na podstawie zamówienia składanego przez Zamawiającego. Zamówienie może być złożone telefonicznie, faksem lub emailem;10.4. Zamawiający zastrzega sobie aby do pierwszej dostawy produktów spożywczych producent/wykonawca dołączył oświadczenie potwierdzające, że produkty spożywcze pochodzą od producenta będącego pod stałym nadzorem właściwej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej. Jeżeli produkty pochodzą od innego podmiotu niż ich producent Wykonawca dodatkowo dołączy zaświadczenie potwierdzające, iż podmiot ten jest pod stałym nadzorem właściwego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego.10.5. Wykonawca w odniesieniu do dostaw produktów spożywczych, na każde żądanie Zamawiającego, zobowiązany będzie przedstawić dokumenty o których mowa powyżej.10.6. Wykonawca dostarczy towar do magazynu Zamawiającego znajdującego się na terenie:10.6.1. Jednostki Wojskowej 1158 w Łasku przy ul. 9-go Maja 95, Gucin 58a oraz10.6.2. Jednostki Wojskowej 1551 w Sieradzu przy ul. Wojska Polskiego 78,- w godzinach pracy Zamawiającego (od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 – 13:30), gdzie odbędzie się ilościowy i jakościowy odbiór materiałów będących przedmiotem umowy.11. W przypadkach określonych we wzorze umowy – załącznik nr 4 do SWZ na wniosek Zamawiającego dostawy mogą być realizowane w obrębie odpowiedzialności 32 BLT tj. 9 powiatów woj. łódzkiego - bełchatowski, łaski, pabianicki pajęczański, poddębicki, sieradzki, wieluński, wieruszowski, zduńskowolski.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03220000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 112-117 ustawy Pzp.:1. Zdolność do występowania w obrocie gospodarczym.Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.2. Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.2.1. Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada aktualną decyzję administracyjną właściwego miejscowo Powiatowego Lekarza Weterynarii w sprawie zatwierdzania, zawieszania albo cofania zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia albo przedłużania warunkowego zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2023 r. poz. 872) lubaktualną decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie rejestracji oraz zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania, zawieszania, cofnięcia zatwierdzenia oraz wykreślenia z rejestru zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448);2.2. O udzielenie zamówienia publicznego może ubiegać się Wykonawca, który wdrożył system HACCP i stosuje jego zasady w działalności bieżącej.3. Sytuacja ekonomiczna lub finansowa.Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.4. Zdolność techniczna lub zawodowa.4.1. Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje co najmniej 1 pojazdem służącym do przewozu żywności. Środek transportu musi spełniać wymogi Rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. L 139 z 30 kwietnia 2004, s. 1) oraz ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 poz. 1448).Sposób wykazania warunków udziału w postępowaniu wskazano w rozdziale 10. SWZ.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-08-01

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach