Przetargi.pl
Dostawa mrożonych owoców, warzyw i ryb do Zespołów Oświatowych na terenie Gminy Siedlce

Gmina Siedlce ogłasza przetarg

  • Adres: 08-110 Siedlce, ul. Asłanowicza 10
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 25 633 25 40 wew. 56 , fax. 25 6323630
  • Data zamieszczenia: 2016-02-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Siedlce
    ul. Asłanowicza 10 10
    08-110 Siedlce, woj. mazowieckie
    tel. 25 633 25 40 wew. 56, fax. 25 6323630
    REGON: 71158255200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gminasiedlce.pl i http://e-bip.pl/Start/26
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mrożonych owoców, warzyw i ryb do Zespołów Oświatowych na terenie Gminy Siedlce
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa mrożonych owoców, warzyw i ryb zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWIZ do Zespołów Oświatowych w : Białkach, Nowych Iganiach, Stoku Lackim, Strzale i Żelkowie-Kolonii 3.2 . Wymagania przy każdej dostawie: 1. Do każdej partii wysyłkowej Handlowy dokument identyfikacyjny, zgodnie z: Ustawą z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2014 poz.1577) 2. Dostarczane produkty powinny być zgodne z zapisami Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225 z późn. zm. oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 poz. 1256 oraz Rozporządzeniem(W.E) 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych. 3. Trwałe etykiety zgodne z Rozporządzeniem (UE) nr 1169/2001 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Czytelne, zawierające nazwę handlową, producenta, nazwy i skład proponowanych produktów w języku polskim. 4. Warunki transportowe i higiena dostawy: - muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP i HACCP - dokumenty do wglądu: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualna karta zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego dla produktów mrożonych - zapisy temperatur z komory transportowej. - wymagana czysta odzież ochronna kierowcy oraz schludny, estetyczny, nie budzący zastrzeżeń co do higieny wygląd. - realizacja zamówienia zgodnie z faktycznymi potrzebami w godz. 7.00 - 7.20 w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia, bezpośrednio do magazynu żywnościowego do osoby upoważnionej - intendenta - dostawy we wszystkie dni robocze tygodnia, od poniedziałku do piątku. 5. W przypadku nie spełnienia w/w kryteriów, kryteriów jakościowych oraz wątpliwości co do zachowania łańcucha chłodniczego nastąpi odmowa przyjęcia żywności i spisany protokół reklamacji zgodnie z załącznikiem nr 2 do umowy. 6. Wykonawca musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Państwowego Inspektora Weterynaryjnego zatwierdzającą działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, uwzględniającą zakres i wielkość prowadzonej działalności (produkcji, obrotu itd.) oraz nadany nr weterynaryjny (świadectwo nadzoru weterynaryjnego) 7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przeprowadzenia badań mikrobiologicznych przywożonego towaru na koszt Wykonawcy w przypadku wystąpienia istotnych wątpliwości Zamawiającego co do jakości artykułów. 8. Zamawiający dokonuje kontroli jakości dostarczanych produktów pod kątem zgodności oferowanego produktu z opisem produktu załączonym do oferty przy każdej dostawie. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia audytów u Wykonawcy pod kątem stosowania zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP. 1.Włoszczyzna paski Mrożona, hermetycznie pakowana po 2,5 kg, kg -580 2.Kluski śląskie Mrożone, hermetycznie pakowane po 2,50 kg kg -330 3.Fasolka szparagowa Zielona, cięta, mrożona, hermetycznie pakowana po 2,5 kg kg -320 4. Fasolka szparagowa Zielona, cięta, mrożona, hermetycznie pakowana po 450 g kg -90 5.Brukselka Mrożona, hermetycznie pakowane po 2,5 kg kg -70 6.Brukselka Mrożona, hermetycznie pakowane po 450 g kg -42 7.Mieszanka warzyw do zupy Siedmioskładnikowa, pakowana hermetycznie po 2,5 kg kg -240 8.Mieszanka warzyw do zupy Siedmioskładnikowa, pakowana hermetycznie po 450 g kg- 35 9.Szpinak rozdrobniony Mrożony, hermetycznie pakowany po 2,5 kg kg - 20 10.Szpinak rozdrobniony Mrożony, hermetycznie pakowany po 450 g kg -46 11.Kalafior różyczki Mrożony, hermetycznie pakowany po 2,5 kg kg -170 12.Kalafior różyczki Mrożony, hermetycznie pakowany po 450 kg kg -60 13.Brokuły Mrożony, hermetycznie pakowany po 2,5 kg kg -170 14.Brokuły Mrożony, hermetycznie pakowany po 450 g kg -60 15.Zupa królewska Mrożona, hermetycznie pakowana po 450 g kg - 32 16.Zupa królewska Mrożona, hermetycznie pakowany po 2,50 kg kg -90 17.Zupy sezonowe Np. wiosenna, jesienna mrożone, hermetycznie pakowane po 450 g kg -59 18.Zupy sezonowe Np. wiosenna, jesienna, jarzynowa, mrożone, hermetycznie pakowane po 2,50 kg kg -80 19.Groszek Mrożony, zielony, hermetycznie pakowany po 0,50 kg kg -16 20.Marchewka z groszkiem Mrożona, hermetycznie pakowane po 2,50 kg kg -30 21.Marchewka z cukinią Mrożona, hermetycznie pakowane po 2,50 kg kg -30 22.Marchew Mrożona kostka, hermetycznie pakowane po 2,50 kg kg -170 23.Mieszanki Np. królewska, chińska, meksykańska, włoska, leczo mrożone, hermetycznie pakowane po 2,50 kg kg -450 24.Mieszanki Np. chińska, meksykańska, włoskie, leczo mrożone, hermetycznie pakowane po 450 kg kg -47 25.Barszcz ukraiński Mrożony, hermetycznie pakowane po 2,50 kg kg -35 26.Barszcz ukraiński Mrożone, hermetycznie pakowane po 450 g kg -15 27.Paluszki rybne Mrożone, hermetycznie pakowane po 6 kg, panierowane kg -360 28.Paluszki rybne Mrożone, hermetycznie pakowane po 300g , panierowane kg -30 29.Figurki rybne Mrożone, hermetycznie pakowane po 5 kg , panierowane kg -15 30.Filet rybny zapiekany z serem Mrożony, hermetycznie pakowane po 5 kg kg 810 31.Filet rybny miruna mrożony Ze skórą, suchomrożony, pakowany po 6,8 kg, bez ości kg - 2191 32Filet rybny dorsz mrożony Ze skórą, suchomrożony, pakowany po 6,8 kg, bez ości kg -300 33.Truskawka mrożona Mrożona, hermetycznie pakowana po 2,50 kg kg -815 34.Truskawka mrożona Mrożona, hermetycznie pakowana po 450 g kg -52 35.Czarna porzeczka Mrożona, hermetycznie pakowana po 2,50 kg kg -290 36.Mieszanka kompotowa Mrożona, hermetycznie pakowana po 2,50 kg bez pestek kg 620 37.Wiśnia Mrożona, hermetycznie pakowana po 2,50 kg kg -256 38.Jagoda Mrożona, hermetycznie pakowana po 2,50 kg kg -100 39.Zupa pieczarkowa Mrożona, hermetycznie pakowana po 2,50 kg kg 10 40.Zupa pieczarkowa Mrożona, hermetycznie pakowana po 450 g kg 10 41.Pieczarki plastry Mrożona, hermetycznie pakowana po 2,50 kg kg 55 Dostarczane produkty powinny być zgodne z zapisami Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. 2006 nr 171 poz. 1225 z późn. zm. oraz Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. poz. 1256. Wszystkie artykuły mrożone dostarczane przez Wykonawcę powinny odpowiadać stosownym normom jakościowym, być dopuszczonymi do obrotu na terenie Polski i podlegać kontroli sanitarno-epidemiologicznej. Ponadto na każdym etapie trwania umowy wykonawca jest zobowiązany okazać zamawiającemu: a) oświadczenie o wdrożeniu systemu HACCP przez dostawcę artykułów mrożonych, b) oświadczenie iż wszystkie artykuły mrożone posiadają stosowne atesty i certyfikaty kwalifikujące je do spożycia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 2.500,00 zł (słownie: dwa tysiące pięćset złotych). Wadium może być wnoszone w formach wymienionych w art. 45 ust. 6 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wadium musi obejmować okres związania ofertą, tj. 30 dni. Termin wniesienia wadium upływa dnia 11.03.2016 r. o godz. 9:30 Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy zamawiającego Bank Polska Kasa Opieki S.A. Podlaskie Centrum Korporacyjne Centrum Korporacyjne w Siedlcach, ul. Wojskowa 24, 08-110 Siedlce 77 1240 2685 1111 0010 6061 3364 Urząd Gminy Siedlce z dopiskiem: Dostawa mrożonych owoców, warzyw i ryb do Zespołów Oświatowych na terenie Gminy Siedlce Wadium wnoszone w pieniądzu zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. Wniesienie wadium w pieniądzu będzie skuteczne jeżeli w podanym terminie znajdzie się na rachunku bankowym Zamawiającego. Wadium wnoszone w innej formie jak pieniądze Wykonawca składa w oryginale wraz z ofertą w oddzielnej kopercie. Nie należy oryginału dokumentu wadialnego trwale łączyć z ofertą. Gwarancje ubezpieczeniowe lub gwarancje bankowe oraz poręczenia złożone jako zabezpieczenie wadium muszą posiadać okres ważności nie krótszy niż okres związania ofertą, (pod rygorem wykluczenia Wykonawcy z postępowania) oraz umożliwiać Zamawiającemu otrzymanie określonej kwoty wadium bez jakichkolwiek warunków wstępnych i na jego pierwsze wezwanie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: termin płatności faktury
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gminasiedlce.pl oraz na stronie http://e-bip.pl/Start/26
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach