Zespół Szkół Nr 4 im. Królowej Jadwigi ogłasza przetarg
- Adres: 41-303 Dąbrowa Górnicza, Łęknice 35
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 032 2611022 , fax. 032 2611022
- Data zamieszczenia: 2011-11-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Nr 4 im. Królowej Jadwigi
Łęknice 35 35
41-303 Dąbrowa Górnicza, woj. śląskie
tel. 032 2611022, fax. 032 2611022
REGON: 27786798000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zs4-dg.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Gminna samorządowa jednostka organizacyjna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa, wędlin, ryb i ich przetworów wraz z transportem dla Zespołu Szkół nr 4 im. Królowej Jadwigi w Dąbrowie Górniczej, ul. Łęknice 35 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego o wartości zamówienia mniejszej niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2010 r., Nr 113, poz. 759 z późn. zm.), zwanej dalej ustawą. Usługa Dostawa mięsa, wędlin, ryb i ich przetworów wraz z transportem dla Zespołu Szkół nr 4 im. Królowej Jadwigi w Dąbrowie Górniczej, ul. Łęknice 35. Przedmiotem zamówienia jest dostarczenie niezbędnych do funkcjonowania stołówki szkolnej mięsa, wędlin, ryb i ich przetworów. Załącznik nr 2a, 2b do SIWZ zawiera przewidywany wykaz artykułów oraz ich przewidywaną ilość, która będzie zamawiana w 2012 r. Ilość zamawianych artykułów może ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Jeżeli w trakcie realizacji umowy wystąpi konieczność zakupu artykułów niewymienionych w załączniku nr 2a, 2b do SIWZ a niezbędnych do funkcjonowania Zamawiającego, będą one zamówione u wybranego w przedmiotowym postępowaniu dostawcy w ramach zawartej umowy. Dowóz zamawianych artykułów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku (z wyłączeniem dni świątecznych) oraz w soboty w przypadku odpracowania innego dnia roboczego w sobotę, w godzinach od 7.00 do 8.00 na adres Zamawiającego tj. Zespół Szkół nr 4 im. Królowej Jadwigi Dąbrowa Górnicza, ul. Łęknice 35. Dostarczany towar będzie świeży, o optymalnym terminie przydatności z czytelną datą przydatności do spożycia, w ilości i asortymencie zgodnie ze złożonym zamówieniem, wysokiej jakości zgodnie z obowiązującymi normami, w opakowaniu zabezpieczającym towar przed uszkodzeniem w czasie transportu, przeładunku oraz składowania. W przypadku dostarczenia artykułów nie nadających się do spożycia, zostaną one zwrócone Wykonawcy na jego koszt. Świeży towar zostanie dostarczony Zamawiającemu w tym samym dniu, na koszt Wykonawcy. W przypadku dostarczenia mniejszych ilości niż wymaga Zamawiający lub niezgodnych z zamówieniem, Wykonawca zobowiązuje się do uzupełnienia na własny koszt (transport) brakujących ilości lub wymiany mylnie dostarczonego zamówienia. Wykonawca jest zobowiązany do uwzględnienia ewentualnych uwag i wniosków Zamawiającego dotyczących wykonania przedmiotu umowy. Formularz z nazwami artykułów i podanymi ilościami stanowi załącznik nr 2a i 2b do SIWZ (podane w nim ilości towarów są ilościami szacunkowymi). W przypadkach, gdzie podano nazwy własne artykułów w formularzu cenowym dopuszcza się możliwość zaoferowania produktów równoważnych o podobnej nie gorszej jakości tj. produkty o parametrach smakowych i jakościowych takich samych lub lepszych w stosunku do produktów podanych w formularzu ofertowym nazwą własną. Równoważność artykułów dotyczy: - gramatury oferowanych produktów, - zawartości składników odżywczych, cukru itp. - walorów organoleptycznych, czyli smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja. W celu wykazania, że oferowany artykuł równoważny spełnia wymagania określone przez Zamawiającego, Wykonawca jest zobowiązany do podania nazwy i parametrów oferowanego produktu (kolumna w formularzu cenowym). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zs4-dg.edu.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne dostawy wędlin, wyrobów wędliniarskich oraz mięsa wieprzowego i wołowego do Centralnej Szkoły Państwowej Straży Pożarnej w Częstochowie
Dodano: 2016-07-25 - Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do warsztatów szkolnych Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej.
Dodano: 2016-07-04 - Dostawa mięsa czerwonego, wędlin i tłuszczy zwierzęcych
Dodano: 2016-05-25 - Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą mięsa i wędlin na rzecz DPS Dom Kombatanta im. św Rafała Kalinowskiego z siedzibą w Lublińcu, ul. dr. E. Cyrana 10 dla zamówienia o szacunkowej wartości poniżej kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy - Prawo zamówień publicznych.
Dodano: 2016-05-24 - Dostawa różnych produktów spożywczych
Dodano: 2016-05-19 - 4/PN/DEG/AC/2016 - Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb SP ZOZ Szpitala Psychiatrycznego w Toszku. Postępowanie zostanie przeprowadzone z podziałem na siedemnaście pakietów.
Dodano: 2016-04-07 - Dostawa mięsa i produktów mięsno-wędliniarskich wraz z transportem dla potrzeb Wojewódzkiego Ośrodka Lecznictwa Odwykowego i Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Gorzycach
Dodano: 2016-01-21 - Sukcesywne dostawy wraz z transportem mięsa i wędlin w 2016r.
Dodano: 2016-01-20 - Dostawy drobiu, wędlin, mięsa oraz podrobów dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie
Dodano: 2016-01-13 - Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do warsztatów szkolnych Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej.
Dodano: 2015-12-11