Przetargi.pl
Dostawa mięsa, wędlin i drobiu.

Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej Szpital Miejski w Sosnowcu ogłasza przetarg

  • Adres: 41-219 Sosnowiec, ul. Szpitalna 1
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-32 2964219, 3630479 , fax. 0-32 2964219, 2635719
  • Data zamieszczenia: 2010-03-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej Szpital Miejski w Sosnowcu
    ul. Szpitalna 1 1
    41-219 Sosnowiec, woj. śląskie
    tel. 0-32 2964219, 3630479, fax. 0-32 2964219, 2635719
    REGON: 24083705400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.sosnowiec.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa, wędlin i drobiu.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin i drobiu. Zamówienie składa się z 2 części tzw. pakietów, z których każdy stanowi oddzielny przedmiot zamówienia: Kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV: 15110000-2 - Mięso Kod CPV: 15112000-6 - Drób Kod CPV: 15131130-5 - Wędliny Pakiet nr 1 - Drób Pakiet nr 2 - Wędliny i mięso 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - asortyment oraz ilości znajdują się w załącznikach nr 4.1 ÷ 4.2 do SIWZ. 3. Przedmiot umowy rozliczany będzie na podstawie faktur częściowych. 4. Wymagania dotyczące wszystkich pakietów: 4.1 Wykonawca zobligowany jest do przestrzegania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Z 2006r. Nr 171, poz. 1225 z póź. zm.). 4.2 Wykonawca zobowiązany jest do sukcesywnej dostawy przedmiotu zamówienia wg zamówień telefonicznych, z rozładunkiem do wskazanego obiektu szpitalnego, zlokalizowanego w Sosnowcu, ul. Zegadłowicza 3. 4.3 Wszystkie dostawy odbywać się będą na koszt Wykonawcy. 4.4 Środek transportu dopuszczony do przewozu art. żywnościowych przez Państwową Inspekcję Sanitarną. 4.5 Oznakowania artykułów żywnościowych zgodne z dyrektywami Unii Europejskiej i wytycznymi Kodeksu Żywnościowego obowiązującego w Europie: - nazwa środka spożywczego, - data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, - zawartość netto lub liczbę sztuk w opakowaniu, - warunki przechowywania - przy znakowaniu terminem przydatności do spożycia oraz w przypadku, gdy jakość środka spożywczego w istotny sposób zależy od warunków jego przechowywania, - nazwę i adres producenta, - dane wprowadzające środek spożywczy do obrotu w kraju, - kraj w którym wyprodukowano środek spożywczy, - klasę jakości handlowej lub inny wyróżnik jakości handlowej o ile określono klasyfikację jakościową, - oznakowanie partii produkcyjnej umożliwiającej identyfikację środka spożywczego. 5. Wymagania szczegółowe dotyczące pakietów: Pakiet nr 1: a) zamówienia składane telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem wg potrzeb, b) dostawy min. 2 x w tygodniu, c) dostawy opatrzone handlowym dokumentem identyfikacyjnym zawierającym: - weterynaryjny nr identyfikacyjny zakładu, - informację, że zakład jest zakwalifikowany do prowadzenia sprzedaży na rynek, - opis towaru, - pochodzenie surowca, - miejsce przetworzenia. d) towar dostarczony przez Wykonawcę powinien być etykietowany zawierający wszystkie dane identyfikujące daną partię towaru. e) środek transportu powinien posiadać dopuszczenie do przewozu artykułów żywnościowych w warunkach chłodniczych przez Państwową Inspekcję Sanitarną - możliwość kontroli dokumentacji monitorowania temp. podczas transportu w dniu dostawy surowca. Pakiet nr 2: a) dostawy opatrzone handlowym dokumentem identyfikacyjnym zawierającym: - weterynaryjny nr identyfikacyjny zakładu, - informację, że zakład jest zakwalifikowany do prowadzenia sprzedaży na rynek, - opis towaru, - pochodzenie surowca, - miejsce przetworzenia, b) wędliny powinny posiadać oznakowanie każdej partii dostawy z informacją o składzie wyrobu, klasie jakości handlowej, terminie przydatności do spożycia. c) zamówienia składane telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem wg potrzeb, dostawy min. dwa razy w tygodniu do godz. 14.00. d) środek transportu dopuszczony do przewozu artykułów żywnościowych w warunkach chłodniczych przez Państwową Inspekcję Sanitarną - możliwość kontroli dokumentacji monitorowania temp. podczas transportu w dniu dostawy surowca. 6.Termin płatności: do 30 dni od dnia otrzymania prawidłowo wystawionego oryginału faktury.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje obowiązku wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.sosnowiec.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach