Przetargi.pl
Dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiowych dla Wojewódzkiego Podkarpackiego Szpitala Psychiatrycznego w Żurawicy im. prof. Eugeniusza Brzezickiego.

Wojewódzki Podkarpacki Szpital Psychiatryczny im. prof. Eugeniusza Brzezickiego w Żurawicy ogłasza przetarg

  • Adres: 37-710 Żurawica, ul. Różana 9
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 6723740 wew. 361 , fax. 672-37-21
  • Data zamieszczenia: 2013-11-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Podkarpacki Szpital Psychiatryczny im. prof. Eugeniusza Brzezickiego w Żurawicy
    ul. Różana 9 9
    37-710 Żurawica, woj. podkarpackie
    tel. 6723740 wew. 361, fax. 672-37-21
    REGON: 00066765500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: szpitalzurawica.republika.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiowych dla Wojewódzkiego Podkarpackiego Szpitala Psychiatrycznego w Żurawicy im. prof. Eugeniusza Brzezickiego.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiowych do Magazynu Żywnościowego Wojewódzkiego Podkarpackiego Szpitala Psychiatrycznego im. prof. Eugeniusza Brzezickiego w Żurawicy przy ul. Różana 9. 1.Szczegółowy zakres zamówienia został określony w załączniku Nr 5 do SIWZ. Pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia zostały określone w projekcie umowy stanowiącym załącznik Nr 6 do SIWZ. 2.Zamawiający określa szczególne wymagania dla niżej wymienionych wyrobów mięsnych wykazanych w załączniku Nr 5: 1) poz. 7 - flaki wołowe krojone mrożone 2) poz. 8 - kiełbasy parówkowej 3) poz. 9 - kiełbasy zwyczajnej, 4) poz. 10 - kiełbasy szynkowej, 5) poz. 11 - kiszki gryczanej, 6) poz. 12 - mortadeli, 7) poz. 13 - parówek wieprzowych, 8) poz. 14 - pasztet kremowy, 9) poz. 15 - szynka wieprzowa gotowana, 10) poz. 16 - szynka wieprzowa konserwowa blok, 11) poz. 17 - szynka wieprzowa ogonówka, 12) poz. 18 - szynka wieprzowa w osłonce, 13) poz. 19 - pasztetu mazowieckiego konserwowego puszka 14) poz. 26 - hamburgery z kurczaka, 15) poz. 28 - pasztet pieczony blok, 16) poz. 29 - pieczeń rzymska, 17) poz. 30 - salceson z indyka, 18) poz. 31 - polędwica drobiowa, 3.Flaki wołowe mrożone. 1) Wyprodukowane winne być z fragmentów żołądków wołowych. Obgotowane. Zamrożone. 2) Pakowane w osłonę w formie batonu lub folię spożywczą. Zawartości produktu netto 1,5 ÷ 3 kg. 3) Struktura i konsystencja: a) surowce drobno pokrojone, b) konsystencja ścisła i elastyczna. 4) Barwa: a) charakterystyczna dla wyrobu, b) jasnobrązowa. 5) Smak i zapach: a) charakterystyczny dla wyrobu, b) niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. 4. Kiełbasa parówkowa. 1)Wyprodukowana winna być z mięsa wieprzowego z wykluczeniem MOM, z dodatkiem preparatu białkowego i przypraw. 2)Winna być pakowana w osłonkę naturalną jelita wieprzowego o długości 100 ÷150 mm i średnicy 20 ÷ 30 mm. 3)Struktura i konsystencja: a)surowce drobno rozdrobnione na cząstki o wielkości poniżej 5 mm, b) wszystkie składniki równomiernie rozmieszczone na przekroju, c) konsystencja soczysta. 4) Zawartość składników w wyrobie gotowym: a) mięso wieprzowe nie mniej, niż 50 %, b) tłuszcz nie więcej, niż 25 %, c) białko 10 ÷ 12 %, d) skrobia do 4 %, e) sól nie więcej, niż 3 %. 5) Barwa: a) charakterystyczna dla wyrobu, b) niedopuszczalna barwa szarozielona oraz plamy na powierzchni. 6) Smak i zapach: a) charakterystyczny dla wyrobu, b) dopuszczalny lekki posmak wędzenia, c) niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: (//www.wpsp.internetdsl.pl zakładce - Przetargi)
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach