Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej Filia Łódź-Górna ogłasza przetarg
- Adres: 93-540 Łódź, ul. Będzińska 5
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 042 6844481 , fax. 042 6816107
- Data zamieszczenia: 2010-03-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej Filia Łódź-Górna
ul. Będzińska 5 5
93-540 Łódź, woj. łódzkie
tel. 042 6844481, fax. 042 6816107
REGON: 00434557500027 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich do placówek Filii Łódź-Górna Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa MIĘSA I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH określonych, co do rodzaju i ilości w załączniku nr 1a do siwz - Formularz cenowy, do następujących placówek Filii Łódź-Górna Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi: a) Dom Dziennego Pobytu Nr 1 - ul. Senatorska 4, b) Dom Dziennego Pobytu Nr 2 - ul. Lelewela 17, c) Dom Dziennego Pobytu Nr 3 - ul. Obywatelska 69. 2. Dostawy realizowane będą sukcesywnie, w zależności od potrzeb ZAMAWIAJĄCEGO, w terminach uzgodnionych przez ZAMAWIAJĄCEGO, przez okres 12. miesięcy od daty podpisania umowy lub do momentu wyczerpania przedmiotu zamówienia. 3. Zakres (asortyment i ilość) poszczególnych dostaw określany będzie każdorazowo w zapotrzebowaniach składanych telefonicznie przez upoważnionych pracowników ZAMAWIAJĄCEGO z ww. placówek. 4. WYKONAWCA zobowiązany będzie dostarczyć przedmiot zamówienia zgodnie z zapotrzebowaniem: a) w dni robocze (bez niedziel i świąt), w ciągu 24. godzin od przyjęcia zapotrzebowania lub w terminie późniejszym uzgodnionym w zapotrzebowaniu, w godzinach uzgodnionych -pomiędzy: 7:00-15:00, b) środkami transportu spełniającymi wymagania konieczne dla zapewnienia higieny przy przewozie artykułów spożywczych pochodzenia zwierzęcego, wraz z rozładunkiem i wstawieniem do pomieszczeń wskazanych przez ZAMAWIAJĄCEGO, bez obciążenia go z tego tytułu dodatkowymi kosztami c) w czystych, bez obcych zapachów pojemnikach plastikowych, z pokrywami, przeznaczonych tylko do jednego asortymentu z produktami dostawy ułożonymi w opakowaniu w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu. 5. ZAMAWIAJĄCY wymaga, aby produkty będące przedmiotem zamówienia były: a) wytwarzane zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie b) realizowane zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP, lub systemem HACCP, c) wysokiej jakości - I klasy, zgodnie z Polską Normą d) pozbawione: obcych posmaków, zapachów, oślizgłości, nalotów pleśni, zazielenienia (w przypadku mięsa), barwy szarozielonej (w przypadku wędlin), występowanie gruczołów, fragmentów kości nalotów pleśni, zacieków tłuszczu i galarety pod osłonką, pęknięć osłonki i wycieki farszu, składników produkcji pozaklasowych lub z chrząstkami, ścięgnami itp., objawów obniżenia jędrności i elastyczności, nieprzylegania osłonki do wędlin itp. 6. Na każde żądanie ZAMAWIAJĄCEGO , WYKONAWCA jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polska Normą lub normami europejskimi itp. 7. Reklamacje dotyczące stwierdzonych nieprawidłowości, wad załatwiane będą przez WYKONAWCĘ z należytą starannością, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od powiadomienia. 8. ZAMAWIAJĄCEMU przysługuje prawo dokonywania zmian ilości poszczególnych artykułów w ramach asortymentu określonego w FORMULARZU CENOWYM (Załącznik nr 1a) 9. ZAMAWIAJĄCY zastrzega sobie prawo do nie wykorzystania pełnego limitu ilościowego przedmiotu zamówienia, bez prawa do roszczeń z tego tytułu przez WYKONAWCĘ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://przetargi.bip.uml.lodz.pl/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne dostawy mięsa, drobiu oraz wędlin do obiektów P. G. K. Termy Uniejów Sp. z o. o. w Uniejowie
Dodano: 2015-12-23 - Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Wojewódzkiego Specjalistycznego Szpitala im. M. Pirogowa w Łodzi ZP/70/2015
Dodano: 2015-12-08 - Dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej w Łochyńsku
Dodano: 2015-11-24 - Dostawa mięsa, wędlin i produktów drobiowych w roku 2015-2016 dla Domu Pomocy Społecznej w Radziechowicach
Dodano: 2015-10-01 - Dostawa mięsa, wędlin i drobiu w gat.I
Dodano: 2015-08-18 - Dostawy mięsa, drobiu oraz wędlin do obiektów P. G. K. Termy Uniejów Sp. z o. o. w Uniejowie
Dodano: 2014-12-19 - Dostawy mięsa i wędlin dla Poddębickiego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Poddębicach
Dodano: 2014-12-09 - Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Wojewódzkiego Specjalistycznego Szpitala im. M. Pirogowa w Łodzi ZP/62/2014
Dodano: 2014-12-09 - Dostawy mięsa, drobiu oraz wędlin do obiektów P. G. K. Termy Uniejów Sp. z o. o. w Uniejowie
Dodano: 2014-12-02 - Dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej w Łochyńsku
Dodano: 2014-11-27