Wojskowy Ośrodek Szkoleniowo-Kondycyjny w Zakopanem ogłasza przetarg
- Adres: 34-511 Kościelisko, Strzelców Podhalańskich
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 216 118 090 , fax. 261 118 008
- Data zamieszczenia: 2018-10-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojskowy Ośrodek Szkoleniowo-Kondycyjny w Zakopanem
Strzelców Podhalańskich 4
34-511 Kościelisko, woj. małopolskie
tel. 216 118 090, fax. 261 118 008
REGON: 49002828900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://woszk-zakopane.wp.mil.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: JEDNOSTKA WOJSKOWA
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOSTAWA MIĘSA I WĘDLIN - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa, produktów mięsnych, produktów mięsno-wędliniarskich, tłuszczy zwierzęcych, zwanych dalej „towarem”, dla Wojskowego Ośrodka Szkoleniowo-Kondycyjnego w Zakopanem, ul. Strzelców Podhalańskich 4, 34-511 Kościelisko. Szczegółowy zakres niniejszego zamówienia został określony w zał. nr 5 A - D do SIWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 1 - 4” oraz w zał. nr 6 A - D do SIWZ – „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia – zadanie nr 1 - 4”. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych z uwzględnieniem podziału zakresu zamówienia na cztery zadania (części): Zadanie nr 1 – dostawa mięsa czerwonego; Zadanie nr 2 – dostawa wędlin z mięsa czerwonego; Zadanie nr 3 – dostawa drobiu; Zadanie nr 4 – dostawa wędlin drobiowych. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia oferty na dowolną liczbę zadań, przy czym oferty dotyczące poszczególnych zadań muszą być kompletne. 3. Wymagania dotyczące wytworzenia i dowozu przedmiotu zamówienia: 3.1. Wykonawca dostarczy towar zgodny z opisem określonym w zał. nr 6 A - D do SIWZ – „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”. 3.2. Wykonawca dostarczy towar wytworzony zgodnie z krajowymi i unijnymi przepisami prawa żywnościowego, w szczególności: ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1541 ze zm.) i ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2017 r., poz. 242 ze zm.), wraz z aktami wykonawczymi do tych ustaw. 3.3. Wykonawca będzie posiadał przez cały okres realizacji umowy aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności oraz aktualny dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP. Podstawa prawna: ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1541 ze zm.), ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2017 r., poz. 242 ze zm.) 3.4. Wykonawca będzie posiadał przez okres obowiązywania umowy, wydłużony o okres przydatności do spożycia dostarczonych towarów, ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej do wysokości nie niższej niż 100.000,00 zł w zakresie prowadzonej działalności, obejmujące również odpowiedzialność ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez wyprodukowane, dostarczone lub sprzedane towary oraz szkody spowodowane przez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia. 3.5. Wykonawca będzie dostarczał towar do WOSzK w Zakopanem w m. Kościelisko z wykorzystaniem specjalistycznego transportu z zachowaniem wymogów określonych w rozporządzeniu (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE z 2004 r., L 139). 3.6. Zamawiający informuje, że dostawa przedmiotu zamówienia będzie się odbywała partiami, po wcześniejszym złożeniu zamówienia na towar w formie pisemnej, za pośrednictwem faksu lub poczty elektronicznej z określeniem terminu dostawy, asortymentu oraz ilości towaru, nie później niż na jeden dzień przed terminem dostawy lub przy odbiorze dostawy - na następną dostawę, transportem wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. Wyjątkowo dopuszcza się składanie zamówień w formie telefonicznej. 3.7. Dostawy będą realizowane do magazynu WOSzK w Zakopanem, adres: 34-511 Kościelisko, ul. Strzelców Podhalańskich 4. 3.8. Częstotliwość dostaw: trzy razy w tygodniu, od poniedziałku do piątku w godz. 07.00 – 11.00. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15110000-2
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunek ten zostanie uznany za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że posiada: - aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności; - aktualny dokument potwierdzający, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - Druk „Oferta”, sporządzony wg wymagań SIWZ, zgodnie z zał. nr 1 do SIWZ - „Oferta”. - Prawidłowo wypełniony zał. nr 5 A – D do SIWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 1 - 4” w zakresie zadań, których realizację Wykonawca oferuje. 2.3. Oryginał lub kopię pełnomocnictwa: - dla osoby/osób podpisującej/cych ofertę - do podejmowania zobowiązań w imieniu wykonawcy składającego ofertę, gdy prawo do podpisania oferty nie wynika z innych dokumentów do niej załączonych (np. aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, odpis z właściwego rejestru); - dla ustanowionego pełnomocnika - do reprezentowania w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy (zgodnie z art. 23 ust. 2 Ustawy, wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- „Sukcesywna dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich do Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 31 grudnia 2023 roku”
Dodano: 2023-09-10 - „Sukcesywna dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich do Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 31 grudnia 2023 roku”
Dodano: 2023-08-11 - Dostawa mięsa oraz wędlin na potrzeby Internatu prowadzonego Zespołu Szkół Nr 1 im. św. Rafała Kalinowskiego w Krakowie
Dodano: 2023-08-07 - Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Nr 4 w Nowym Targu na potrzeby stołówki od 01.04.2023r. do 31.07.2023r.
Dodano: 2023-03-29 - ,,Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 30 czerwca 2023 roku" - z podziałem na 2 części
Dodano: 2022-12-21 - Dostawa mięsa oraz wędlin na potrzeby Internatu prowadzonego Zespołu Szkół Nr 1 im. św. Rafała Kalinowskiego w Krakowie
Dodano: 2022-12-05 - Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Nr 4 w Nowym Targu na potrzeby stołówki od 01.01.2023r. do 31.03.2023r.
Dodano: 2022-11-29 - Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej - mięso i wędliny
Dodano: 2022-09-12 - Dostawa mięsa i wędlin dla Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie.
Dodano: 2020-11-30 - dostawy mięs i wędlin woł/wp
Dodano: 2020-11-20