Przetargi.pl
DOSTAWA MIĘS I WĘDLIN DO DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W PSARSKIM

Dom Pomocy Społecznej w Psarskim ogłasza przetarg

  • Adres: 63-100 Śrem, ul. Owocowa 8
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 061 2834421 , fax. 061 2834481
  • Data zamieszczenia: 2009-11-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Psarskim
    ul. Owocowa 8 8
    63-100 Śrem, woj. wielkopolskie
    tel. 061 2834421, fax. 061 2834481
    REGON: 00029437800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA MIĘS I WĘDLIN DO DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W PSARSKIM
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych według poniższego wykazu: 1 Biała wieprzowa 350 kg 2 Boczek faszerowany 80 kg 3 Boczek wędzony parzony 80 kg 4 Cesarska z indyka 70 kg 5 Filet z kurczaka świeży 600 kg 6 Flaki wieprzowe gotowe 300 kg 7 Golonkowa 200 kg 8 Kaszanka 300 kg 9 Kości wędzone 50 kg 10 Kurczak świeży 800 kg 11 Łopatka b/k 800 kg 12 Łopatka kons. Prasowana 50 kg 13 Metka 200 kg 14 Mielonka 300 kg 15 Mięso mielone garmażer. 120 kg 16 Mięso gulaszowe 350 kg 17 Mortadela 50 kg 18 Ogonówka 100 kg 19 Parówka cienka 250 kg 20 Parówka gruba 200 kg 21 Pasztet 150 kg 22 Piastowska 50 kg 23 Pieczeń rzymska 50 kg 24 Piwna 50 kg 25 Pieczeń z indyka 50 kg 26 Polędwica drobiowa 200 kg 27 Porcje rosołowe 500 kg 28 Przysmak śniadaniowy 50 kg 29 Salceson biały 150 kg 30 Salceson ozorkowy 150 kg 31 Schab b/k 250 kg 32 Smalec 60 kg 33 Szynka drobiowa 85 kg 34 Szynka gotowana 180 kg 35 Szynka konserwowa 50 kg 36 Szynkowa 200 kg 37 Śląska 200 kg 38 Żeberka paski 600 kg 39 Udka 400 kg 40 Konserwa mięsna 300g 500 szt. 41 Szynka mielona 100 kg 42 Tostowa 150 kg 43 Wątrobianka 200 kg 44 Zielonogórska 200 kg 45 Zwyczajna 100 kg 46 Karkówka b/k 50 kg 47 Tyrolska 50 kg 48 Wątróbka drobiowa 100 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy pzp , tzn.: a. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. b. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie (tj. wykonują lub wykonywali co najmniej jedno zamówienie w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy - w tym okresie odpowiadające swoim rodzajem i wartością dostawy stanowiące przedmiot zamówienia) oraz dysponują potencjałem technicznym ( tj. posiadają środek transportu przystosowany do przewozu artykułów żywnościowych stanowiących przedmiot zamówienia) i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. c. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. d. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust.1 i ust. 2 ustawy pzp. e. oraz Wykonawcy, którzy spełnią warunki SIWZ i złożą oświadczenia i dokumenty wymienione w VI punkcie SIWZ. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana przez Zamawiającego na zasadzie warunku granicznego spełnia,nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Wykonawca obowiązany jest dostarczyć: a) wypełniony i podpisany formularz ofertowy zgodny ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszej SIWZ; b) oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie ze wzorem oświadczenia stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ; c) parafowany przez Wykonawcę wzór umowy - załącznik nr 3 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat-srem.pl zakładka bip
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach