Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych: mięso wołowe i wieprzowe, kurczaki oraz wędliny drobiowe

Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu ogłasza przetarg

  • Adres: 60-535 Poznań, ul. Polna 33
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 061 8419294 , fax. 061 8419620
  • Data zamieszczenia: 2016-06-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
    ul. Polna 33 33
    60-535 Poznań, woj. wielkopolskie
    tel. 061 8419294, fax. 061 8419620
    REGON: 00028884000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://dzp.gpsk.ump.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych: mięso wołowe i wieprzowe, kurczaki oraz wędliny drobiowe
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia: Dostawa artykułów żywnościowych: mięso wołowe i wieprzowe, kurczaki oraz wędliny drobiowe w podziale na trzy części: 1.1. Część nr 1 - Kurczaki, mięso drobiowe, wędliny drobiowe. 1.2. Część nr 2 - Mięso wołowe, wieprzowe - polskiego pochodzenia 1.3. Część nr 3 - Podroby i wędliny podrobowe Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 1 do specyfikacji stanowiący integralną jej część. 2.Warunki realizacji zamówienia: 2.1.Dla Części nr 1: Kurczaki, mięso drobiowe, wędliny drobiowe 2.1.1. Jakość dostarczanych artykułów żywnościowych nie może budzić zastrzeżeń. 2.1.2. Mięso drobiowe i wyroby powinny być zawsze świeże, dobrej jakości o przyjemnym swoistym zapachu, jasno - białym kolorze, bez oznak nieprzyjemnego zapachu i brunatnej barwy. 2.1.3. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia artykułów żywnościowych identycznych z zaproponowanymi w ofercie. 2.1.4. Wykonawca zobowiązany jest do realizowania dostaw na podstawie pisemnego zamówienia złożonego faksem / drogą elektroniczną lub telefonicznego, potwierdzonego pisemnie. 2.1.5. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania artykułów żywnościowych do Kuchni Szpitalnej 2 - 3 razy w tygodniu w terminie 2 dni od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w pkt 2.1.4. 2.1.6. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania artykułów żywnościowych w opakowaniach nieuszkodzonych, odpowiadających wytycznym Rozporządzenia WE Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 roku w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego . 2.1.7. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia artykułów żywnościowych na swój koszt, a transport winien odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności (zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 roku, nr 136, poz. 914), Rozporządzeniu ministra Zdrowia z dnia 19 sierpnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących transportu żywności (Dz. U. z 2003 roku, nr 21, poz. 179) oraz rozporządzeniu WE Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku, w sprawie higieny środków spożywczych. 2.1.8. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 roku, nr 136, poz. 914), a ich produkcja musi być zgodna z zasadami GMP (dobra praktyka produkcyjna), GHP (Dobra praktyka higieniczna) i systemem HACCP (System zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności). 2.1.9. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wytyczne Rozporządzenia Komisji (UE) Nr 1129/2011 z dnia 11 listopada 2011 roku - zmieniającego załącznik II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 1333/2008 poprzez ustanowienie unijnego wykazu dodatków do żywności. 2.1.10. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wytyczne Rozporządzenia Komisji (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. 2.2. Dla Części nr 2 - Mięso wołowe, wieprzowe - polskiego pochodzenia 2.2.1. Jakość dostarczanych artykułów żywnościowych nie może budzić zastrzeżeń 2.2.2. Mięso musi być świeże, pochodzenia krajowego, o charakterystycznym świeżym zapachu, jędrnej i sprężystej strukturze, bez oznak zepsucia i wydzielającego się osocza. 2.2.3. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia artykułów żywnościowych identycznych z zaproponowanymi w ofercie. 2.2.4. Wykonawca zobowiązany jest do realizowania dostaw na podstawie pisemnego zamówienia złożonego faksem / drogą elektroniczną lub telefonicznego, potwierdzonego pisemnie. 2.2.5. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania artykułów żywnościowych do Kuchni Szpitalnej 2 - 3 razy w tygodniu w terminie 2 dni od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w pkt 2.2.4. 2.2.6. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania artykułów żywnościowych w opakowaniach nieuszkodzonych, odpowiadających wytycznym Rozporządzenia WE Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 roku w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego . 2.2.7. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia artykułów żywnościowych na swój koszt, a transport winien odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności (zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 roku, nr 136, poz. 914), Rozporządzeniu ministra Zdrowia z dnia 19 sierpnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących transportu żywności (Dz. U. z 2003 roku, nr 21, poz. 179) oraz rozporządzeniu WE Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku, w sprawie higieny środków spożywczych. 2.2.8. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 roku, nr 136, poz. 914), a ich produkcja musi być zgodna z zasadami GMP (dobra praktyka produkcyjna), GHP (Dobra praktyka higieniczna) i systemem HACCP (System zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności). 2.2.9. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wytyczne Rozporządzenia Komisji (UE) Nr 1129/2011 z dnia 11 listopada 2011 roku - zmieniającego załącznik II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 1333/2008 poprzez ustanowienie unijnego wykazu dodatków do żywności. 2.2.10. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wytyczne Rozporządzenia Komisji (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. 2.3. Dla Części nr 3 - Podroby i wędliny podrobowe 2.3.1.Jakość dostarczanych artykułów żywnościowych nie może budzić zastrzeżeń 2.3.2. Podroby muszą być świeże, pochodzenia krajowego, o charakterystycznym świeżym zapachu, jędrnej i sprężystej strukturze, bez oznak zepsucia i wydzielającego się osocza. 2.3.3.Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia artykułów żywnościowych identycznych z zaproponowanymi w ofercie. 2.3.4 Wykonawca zobowiązany jest do realizowania dostaw na podstawie pisemnego zamówienia złożonego faksem / drogą elektroniczną lub telefonicznego, potwierdzonego pisemnie. 2.3.5. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania artykułów żywnościowych do Kuchni Szpitalnej 2 - 3 razy w tygodniu w terminie 2 dni od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w pkt 2.3.4. 2.3.6. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania artykułów żywnościowych w opakowaniach nieuszkodzonych, odpowiadających wytycznym Rozporządzenia WE Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 roku w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego . 2.3.7. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia artykułów żywnościowych na swój koszt, a transport winien odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności (zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 roku, nr 136, poz. 914), Rozporządzeniu ministra Zdrowia z dnia 19 sierpnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących transportu żywności (Dz. U. z 2003 roku, nr 21, poz. 179) oraz rozporządzeniu WE Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku, w sprawie higieny środków spożywczych. 2.3.8. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 roku, nr 136, poz. 914), a ich produkcja musi być zgodna z zasadami GMP (dobra praktyka produkcyjna), GHP (Dobra praktyka higieniczna) i systemem HACCP (System zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności). 2.3.9. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wytyczne Rozporządzenia Komisji (UE) Nr 1129/2011 z dnia 11 listopada 2011 roku - zmieniającego załącznik II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 1333/2008 poprzez ustanowienie unijnego wykazu dodatków do żywności. 2.3.10.Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wytyczne Rozporządzenia Komisji (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. 2.4. W szczególnych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania dostaw w trybie awaryjnym, tzn. w terminie skróconym do 1 dnia od momentu pisemnego zamówienia złożonego feksem / drogą elektroniczną lub telefonicznego potwierdzonego pisemnie. 2.5. Zamawiający informuje Dostawcę, że posiada wdrożony zintegrowany system zarządzania (standardy akredytacyjne Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie zdrowia, System Zarządzania Jakością zgodny z normą ISO 9001, System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodny z normą ISO 22000). 2.6. Zamawiający informuje, że współpraca z Dostawcą oraz dostawy (w tym jakość, terminowość, sposób i czas załatwiania reklamacji) podlegają ocenie. Zamawiający w ustalonych odstępach czasu będzie informował Dostawcę o wynikach oceny.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://dzp.gpsk.ump.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach