Gmina Suszec ogłasza przetarg
- Adres: 43267 Suszec, ul. Lipowa
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 3 244 993 050 , fax. 324 493 051
- Data zamieszczenia: 2016-11-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Suszec
ul. Lipowa 1
43267 Suszec, woj. śląskie
tel. 3 244 993 050, fax. 324 493 051
REGON: 27625834500000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa i montaż wyposażenia zaplecza kuchennego w Szkole Podstawowej w Suszcu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
ZGODNIE Z PKT. 3 SIWZ: 3.1. PRZEDMIOTEM ZAMÓWIENIA JEST: „Dostawa i montaż wyposażenia zaplecza kuchennego w Szkole Podstawowej w Suszcu”, zwana dalej zamówieniem. 3.2. Stanowiące przedmiot zamówienia wyposażenie musi: a) być fabrycznie nowe, nieużywane, wolne od wad, w pełni sprawne i gotowe do użycia, b) odpowiadać wymogom sanitarnym, być dopuszczone do kontaktu z żywnością, wykonane z materiałów nietoksycznych, niekorodujących, nie wchodzących w reakcje ze składnikami żywności, nie wydzielającymi zapachu, nie powodującymi zmian smaku, c) posiadać właściwe atesty, deklaracje zgodności, świadectwa jakości i dopuszczenia oraz inne dokumenty potwierdzające, że spełnia wszelkie normy i wymagania dla niego przewidziane prawem, w tym przewidziane ustawą z dnia 30.08.2002 r. o systemie oceny zgodności, wraz z aktami wykonawczymi, d) być dostosowane do wymagań urzędów kontroli sanitarnej i kontroli towarów (Państwowej Inspekcji Sanitarnej), e) odpowiadać wymaganiom określonym w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, f) być produktami bezpiecznymi w rozumieniu ustawy z dnia 12.12.2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów wraz z aktami wykonawczymi, g) jako przedmiot umowy przeznaczony do wyposażenia zaplecza kuchennego w placówce oświatowej, musi spełniać prawem przewidziane wymagania dla wyrobów stosowanych w placówkach oświatowych, h) być zapakowane w opakowania umożliwiające jednoznaczną identyfikację zapakowanego produktu, i) być zgodne z wymaganiami określonymi w zał. 1.A do niniejszego zaproszenia. 3.3. Przez dostawę i montaż wyposażenia zaplecza kuchennego w Szkole Podstawowej w Suszcu należy rozumieć: - dostarczenie zamówienia do siedziby Szkoły Podstawowej w Suszcu przy ul. Szkolnej 130, - wniesienie, ustawienie, montaż oraz uruchomienie wyposażenia wg projektu technologii kuchni stanowiącej zał. nr 7 do SIWZ, - próby rozruchowe i przekazanie wyposażenia do odbioru, - dostarczenie wraz z zamówieniem wymaganych przepisami prawa dokumentów (atestów, certyfikatów itp.), wymaganych dla wyrobów stosowanych w placówkach oświatowych, w języku polskim, - OBOWIĄZEK PRZEPROWADZENIA PODSTAWOWEGO SZKOLENIA W OBSŁUDZE ZAMONTOWANYCH URZĄDZEŃ OSÓB WYZNACZONYCH PRZEZ ZAMAWIAJĄCEGO w ustalonym przez zamawiającego terminie, - OBOWIĄZEK DOKONYWANIA W UDZIELONYM OKRESIE GWARANCYJNYM, W RAMACH WYNAGRODZENIA UMOWNEGO WYMAGANYCH PRZEGLĄDÓW I KOMPLETNYCH CZYNNOŚCI KONSERWACYJNYCH (SERWISOWYCH), WYMAGANYCH DO UTRZYMANIA GWARANCJI NA DOSTARCZONYCH, ZAMONTOWANYCH LUB ZAINSTALOWANYCH W RAMACH NINIEJSZEGO PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA URZĄDZENIACH, BEZ WEZWANIA ZAMAWIAJĄCEGO - zapewnienie na własny koszt prawidłowego zabezpieczenia prowadzonych robót montażowych oraz obowiązek przestrzegania przepisów BHP przy wykonywanych pracach montażowych, - usunięcie szkód powstałych w trakcie realizacji zamówienia, prace porządkowe, itp. - UDZIELENIE: 36 lub 48 lub 60 - MIESIĘCZNEJ GWARANCJI (zgodnie z postanowieniami określonymi w pkt. 15 SIWZ) NA WYKONANY PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA (w tym m.in. na roboty montażowe, systemy oraz urządzenia, produkty, materiały). Uwaga! OFERTA MUSI OBEJMOWAĆ WSZYSTKIE KOSZTY ZWIĄZANE Z: - CZYNNOŚCIAMI WSKAZANYMI POWYŻEJ, W TYM PODŁĄCZENIE DO SIECI ELEKTRYCZNEJ, WODOCIĄGOWEJ I SANITARNEJ ORAZ URUCHOMIENIE W MIEJSCU MONTAŻU – NALEŻY ZAPEWNIĆ WSZELKIE WYMAGANE W URZĄDZENIACH PŁYNY, KONIECZNE PODCZAS PIERWSZEGO URUCHOMIENIA LUB KONIECZNE DO SKALIBROWANIA URZĄDZENIA! - WSKAZANYMI W PKT. 14.3 SIWZ!!! 3.4. Szczegółowy opis zamówienia stanowią: a) formularz wyceny – zał. 1.A do SIWZ, b) projekt technologii kuchni – zał. nr 7 do SIWZ 3.5. Inne postanowienia dotyczące przedmiotu zamówienia: a) Równoważność oferty. Zamieszczone w zał. 1.A do SIWZ ilustracje mają charakter poglądowy i mają na celu jedynie przybliżenie wymagań, których nie można było opisać przy pomocy dostatecznie dokładnych i zrozumiałych określeń. Wszelkie nazewnictwo zawarte w opisie przedmiotu zamówienia należy traktować jedynie jako wskazówkę ułatwiającą identyfikację typu urządzenia pożądanego przez Zamawiającego. W związku z powyższy, gdziekolwiek w SIWZ oraz w załącznikach do niej pojawia się znak towarowy, patent lub pochodzenie, zamawiający dopuszcza zastosowanie rozwiązań równoważnych. Znaki towarowe, patenty lub pochodzenie powinny być uwzględniane jako definicje standardu a nie jako określone marki zastosowane. Za urządzenia techniczne, materiały (produkty) i rozwiązania równoważne zamawiający uznaje takie urządzenia techniczne, materiały (produkty) i rozwiązania, które w porównaniu z wyrobami przewidzianymi zał. 1.A do SIWZ, charakteryzują się porównywalnymi cechami, tj. taką samą lub wyższą jakością, trwałością, funkcjonalnością, niezawodnością, parametrami technicznymi i eksploatacyjnymi oraz służą do tego samego celu. Urządzenia mogą spełniać więcej funkcji niż określone w przedmiocie zamówienia, jednak nie mniej. W formularzu wyceny – zał. 1.A do SIWZ, stanowiącym szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, w treści opisu danej pozycji przedmiotu zamówienia, podany jest dopuszczalny zakres tolerancji, lub minimalne wymagania dotyczące wyposażenia. b) Zamawiający wymaga sprawdzenia wszystkich wymiarów mebli i pomieszczeń (dokonania pomiaru z natury), do których meble są zamawiane przed przystąpieniem do realizacji zamówienia. Zdjęcia/rysunki techniczne zawarte w opisie przedmiotu zamówienia określają ostateczny kształt/wygląd mebla. Wszystkie meble należy umiejscowić i wykonać zgodnie z projektem technologii – zał. nr 7 do SIWZ. c) Wszystkie urządzenia muszą spełniać wymogi bezpieczeństwa i ergonomii, muszą być zgodne z normami wprowadzonymi do obowiązkowego stosowania oraz wymaganiami określonymi w przepisach BHP oraz pozostałych przepisach prawa, w tym określonych w treści niniejszej SIWZ. d) Przedmiot dostawy, stanowiący treść oferty, musi być jednoznacznie określony w dacie złożenia oferty. W tym celu wykonawca jest zobowiązany złożyć wraz ofertą zał. 1.A – w którym, oprócz wskazania cen jednostkowych dla poszczególnych elementów wyposażenia objętych zamówieniem i wyliczeniem wartości zamówienia netto i brutto, jest zobowiązany wskazać producenta i model oferowanego wyposażenia kuchni (urządzenia, produktu). UWAGA!!! Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie dokumentów wskazanych w pkt. 6.4.3) lit. a) SIWZ, potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy wymagań określonych przez zamawiającego. Dokumentów tych (kart materiałowych) nie należy składać wraz z ofertą. e) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwrotu urządzeń niespełniających określonych w zał. nr 1.A standardów wykonania i wymogów jakościowych oczekiwanych przez Zamawiającego na koszt i ryzyko wykonawcy. 3.6. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39314000-6 – Przemysłowy sprzęt kuchenny 39141000-2 – Meble i wyposażenie kuchni 3.7. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie dla przedmiotu zamówienia na zasadach określonych w ISTOTNYCH POSTANOWIENIACH UMOWY stanowiących zał. 5 do SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39314000-6
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Wyposażenie kuchni i stołówki w urządzenia kuchenne oraz drobny sprzęt gastronomiczny w Uzdrowisku Goczałkowice – Zdrój Sp. z o.o. z siedzibą w Goczałkowicach - Zdroju
Dodano: 2023-12-30 - Wyposażenie kuchni i stołówki w urządzenia kuchenne oraz drobny sprzęt gastronomiczny w Uzdrowisku Goczałkowice – Zdrój Sp. z o.o. z siedzibą w Goczałkowicach - Zdroju
Dodano: 2023-12-23 - Dostawa komory wędzarki wraz z dodatkowym wyposażeniem i generatorem dymu
Dodano: 2023-12-11 - Dostawa komory wędzarki wraz z dodatkowym wyposażeniem i generatorem dymu
Dodano: 2023-11-09 - Wyposażenie kuchni i stołówki w urządzenia kuchenne oraz drobny sprzęt gastronomiczny w Uzdrowisku Goczałkowice – Zdrój Sp. z o.o. z siedzibą w Goczałkowicach - Zdroju
Dodano: 2023-10-03 - Dostawa sprzętu gastronomicznego dla potrzeb Uzdrowiska Goczałkowice -Zdrój Sp. z o.o. z siedzibą w Goczałkowicach Zdroju
Dodano: 2023-07-30 - Wyposażenie kuchni i stołówki w urządzenia kuchenne oraz drobny sprzęt gastronomiczny w ramach rozbudowy bazy gastronomicznej w Uzdrowisku Goczałkowice – Zdrój Sp. z o.o.
Dodano: 2023-06-22 - Wyposażenie kuchni i stołówki w urządzenia kuchenne oraz drobny sprzęt gastronomiczny w ramach rozbudowy bazy gastronomicznej w Uzdrowisku Goczałkowice – Zdrój Sp. z o.o.
Dodano: 2023-03-01 - Dostawa i montaż wyposażenia do budynku Muzeum przy ul. 3 Maja 19 -- sprzęt gastronomiczny.
Dodano: 2023-02-27 - Dostawa i montaż wyposażenia kuchni w budynku Szkoły Podstawowej Nr 1 w Krzepicach.
Dodano: 2019-06-24