Przetargi.pl
Dostawa i montaż wyposażenia kuchni w budynku Szkoły Podstawowej Nr 1 w Krzepicach.

Szkoła Podstawowa Nr 1 im. A. Mickiewicza ogłasza przetarg

  • Adres: 42-160 Krzepice, Mickiewicza
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 343 175 017, , fax. 343 175 017
  • Data zamieszczenia: 2019-06-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 1 im. A. Mickiewicza
    Mickiewicza 13/17
    42-160 Krzepice, woj. śląskie
    tel. 343 175 017, , fax. 343 175 017
    REGON: 00020825500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp1krzepice.szkolnastrona.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa i montaż wyposażenia kuchni w budynku Szkoły Podstawowej Nr 1 w Krzepicach.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa i montaż wyposażenia kuchni w budynku Szkoły Podstawowej Nr 1 w Krzepicach., wraz z wszelkimi kosztami, jakie poniesie Wykonawca z tytułu należytej realizacji przedmiotu zamówienia, a w szczególności z kosztami: dostarczenia, załadunku, rozładunku, montażu, wypakowania sprzętu i sprawdzenia funkcjonalności sprzętu ( pierwsze uruchomienie), gwarancją jakości na dostarczony towar ( wraz z dostawą Wykonawca przedłoży karty gwarancyjne). 2. Wyposażenie kuchni w urządzenia kuchenne wraz montażem i uruchomieniem wg szczegółowego opisu przedmiotu zamówienia zawartego w wykazie wyposażenia- Zał. Nr 7 do SIWZ. 3. Wszystkie powierzchnie produkcyjne wyposażenia ( urządzenia, stoły, stoły ze zlewami) mające bezpośredni kontakt z żywnością powinny być łatwe do mycia i utrzymania czystości. Powinny być wykonane z gładkich materiałów nie wchodzących w reakcje ze składnikami żywności. 4. Zakres zamówienia obejmuje m.in.: a) dostawę wyposażenia do miejsca montażu; b) montaż i rozmieszczenie w miejscu użytkowania; c) podłączenie urządzeń do niezbędnych mediów; d) uruchomienie (podłączenie i wykonanie prób rozruchowych) i przekazanie wyposażenia do odbioru; e) przeszkolenie osób w celu prawidłowego użytkowania w wyznaczonym przez Zamawiającego terminie. 5. Minimalny okres na jaki Wykonawca udzieli gwarancji jakości na dostarczony przedmiot zamówienia wynosi 2 lata. 6. Wyposażenie stanowiące przedmiot zamówienia musi odpowiadać wymaganiom ogólnym określonym w art. 3 rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającego dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004, str.4 oraz Dz. Urz. UE L 188 z 18.07.2009, str.14) oraz: a) posiadać deklarację CE , jeżeli stanowi materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością; b) być fabrycznie nowe i wolne od obciążeń prawami osób trzecich; c) posiadać dołączone niezbędne instrukcje i materiały dotyczące użytkowania sporządzone w języku polskim; d) posiadać okres gwarancji udzielonej przez producenta lub dostawcę nie krótszy niż 2 lata. 7. Jeżeli w jakimkolwiek miejscu SIWZ i załącznikach do SIWZ zostały wskazane do opisu asortymentu znaki towarowe lub pochodzenie – wszędzie tam Zamawiający dodaje wyrażenie „typu”/”równoważne”, co oznacza, że oferowany asortyment ma posiadać parametry (techniczne, jakościowe, funkcjonalne oraz użytkowe) takie same lub lepsze od opisanych. 8. Zamawiający zaleca Wykonawcom wizję lokalną w miejscu montażu wyposażenia kuchni, w celu zapoznania się z warunkami włączenia do mediów (zasilanie elektryczne, woda, ścieki, gaz).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39314000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości: 2 000,00 zł (słownie: dwa tysiące złotych 00/100), w terminie do dnia 04.07.2019 r. godz.11.00.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Do wypełnionego i podpisanego formularza oferty ( Zał. Nr 1 do SIWZ) należy dołączyć aktualne na dzień składania ofert: 1.Oświadczenie dot. spełniania warunków udziału w postępowaniu – Zał Nr 2. 2.Oświadczenie dot. przesłanek wykluczenia z postępowania – Zał. Nr 3. 3.Zobowiązanie do oddania zasobów (w przypadku powoływania się na zasoby innego podmiotu) – Zał. Nr 5. 4.Wykaz wyposażenia kuchni wraz wyceną – Zał. Nr 7 do SIWZ. 5.Pełnomocnictwo do podpisania oferty (oryginał lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez notariusza) względnie do podpisania innych dokumentów składanych wraz z ofertą, o ile prawo do ich podpisania nie wynika z innych dokumentów złożonych wraz z ofertą. 6.Oryginał dokumentu potwierdzającego wniesienie wadium, w przypadku gdy wadium wniesione zostało w formie gwarancji lub poręczenia. W przypadku wniesienia wadium w pieniądzu, dołączyć kopię potwierdzenie wpłaty wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach