Szkoła Podstawowa Nr 1 im. A. Mickiewicza ogłasza przetarg
- Adres: 42-160 Krzepice, Mickiewicza
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 343 175 017, , fax. 343 175 017
- Data zamieszczenia: 2019-06-24
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 1 im. A. Mickiewicza
Mickiewicza 13/17
42-160 Krzepice, woj. śląskie
tel. 343 175 017, , fax. 343 175 017
REGON: 00020825500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp1krzepice.szkolnastrona.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa i montaż wyposażenia kuchni w budynku Szkoły Podstawowej Nr 1 w Krzepicach. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa i montaż wyposażenia kuchni w budynku Szkoły Podstawowej Nr 1 w Krzepicach., wraz z wszelkimi kosztami, jakie poniesie Wykonawca z tytułu należytej realizacji przedmiotu zamówienia, a w szczególności z kosztami: dostarczenia, załadunku, rozładunku, montażu, wypakowania sprzętu i sprawdzenia funkcjonalności sprzętu ( pierwsze uruchomienie), gwarancją jakości na dostarczony towar ( wraz z dostawą Wykonawca przedłoży karty gwarancyjne). 2. Wyposażenie kuchni w urządzenia kuchenne wraz montażem i uruchomieniem wg szczegółowego opisu przedmiotu zamówienia zawartego w wykazie wyposażenia- Zał. Nr 7 do SIWZ. 3. Wszystkie powierzchnie produkcyjne wyposażenia ( urządzenia, stoły, stoły ze zlewami) mające bezpośredni kontakt z żywnością powinny być łatwe do mycia i utrzymania czystości. Powinny być wykonane z gładkich materiałów nie wchodzących w reakcje ze składnikami żywności. 4. Zakres zamówienia obejmuje m.in.: a) dostawę wyposażenia do miejsca montażu; b) montaż i rozmieszczenie w miejscu użytkowania; c) podłączenie urządzeń do niezbędnych mediów; d) uruchomienie (podłączenie i wykonanie prób rozruchowych) i przekazanie wyposażenia do odbioru; e) przeszkolenie osób w celu prawidłowego użytkowania w wyznaczonym przez Zamawiającego terminie. 5. Minimalny okres na jaki Wykonawca udzieli gwarancji jakości na dostarczony przedmiot zamówienia wynosi 2 lata. 6. Wyposażenie stanowiące przedmiot zamówienia musi odpowiadać wymaganiom ogólnym określonym w art. 3 rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającego dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004, str.4 oraz Dz. Urz. UE L 188 z 18.07.2009, str.14) oraz: a) posiadać deklarację CE , jeżeli stanowi materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością; b) być fabrycznie nowe i wolne od obciążeń prawami osób trzecich; c) posiadać dołączone niezbędne instrukcje i materiały dotyczące użytkowania sporządzone w języku polskim; d) posiadać okres gwarancji udzielonej przez producenta lub dostawcę nie krótszy niż 2 lata. 7. Jeżeli w jakimkolwiek miejscu SIWZ i załącznikach do SIWZ zostały wskazane do opisu asortymentu znaki towarowe lub pochodzenie – wszędzie tam Zamawiający dodaje wyrażenie „typu”/”równoważne”, co oznacza, że oferowany asortyment ma posiadać parametry (techniczne, jakościowe, funkcjonalne oraz użytkowe) takie same lub lepsze od opisanych. 8. Zamawiający zaleca Wykonawcom wizję lokalną w miejscu montażu wyposażenia kuchni, w celu zapoznania się z warunkami włączenia do mediów (zasilanie elektryczne, woda, ścieki, gaz). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39314000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości: 2 000,00 zł (słownie: dwa tysiące złotych 00/100), w terminie do dnia 04.07.2019 r. godz.11.00.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Do wypełnionego i podpisanego formularza oferty ( Zał. Nr 1 do SIWZ) należy dołączyć aktualne na dzień składania ofert: 1.Oświadczenie dot. spełniania warunków udziału w postępowaniu – Zał Nr 2. 2.Oświadczenie dot. przesłanek wykluczenia z postępowania – Zał. Nr 3. 3.Zobowiązanie do oddania zasobów (w przypadku powoływania się na zasoby innego podmiotu) – Zał. Nr 5. 4.Wykaz wyposażenia kuchni wraz wyceną – Zał. Nr 7 do SIWZ. 5.Pełnomocnictwo do podpisania oferty (oryginał lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez notariusza) względnie do podpisania innych dokumentów składanych wraz z ofertą, o ile prawo do ich podpisania nie wynika z innych dokumentów złożonych wraz z ofertą. 6.Oryginał dokumentu potwierdzającego wniesienie wadium, w przypadku gdy wadium wniesione zostało w formie gwarancji lub poręczenia. W przypadku wniesienia wadium w pieniądzu, dołączyć kopię potwierdzenie wpłaty wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Wyposażenie kuchni i stołówki w urządzenia kuchenne oraz drobny sprzęt gastronomiczny w Uzdrowisku Goczałkowice – Zdrój Sp. z o.o. z siedzibą w Goczałkowicach - Zdroju
Dodano: 2023-12-30 - Wyposażenie kuchni i stołówki w urządzenia kuchenne oraz drobny sprzęt gastronomiczny w Uzdrowisku Goczałkowice – Zdrój Sp. z o.o. z siedzibą w Goczałkowicach - Zdroju
Dodano: 2023-12-23 - Dostawa komory wędzarki wraz z dodatkowym wyposażeniem i generatorem dymu
Dodano: 2023-12-11 - Dostawa komory wędzarki wraz z dodatkowym wyposażeniem i generatorem dymu
Dodano: 2023-11-09 - Wyposażenie kuchni i stołówki w urządzenia kuchenne oraz drobny sprzęt gastronomiczny w Uzdrowisku Goczałkowice – Zdrój Sp. z o.o. z siedzibą w Goczałkowicach - Zdroju
Dodano: 2023-10-03 - Dostawa sprzętu gastronomicznego dla potrzeb Uzdrowiska Goczałkowice -Zdrój Sp. z o.o. z siedzibą w Goczałkowicach Zdroju
Dodano: 2023-07-30 - Wyposażenie kuchni i stołówki w urządzenia kuchenne oraz drobny sprzęt gastronomiczny w ramach rozbudowy bazy gastronomicznej w Uzdrowisku Goczałkowice – Zdrój Sp. z o.o.
Dodano: 2023-06-22 - Wyposażenie kuchni i stołówki w urządzenia kuchenne oraz drobny sprzęt gastronomiczny w ramach rozbudowy bazy gastronomicznej w Uzdrowisku Goczałkowice – Zdrój Sp. z o.o.
Dodano: 2023-03-01 - Dostawa i montaż wyposażenia do budynku Muzeum przy ul. 3 Maja 19 -- sprzęt gastronomiczny.
Dodano: 2023-02-27 - „Dostawa i montaż wyposażenia kuchni w Zespole Szkolno – Przedszkolnym przy ul. Dworkowej 3 w Bestwince”
Dodano: 2018-09-27