Przetargi.pl
„Dostawa i montaż wyposażenia kuchni w budynku Prokuratury Krajowej przy ul. Postępu 3 w Warszawie”

Prokuratura Krajowa ogłasza przetarg

  • Adres: 02-528 Warszawa, ul. Rakowiecka
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 12 51 390 , fax. 22 12 51 313
  • Data zamieszczenia: 2020-03-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Prokuratura Krajowa
    ul. Rakowiecka 26/30
    02-528 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 12 51 390, fax. 22 12 51 313
    REGON: 36391899800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pk.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Ministerstwo lub inny organ krajowy lub federalny, w tym jednostki regionalne i lokalne

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Dostawa i montaż wyposażenia kuchni w budynku Prokuratury Krajowej przy ul. Postępu 3 w Warszawie”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Dostawa i montaż wyposażenia kuchni w budynku Prokuratury Krajowej przy ul. Postępu 3 w Warszawie. 2. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa i montaż wyposażenia kuchni w miejsce wskazane przez Zamawiającego w budynku Prokuratury Krajowej w Warszawie przy ul. Postępu 3. Dostarczone elementy wyposażenia muszą być fabrycznie nowe, wolne od wad, posiadać atesty, certyfikaty i świadectwa dopuszczające do stosowania w obiektach żywienia zbiorowego. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia określa Wzór umowy (Załącznik nr 2 do SIWZ) oraz Opis przedmiotu zamówienia stanowiący Załącznik nr 1 do SIWZ (Załącznik nr 1 do Wzoru umowy). 3. W ramach zamówienia, przewiduje się wykonanie prac: 1) dostawę, wniesienie i montaż nowych urządzeń i instalacji niezbędnych do ich właściwego funkcjonowania kuchni zgodnie z Projektem techniczno - technologiczny kuchni wraz z zapleczem kuchennym; 2) podłączenie dostarczonych urządzeń do doprowadzonej instalacji elektrycznej; 3) podłączenie dostarczonych urządzeń (wykonanie; dostosowanie) do instalacji wodno-kanalizacyjnej w zakresie zapewniającym prawidłowe ich działanie; 4) prace budowlane związane z wykończeniem posadzki w miejscach wykonania odwodnienia liniowego, 5) uruchomienie i regulacja dostarczonych urządzeń i wykonanych instalacji; 6) przeszkolenie pracowników w zakresie obsługi i bieżącej konserwacji zamontowanych urządzeń i instalacji; 7) w trakcie trwania okresu gwarancyjnego przeprowadzanie nieodpłatnie okresowych przeglądów wykonanej instalacji i zamontowanych urządzeń (nie rzadziej niż co 6 mc.); 8) w trakcie trwania okresu gwarancyjnego świadczenie usługi polegającej na: a) utrzymywaniu całodobowego pogotowia technicznego przez 5 dni w tygodniu, w tym usuwanie skutków awarii dostarczonego i zamontowanego sprzętu w możliwie najkrótszym czasie jednakże nie przekraczającym 24 h od chwili przybycia na miejsce awarii. Maksymalny czas dojazdu do miejsca awarii nie powinien przekroczyć 4 godzin. Za awarię Zamawiający rozumie nieprawidłowości w funkcjonowaniu dostarczonych i zamontowanych urządzeń 4. Szczegółowy zakres i opis przedmiotu zamówienia zawiera dokumentacja: 1) Projekt techniczno - technologiczny kuchni wraz z zapleczem kuchennym (Opis + 2 rysunki) – zał. nr 1 do OPZ; 2) Wykaz wyposażenia kuchni (wyciąg z kosztorysu inwestorskiego) – zał. nr 2 do OPZ; 5. Ilekroć w treści SIWZ, w tym w opisie przedmiotu zamówienia, użyte są znaki towarowe, patenty lub pochodzenie, a także normy, Zamawiający dopuszcza rozwiązanie równoważne. 6. Jeżeli dokumentacja projektowa lub specyfikacje techniczne wykonania i odbioru robót budowlanych wskazywałyby w odniesieniu do niektórych materiałów lub urządzeń znaki towarowe, patenty lub pochodzenie, Zamawiający stosownie do art. 29 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1843), dopuszcza produkty równoważne o parametrach jakościowych i cechach użytkowych, co najmniej na poziomie parametrów wskazanego produktu, uznając tym samym każdy produkt o wskazanych lub lepszych parametrach. W takiej sytuacji Zamawiający wymaga złożenia stosownych dokumentów, uwiarygodniających te materiały lub urządzenia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39312000-2
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Informacja na temat wadium Zgodnie z Rozdziałem VII SIWZ Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości 15 000,00 zł (słownie: piętnaście tysięcy złotych).2. Zgodnie z art. 45 ust. 3 ustawy Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia wadium przed upływem terminu składania ofert określonego w SIWZ.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Określenie warunków: Zamawiający nie formułuje szczegółowych wymogów, poprzestając na oświadczeniu Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w niniejszym postępowaniu.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach