Prokuratura Krajowa ogłasza przetarg
- Adres: 02-528 Warszawa, ul. Rakowiecka
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 12 51 390 , fax. 22 12 51 313
- Data zamieszczenia: 2020-03-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Prokuratura Krajowa
ul. Rakowiecka 26/30
02-528 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 22 12 51 390, fax. 22 12 51 313
REGON: 36391899800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.pk.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Ministerstwo lub inny organ krajowy lub federalny, w tym jednostki regionalne i lokalne
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
„Dostawa i montaż wyposażenia kuchni w budynku Prokuratury Krajowej przy ul. Postępu 3 w Warszawie” - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Dostawa i montaż wyposażenia kuchni w budynku Prokuratury Krajowej przy ul. Postępu 3 w Warszawie. 2. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa i montaż wyposażenia kuchni w miejsce wskazane przez Zamawiającego w budynku Prokuratury Krajowej w Warszawie przy ul. Postępu 3. Dostarczone elementy wyposażenia muszą być fabrycznie nowe, wolne od wad, posiadać atesty, certyfikaty i świadectwa dopuszczające do stosowania w obiektach żywienia zbiorowego. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia określa Wzór umowy (Załącznik nr 2 do SIWZ) oraz Opis przedmiotu zamówienia stanowiący Załącznik nr 1 do SIWZ (Załącznik nr 1 do Wzoru umowy). 3. W ramach zamówienia, przewiduje się wykonanie prac: 1) dostawę, wniesienie i montaż nowych urządzeń i instalacji niezbędnych do ich właściwego funkcjonowania kuchni zgodnie z Projektem techniczno - technologiczny kuchni wraz z zapleczem kuchennym; 2) podłączenie dostarczonych urządzeń do doprowadzonej instalacji elektrycznej; 3) podłączenie dostarczonych urządzeń (wykonanie; dostosowanie) do instalacji wodno-kanalizacyjnej w zakresie zapewniającym prawidłowe ich działanie; 4) prace budowlane związane z wykończeniem posadzki w miejscach wykonania odwodnienia liniowego, 5) uruchomienie i regulacja dostarczonych urządzeń i wykonanych instalacji; 6) przeszkolenie pracowników w zakresie obsługi i bieżącej konserwacji zamontowanych urządzeń i instalacji; 7) w trakcie trwania okresu gwarancyjnego przeprowadzanie nieodpłatnie okresowych przeglądów wykonanej instalacji i zamontowanych urządzeń (nie rzadziej niż co 6 mc.); 8) w trakcie trwania okresu gwarancyjnego świadczenie usługi polegającej na: a) utrzymywaniu całodobowego pogotowia technicznego przez 5 dni w tygodniu, w tym usuwanie skutków awarii dostarczonego i zamontowanego sprzętu w możliwie najkrótszym czasie jednakże nie przekraczającym 24 h od chwili przybycia na miejsce awarii. Maksymalny czas dojazdu do miejsca awarii nie powinien przekroczyć 4 godzin. Za awarię Zamawiający rozumie nieprawidłowości w funkcjonowaniu dostarczonych i zamontowanych urządzeń 4. Szczegółowy zakres i opis przedmiotu zamówienia zawiera dokumentacja: 1) Projekt techniczno - technologiczny kuchni wraz z zapleczem kuchennym (Opis + 2 rysunki) – zał. nr 1 do OPZ; 2) Wykaz wyposażenia kuchni (wyciąg z kosztorysu inwestorskiego) – zał. nr 2 do OPZ; 5. Ilekroć w treści SIWZ, w tym w opisie przedmiotu zamówienia, użyte są znaki towarowe, patenty lub pochodzenie, a także normy, Zamawiający dopuszcza rozwiązanie równoważne. 6. Jeżeli dokumentacja projektowa lub specyfikacje techniczne wykonania i odbioru robót budowlanych wskazywałyby w odniesieniu do niektórych materiałów lub urządzeń znaki towarowe, patenty lub pochodzenie, Zamawiający stosownie do art. 29 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1843), dopuszcza produkty równoważne o parametrach jakościowych i cechach użytkowych, co najmniej na poziomie parametrów wskazanego produktu, uznając tym samym każdy produkt o wskazanych lub lepszych parametrach. W takiej sytuacji Zamawiający wymaga złożenia stosownych dokumentów, uwiarygodniających te materiały lub urządzenia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39312000-2
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zgodnie z Rozdziałem VII SIWZ Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości 15 000,00 zł (słownie: piętnaście tysięcy złotych).2. Zgodnie z art. 45 ust. 3 ustawy Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia wadium przed upływem terminu składania ofert określonego w SIWZ.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie formułuje szczegółowych wymogów, poprzestając na oświadczeniu Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w niniejszym postępowaniu.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zakup i dostawa wyposażenia kuchni w stołówkach szkolnych w ramach rządowego programu "Posiłek w szkole i w domu
Dodano: 2023-12-13 - Zakup i dostawa wyposażenia kuchni w stołówkach szkolnych w ramach rządowego programu "Posiłek w szkole i w domu"
Dodano: 2023-08-17 - „Dostawa i montaż wyposażenia kuchni w budynku Prokuratury Krajowej przy ul. Postępu 3 w Warszawie”
Dodano: 2020-03-18 - ZAKUP, DOSTAWA I MONTAŻ SPRZĘTU POWSZECHNEGO UŻYTKU SŁUŻBY ŻYWNOŚCIOWEJ DLA 26 WOJSKOWEGO ODDZIAŁU GOSPODARCZEGO W ZEGRZU ORAZ JEDNOSTEK WOJSKOWYCH BĘDĄCYCH NA JEGO ZAOPATRZENIU
Dodano: 2019-10-16 - ZAKUP, DOSTAWA I INSTALACJA SPRZĘTU POWSZECHNEGO UŻYTKU SŁUŻBY ŻYWNOŚCIOWEJ
Dodano: 2018-10-31