Przetargi.pl
Dostawa i montaż wyposażenia kuchni do Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Połczynie-Zdroju

Powiat Świdwiński ogłasza przetarg

  • Adres: 78-300 Świdwin, ul. Mieszka I 16
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3650301, 3650335 , fax. 094 3650330
  • Data zamieszczenia: 2012-08-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Świdwiński
    ul. Mieszka I 16 16
    78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3650301, 3650335, fax. 094 3650330
    REGON: 33092078800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa i montaż wyposażenia kuchni do Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Połczynie-Zdroju
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Meble kuchenne - wyposażenie podstawowe:Zlewozmywak jednokomorowy z półką ze stali nierdzewnej z przedłużonym blatem z prawej strony 1200x600x850 mm wraz z baterią umywalkową jednootworową łokciową Monolith - 8 kompl, Stół roboczy z 2 szufladami i szafką z półkami ze stali nierdzewnej 1200x600x850 mm - 8 szt., Szafka na produkty stal nierdzewna - 2 szt., Szafa gospodarcza SMD 62 na środki czystości 1800x600x500mm - 1 szt, Bateria zlewozmywakowa stojąca, jednootworowa ze spryskiwaczem i wylewką - 1 szt., Stół ze zlewem i otworem pod rozdrabniacz, bez półki 700x700x850 mm - 1 szt., Stół centralny ze stali nierdzewnej z półką, bez rantu, 1200x700x850 mm - 6 szt., Stół cateringowy składany 1830x760x740 mm - 4 szt, Szafa przelotowa 1000x600x2000 mm - 1 szt, Umywalka niezabudowana ze stali nierdzewnej, 400x295x150 mm - 1 szt. Garnki, sztućce, talerze, drobny sprzęt kuchenny: Patelnia nieprzywierająca ze stali węglowej i nierdzewnej śr. 20 - 8 szt., śr 28 - 8 szt.,Patelnia grillowa ryflowana 230x230 mm - 8 szt., Garnki z pokrywkami: Garnek średni śr 16 cm V-1.9 l - 8 szt. Garnek średni śr 20 cm V-4.4 l - 8 szt Garnek wysoki śr 20 cm V-6.3 l - 8 szt Rondel do sosów śr 24 cm - 8 szt. Miski metalowe Miska metalowa satynowana śr. 16 cm V-1.1 l - 8 szt. Miska metalowa polerowana śr. 20 cm V-1.9 l - 16 szt. Miska metalowa polerowana śr. 32 cm V-6.5 l - 8 szt. Deski do krojenia z polietylenu Deska 25x15x10 mm - 16 szt. Deska 30x22x10 mm - 16 szt. Tarka sześciokątna - 8 szt Noże ze stali chromowo-molibdenowej: Nóż masarski L-22 cm - 8 szt. Nóż do filetowania giętki L-22 cm - 8 szt Nóż do pieczeni L-24 cm - 8 szt Nóż do chleba L-24 cm - 2 szt. Nóż do obierania L-10 cm - 2 szt Ostrzałka do noży elektryczna 230V; 3 stopnie ostrzenia zgrubny, drobny, polerowanie - 1 szt. Nożyce do drobiu - 2 szt, Tłuczek/siekacz zmiękczający mięso 56 noży - 1 szt, Sitko z siatką śr 20 cm - 8 szt., Cedzak stalowy średni z uchwytami - 8 szt., Komplet sztućców kuchennych: Chochla V-012 l - 8szt Chochla V-0.5 l - 2 szt. Chochla V-0.25 l - 8 szt. Łyżka cedzakowa monoblok śr 12 cm - 8 szt Łyżka do serwowania L-30.5 cm - 8 szt. Widelec do przewracania L-33 cm - 8 szt. Łyżka do spaghetti L-28 cm - 8 szt. Łopatka do przewracania L-32 cm 8 szt., Skrobka plastikowa do ciasta 141x100 mm - 8 szt,Mikser o mocy 450 W, z 5-stopniową regulacją prędkości pracy, funkcją Turbo, trybem pulsacyjnym, wyposażony w przystawkę miksującą oraz pojemnik do miksowania. - 8 szt., Koszyk na pieczywo z polipropylenu, owalny 37.5x15x7 cm - 8 szt., Serwetnik h-80 mm - 5 szt., Sosjerka - 4 szt., Zestaw przyprawowy 5-elementowy - 2 szt.,Talerze płytkie porcelana Średnica 25 cm - 24 szt. Średnica 16.5 cm - 24 szt. Średnica 28 cm - 24 szt., Talerz głęboki porcelana średnica 23cm - 24 szt., Salaterki porcelana V-05 l - 16 szt. V-0.9 l - 8 szt. V-1.4 l - 8 szt., Waza do zupy z łyżką - 8 szt., Barszczówka 0.4 l - 24. szt., Kubek 0.28 l - 24 szt.,Filiżanki 0.28 l - 24 szt., Spodek do filiżanki - 24 sztuki, Cukiernica otwarta 0.27 l - 8 szt., Szklanka do wody 0.30 l - 30 szt., Szklanka wysoka 0.33 ml - 30 szt., Półmisek owalny porcelana: 204x163 mm - 8 szt. 253x201 mm - 8 szt. 295x224 mm - 8 szt. Sztućce komplet zestaw restauracyjny: Łyżka stołowa - 36 szt. Widelec stołowy - 36 szt Nóż stołowy - 36 szt. Łyżeczka do herbaty - 36 szt. Widelczyk do ciasta - 36 szt. Widelec do ryb - 12 szt. Nóż do ryb - 12 szt. Widelec półmiskowy - 12 szt Łyżeczka do cukru - 12 szt, Taca kelnerska okrągła antypoślizgowa mahoniowa laminowana o średnicy 36 cm - 8 szt., Wazonik stołowy - 8 szt., Warniki 19 l ze stali nierdzewnej wysokopolerowanej; zakres regulacji temperatury 30-100 °C; termostat bezpieczeństwa; wskaźnik poziomu płynu w zbiorniku; bezkroplowy kranik - 1 szt., Warniki 19 l ze stali nierdzewnej wysokopolerowanej; zakres regulacji temperatury 30-100 °C; termostat bezpieczeństwa; wskaźnik poziomu płynu w zbiorniku; bezkroplowy kranik - 1 szt. , Profesjonalny pojemnik termoizolacyjny GN 1/1 200 deluxe 600x400x290; wykonany ze spienionego polipropylenu waga 1.2 kg - 2 szt., Patera na owoce i ciasta 3 stopniowa gładka - 2 szt., Taca do serwowania trzypoziomowa d 480 mm h 44 mm - 2 szt., Wózek 3-pólkowy do przewożenia potraw - 1 szt., Taca kelnerska antypoślizgowa mahoniowa laminowana 55x40cm - 5 szt., Zestaw mop z 2 wiadrami 18 l - 1 kompl., Dzbanek do napojów 1 l - 8 szt., Pojemnik na odpady 40 l z pokrywą otwartą - 8 szt., Worek do wyciskania 8-65 cm standard - 3 szt., Komplet stalowych końcówek 16 szt. do worka do wyciskania - 1 szt., Wycinarki gładkie 2-11 cm - 2 kompl. , Nóż do krojenia tortu L-31 cm, Nóż do krojenia ciast 36 cm, ostrze falowane, Nóż do krojenia biszkoptu 30 cm, ostrze falowane, Szpatuła do masy cukierniczej 26 cm, ostrze gładkie, Łopatka kątowa 31/26 cm, Rękawice ochronne 230 oc 43 cm - 8 par, Patera do ciasta na podstawie śr. 33 cm - 2 szt., Stojak obracany do tortów i ciast - szklany śr. 300 mm , Syfon isi cream profi whip plus - do wytwarzania bitej śmietany, kremów oraz musów 1 l z końcówkami dozującymi: prostą i tulipan - 3 szt., Naboje do syfonu cream pakowane po 50 szt - 1 op., Dzbanek do mleka V-0.28 l - 6 szt., Palnik do kremu brule - 3 szt., Tasak 16 cm ostrze ze stali chromowo-molibdenowej - 2 szt., Pojemniki stalowe z pokrywką Gn: Pojemnik stalowy Gn 1/2 2000 standard - 2 szt. Pokrywka Gn1/2 z uszczelką silikonową - 2 szt. Pojemnik stalowy Gn 1/3 200 standard - 3 szt Pokrywka Gn 1/3 z uszczelką silikonową - 3 szt Urządzenia kuchenne elektryczne: Kuchnia mikrofalowa - kuchenka mikrofalowa z grillem kwarcowym, termoobiegiem, pojemność 40 l, moc mikrofal: 900 W, moc grilla kwarcowego: 1300 W, moc termoobiegu: 1450 W ((40-250°C), 5 poziomów energetycznych mikrofal (90 - 900 W) - kombinacja: mikrofale + termoobieg, mikrofale + grill kwarcowy, 7 programów gotowania i pasteryzacji automatyczne programy; 10 programów express i automatyczne programy rozmrażania; 7 gotowania i pasteryzacji automatyczne programy; 1 program do pieczenie ciasta; przycisk informacyjny i wyboru języka; funkcja oszczędzania energii, podgrzewania; ustawianie zegara: do 90 min.; +1 automatyczny minutnik; regulacja czasu (krócej/dłużej); emaliowany talerz obrotowy: 36,2 cm - 1 szt, Lodówka na próbki; opływowy kształt- brak ostrych kantów; cichy agregat; na drzwiach instrukcja pobierania i przechowywania próbek w komplecie do chłodziarki powinno być załączonych dziewięć kaset ( każda oznaczona) z ośmioma pojemnikami o pojemności 220 ml w każdej z nich - 1 szt., Kuchnia wolnostojąca z płytą indukcyjną lub ceramiczną i piekarnikiem, wymiary 850x600x600 mm; klasa energetyczna A+; 4 pola grzejne; pole poszerzone: kolor stal nierdzewna; funkcje piekarnika: Termoobieg, Rozmrażanie, Turbogrill Ogrzewanie górne i dolne Szybkie grillowanie Grzejnik dolny + wentylator; prowadnice teleskopowe; szuflada na naczynia regulowane nóżki; pojemność piekarnika 60-80 litrów - 8 szt., Blender ręczny-moc min. 700W; liczba poziomów obrotów 5; funkcja turbo, końcówka do miksowania, końcówka do ubijania (trzepaczka), tarcze do krojenia i ścierania, ostrze do rozdrabniania/siekania, pojemnik do siekania z pokrywką, pojemność misy min. 1l; instrukcja obsługi w języku polskim - 8 szt., Maszynka do mielenia; Moc 2000 W, Wydajność 2.2 kg/1min; Liczba nasadek 1, Wsteczny bieg; Metalowa komora mieląca; Zabezpieczenie chroniące silnik przed zniszczeniem w przypadku zablokowania; Taca podająca Nasadka masarska do kiełbas, Tarcza do makaronu wstążki, Tarcza do ciastek; Nóżki antypoślizgowe; Noże ze stali nierdzewnej; Wykonanie - stal nierdzewna - 4 szt., Szafa chłodnicza ze stali nierdzewnej GN 2/1 700 l; elektroniczny termostat; cyfrowy wyświetlacz; automatyczne odparowanie skroplin; samodomykające drzwi z zamkiem; regulowane nóżki ze stali nierdzewnej, Zamrażarka skrzyniowa 300 l. w komplecie 1 kosz obudowa z blachy malowanej proszkowo; elektroniczny wyświetlacz temperatury; możliwość regulacji temperatury; grube ścianki izolacyjne; posiada 4 kółka z hamulcami; wbudowany zamek na klucz, Naświetlacz szufladowy ze stali nierdzewnej; czas naświetlania 150 sek.; jednorazowa dezynfekcja 30 jajek, Frytownica elektryczna z kranem poj. 12l, moc 3,25 kW, zasilanie 230 V, wykonana ze stali nierdzewnej, wym. 290x440x410 mm, Toster na 6 tostów; moc 2.5kW, regulacja czasu opiekania, automatyczny wyłącznik, Otwieracz do konserw mocowany do blatu zaciskiem ślimakowym i wkrętami, nóż z kółkiem w komplecie, otwiera puszki od 2 do 40 cm, wysokość 64 cm , Kuchenka indukcyjna o mocy 3500 W, obudowa ze stali nierdzewnej, zasilanie 230V, waga 6.6 kg, wymiary 340x450x120 mm - 2 szt., Młynek koloidalny; Moc elektryczna: 0,5 kW; Materiał wykonania: stal nierdzewna; tarcza rozdrabniająca wyk. ze stali nierdzewnej; auto-rewers; wbudowane zabezpieczenie pneumatyczne; posiada włącznik pneumatyczny w zestawie; zestaw montażowy Quick-Lock, gwarantujący szybką instalację; zabezpieczenie przed przeciążeniem, ręczne resetowanie; klucz do odblokowywania młynka w standardzie; możliwość podłączenia zmywarki; moc 0,7 KM, Zmywarka uniwersalna 500x500 4,9 kW 400V z dozownikiem płynu myjącego i nabłyszczającego oraz pompą zrzutową; funkcja wyparzania; cyfrowy panel; w komplecie kosz na talerze i kosz uniwersalny, wymiary 56.5x62.5x82.5 cm, Profesjonalna zmywarka gastronomiczna z funkcją wyparzania SILANOS 3-fazowa przeznaczona do mycia wszelkiego typu naczyń stołowych: talerzy, szkła, kubków oraz sztućców. Wykonanie - stal nierdzewna. W zmywarce jest możliwość umycia talerzy o maksymalnej średnicy 32 cm. 2 pary ramion myjąco-płuczących (2 na górze i 2 na dole) zapewniają właściwą jakość mycia i wyparzania. Cykl mycia wynosi 120 s. w komplecie z podstawą pod zmywarkę 585x565x450, Podgrzewacz z kociołkami ze stali nierdzewnej; w komplecie dwa kociołki i dwa pojemniki na paliwo 2x4 l. classic - 2 szt., Podgrzewacz roll top 9 l. prostokątny ze stali nierdzewnej; uchwyt umożliwiający montaż grzałki elektrycznej; w komplecie dwa pojemniki na paliwo, Podgrzewacz okrągły 7,5 l. classic; ze stali nierdzewnej; w komplecie pojemniki na paliwo, 18 Kociołek do zupy 10 l. z chochlą; kociołek, pokrywa, pojemnik na wodę wykonane ze stali nierdzewnej; obudowa wykonana z tworzywa wysokoudarowego; łyżka w komplecie 1 szt.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 391410002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 dni

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1.1. Wadium należy wnieść w wysokości 4 000,00 zł. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku formach: - pieniądzu, - poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, - gwarancjach bankowych, - gwarancjach ubezpieczeniowych, - poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 ust. 3 pkt. 4 lit. b ustawy z dnia 9.11.2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. nr 109, poz. 1158 oraz z 2002 r. Nr 25, poz. 253, nr 66, poz. 596 i Nr 216, poz. 1824). 1.2. Wadium w pieniądzu wpłacać należy na konto Starostwa Powiatowego w Świdwinie nr 11 1240 3682 1111 0000 4200 9670 1.3. Dokument przelewu należy opisać odpowiednio do zadania następująco: Wadium - ZP.272.8.2012 ZSP wyposażenie kuchni 1.4. Kopię przelewu należy załączyć do oferty. 1.5. Dokument wniesienia wadium w formie innej niż pieniężna należy dołączyć do oferty w oryginale lub kopii potwierdzonej za zgodność przez wykonawcę. 1.6. Termin złożenia wadium - do dnia 27.08.2012 r. do godz. 9:00 1.7. Wadium wnoszone w pieniądzu uznane będzie za wniesione w terminie tylko w przypadku wpłynięcia na konto Zamawiającego przed upływem terminu wyznaczonego na złożenie oferty. 1.8. Zgodnie z postanowieniami art. 46 Ustawy - Prawo zamówień publicznych, Zamawiający dokonuje zwrotu wadium w n / w wypadkach: Niezwłocznie: - wszystkim wykonawcom po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem art. 46 ust. 4a ustawy. wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego - na wniosek wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert. Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez wykonawców, którym zwrócono wadium na podstawie art. 46 ust. 1, jeżeli w wyniku rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawcy wnoszą wadium w terminie określonym przez Zamawiającego. Wadium wniesione w pieniądzu, Zamawiający zwróci wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek Wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.powiatswidwinski.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach