Zespół Szkół Nr 3 im. Jana III Sobieskiego ogłasza przetarg
- Adres: 12100 Szczytno, ul. Lanca
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 089 624 28 18 , fax. 089 624 28 18
- Data zamieszczenia: 2016-12-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Nr 3 im. Jana III Sobieskiego
ul. Lanca 10
12100 Szczytno, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 089 624 28 18, fax. 089 624 28 18
REGON: 51954718800000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna administracji samorządowej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów żywnościowych do Internatu Zespołu Szkół nr 3 im. Jana III Sobieskiego w Szczytnie w 2017 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa różnych artykułów żywnościowych do Internatu Zespołu Szkół nr 3 im. Jana III Sobieskiego w Szczytnie, w ilościach zaplanowanych na 2017r. Część 1 – Sukcesywna dostawa jaj Część 2 - Sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych Część 3 – Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin Część 4 – Sukcesywna dostawa mrożonek Część 5 – Sukcesywna dostawa nabiału Część 6 – Sukcesywna dostawa pieczywa Część 7 – Sukcesywna dostawa ryb Część 8 – Sukcesywna dostawa świeżych owoców i warzyw Szczegółowy opis znajduje się w SIWZ i załącznikach. 2. W celu określenia jakości odbieranego towaru Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli przez: inspektora PIS (IW) (także w obecności uprawnionego przedstawiciela Zamawiającego) w zakresie: procesów technologicznych, jakości surowców użytych do produkcji, stanu sanitarno – higienicznego pomieszczeń, urządzeń i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowych przetworów, sposobu transportowania towaru. 3. Wykonawca musi posiadać wdrożony system HACCP stosownie do art. 59 i 73 ustawy z dnia 15 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594, z późn. zm.) lub z art. 11 ust. 1 pkt 9 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127, z późn. zm.), (nie dotyczy rolników, „w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990r. o ubezpieczeniu społecznym rolników - Dz. U. 2008 Nr 50 poz. 291 ze zm.”). Zamawiający ma prawo wezwać Wykonawcę do potwierdzenia wdrożonego systemu HACCAP poprzez złożenie dokumentu w jednej z poniższych form: a) certyfikat systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo inny równoważny, np.: BRC (Global Standard – For Food Safety) IFS (International Food Standard) FSMS (Food Safety Management Systems) albo b) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010, Nr 136 , poz. 914 j. t.). Każdy z ww. certyfikatów musi być aktualny i wystawiony przez akredytowana jednostkę certyfikująca oraz potwierdzać stosowanie procedur zapewniających bezpieczeństwo żywności zgodnie ze standardem. W przypadku oferty wspólnej ww. certyfikat składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną. 4. Część 3, 8: Zamawiający ma prawo wezwać Wykonawcę do potwierdzenia dokumentem lub oświadczeniem, że oferuje produkty wytworzone w ramach produkcji pierwotnej zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcji) - dotyczy rolników, „w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990r. o ubezpieczeniu społecznym rolników (Dz. U. 2008 Nr 50 poz. 291 ze zm.”) 5. Część 2 i 8: Wykonawca obowiązany jest posiadać przez cały okres związania z umową opłaconą polisę ubezpieczeniową odpowiedzialności cywilnej (deliktowej) z rozszerzonym zakresem ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty dostarczone przez Wykonawcę – nie dotyczy rolników. Suma ubezpieczenia wynosi nie mniej niż 30000.00 zł. W przypadku ubezpieczenia w walucie obcej suma ubezpieczeniowa na kwotę w wysokości równoważnej liczonej według średniego kursu złotego w stosunku do walut obcych ogłoszonego przez NBP obowiązującego w dniu, w którym zamieszczone zostało ogłoszenie o niniejszym zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych. Zamawiający przyjmie przelicznik wg średniego kursu NBP na dzień zawarcia umowy ubezpieczeniowej. Część 3 i 5: Wykonawca obowiązany jest posiadać przez cały okres związania z umową opłaconą polisę ubezpieczeniową odpowiedzialności cywilnej (deliktowej) z rozszerzonym zakresem ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty dostarczone przez Wykonawcę – nie dotyczy rolników. Suma ubezpieczenia wynosi nie mniej niż 50000.00 zł. W przypadku ubezpieczenia w walucie obcej suma ubezpieczeniowa na kwotę w wysokości równoważnej liczonej według średniego kursu złotego w stosunku do walut obcych ogłoszonego przez NBP obowiązującego w dniu, w którym zamieszczone zostało ogłoszenie o niniejszym zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych. Zamawiający przyjmie przelicznik wg średniego kursu NBP na dzień zawarcia umowy ubezpieczeniowej. 6. Przyjęcie dostaw sukcesywnych realizowane będzie w poniżej wymienionych dniach (godziny do uzgodnienia z Zamawiającym): Część 1 – poniedziałki, środy i czwartki Część 2 – poniedziałki i środy Część 3 – poniedziałki, środy i czwartki Część 4 – poniedziałki i środy Część 5 – poniedziałki, środy i czwartki Część 6 – codziennie Część 7 – poniedziałki i środy Część 8 - poniedziałki, środy i czwartki - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Klebarku Wielkim.
Dodano: 2024-03-03 - „Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi Krasnal w Olecku w 2024 roku”
Dodano: 2024-01-23 - Sukcesywna dostawa mrożonek owocowo – warzywnych i rybnych na potrzeby jednostek organizacyjnych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej na terenie miasta Olsztyna w 2024 roku
Dodano: 2023-12-17 - Sukcesywna dostawa żywności do Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Karolewie
Dodano: 2023-07-10 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego Malinówka
Dodano: 2023-06-27 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego Malinówka
Dodano: 2023-04-14 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki w Szkole Podstawowej nr 1 im. Feliksa Nowowiejskiego w Barczewie w terminie od 02.01.2023r. do 31.07.2023r.
Dodano: 2022-12-11 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 33 im. Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF w Olsztynie w 2023r.
Dodano: 2022-12-07 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki w Szkole Podstawowej nr 1 im. Feliksa Nowowiejskiego w Barczewie w terminie od 02.01.2023 r. do 31.07.2023 r.
Dodano: 2022-11-30 - Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej Nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Olecku na 2023 rok
Dodano: 2022-11-28